Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
αναφορικά με την επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στη Μόσχα. 21 Φεβρουαρίου 2019Ο Υπουργός Εξωτερικών κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα αργά το απόγευμα για τη Μόσχα, όπου θα πραγματοποιήσει αύριο, Παρασκευή, μονοήμερη επίσκεψη εργασίας, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κύριος Sergey Lavrov, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι δύο Υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων Εξωτερικών. Οι κκ. Χριστοδουλίδης και Lavrov θα προβούν σε δηλώσεις προς εκπροσώπους των ΜΜΕ στις 10.00 π.μ. ώρα Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που θα γίνουν στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα γίνει ανασκόπηση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ αναμένεται να συζητηθούν και να ανταλλαγούν απόψεις για την παρούσα κατάσταση στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, ως επίσης για τις προοπτικές και τις προκλήσεις που υπάρχουν. Περαιτέρω, αναμένεται να γίνει συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και για άλλα διεθνή θέματα.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο κύριος Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει επίσης τον κ. Lavrov για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω της Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ κυρίας Lute, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει από τη Μόσχα αργά το βράδυ της Παρασκευής.Τελευταία Ενημέρωση στις: 21/02/2019 12:54:28 PM