Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


ΥΠΕΞ - Ρώσος Πρεσβευτής στην Αγκυρα – Ψευδοκράτος - 02/09/2008


Η κυπριακή Κυβέρνηση στέκεται στη ρωσική θέση όπως εκφράστηκε από τον ίδιο τον Πρεσβευτή της Ρωσίας στην Αγκυρα πριν λίγες μέρες, ότι οι περιπτώσεις Ν. Οσετίας – Αμπχαζίας και ψευδοκράτους είναι δυο διαφορετικές περιπτώσεις και ότι δεν υπάρχει περίπτωση αναγνώρισης του ψευδοκράτους αλλά και στις δηλώσεις της εδώ ρωσικής πρεσβείας που και πιο αρμόδια να τοποθετηθεί επί του Κυπριακού είναι, και η οποία επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για δυο διαφορετικά ζητήματα και εξηγά ότι το ψευδοκράτος είναι αποτέλεσμα εισβολής και κατοχής και πολέμου.


Αυτό δήλωσε ο ΥΠΕΞ Μάρκος Κυπριανού, στο περιθώριο της επίσκεψής του στο ΚΥΠΕ, κληθείς να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» σύμφωνα με το οποίο σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα ο Πρεσβευτής της Ρωσίας στην Αγκυρα αναφερόμενος στην αναγνώριση της Ν. Οσετίας και της Αμπχαζίας από τη Ρωσία επεσήμανε ότι η Ρωσία θα αναγνωρίσει το ψευδοκράτος αμέσως μετά που η Τουρκία θα αναγνωρίσει τη Ν. Οσετία και την Αμπχαζία».

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τέτοιας μορφής δημοσιεύματα. Αντιλαμβάνομαι είναι αναδημοσίευση από τουρκικά δημοσιεύματα. Εμείς στεκόμαστε στη θέση όπως εκφράστηκε πρώτα από όλα από τον ίδιο τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Αγκυρα πριν λίγες μέρες, ότι είναι δυο διαφορετικές περιπτώσεις και δεν υπάρχει περίπτωση αναγνώρισης του ψευδοκράτους αλλά και στις δηλώσεις της εδώ ρωσικής πρεσβείας που νομίζω είναι και πιο αρμόδια να τοποθετηθεί επί του Κυπριακού, που επαναλαμβάνει ακριβώς την ίδια διαφοροποίηση, ότι είναι δυο διαφορετικά ζητήματα και εξηγά ακριβώς ότι το ψευδοκράτος είναι αποτέλεσμα εισβολής και κατοχής και πολέμου. Για μας είναι η επίσημη ρωσική θέση και σε αυτή στεκόμαστε», είπε ο ΥΠΕΞ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 03:49:43 PM