Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση διαπιστευτηρίων νέου Πρέσβη της Κύπρου στη Γαλλία


O νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Γαλλία κ. Παντιάς Δ. Ηλιάδης επέδωσε στις 9 Νοεμβρίου τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Γαλλίας, κ. François Hollande, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι.


Μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του, ο κ. Ηλιάδης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Hollande κατά την οποία μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη και τις ευχαριστίες του, για τη συνεχή και συνεπή στήριξη της Γαλλίας στο Κυπριακό. Ενημέρωσε τον Πρόεδρο Hollande για την παρούσα φάση των εντατικοποιημένων συνομιλιών για το Κυπριακό που διεξάγονται τώρα στην Ελβετία.

Ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση της Λευκωσίας για το εξαιρετικό επίπεδο των γαλλο-κυπριακών σχέσεων, διαβεβαιώνοντας ότι, τόσο οι Κυπριακές Αρχές, όσο και ο ίδιος προσωπικά θα συνεχίσουν να εργάζονται για την περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνσή τους.

Ο Πρόεδρος Hollande επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Γαλλίας για την κατάσταση στην Κύπρο και το κυπριακό πρόβλημα, λέγοντας ότι η Κύπρος δεν είναι μόνη της. Διαβεβαίωσε για τη φιλία και υποστήριξη της Γαλλίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στενή συνεργασία και συναντίληψη μεταξύ των δυο χωρών σε όλους τους τομείς.

Ο Γάλλος Πρόεδρος διαβίβασε τους χαιρετισμούς του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και ευχήθηκε αίσια έκβαση των συνομιλιών για επανένωση της Κύπρου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 11/11/2016 10:27:30 AM