Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση διαπιστευτηρίων της κυρίας Έλενας Ράφτη ως νέας Πρέσβη της Κύπρου στο Λίχτενσταϊν. 7 Φεβρουαρίου 2019


Στις 7 Φεβρουαρίου 2019, η νέα Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Πριγκηπάτο του Λίχτενσταϊν (παράλληλη διαπίστευση με έδρα στη Βιέννη), κυρία Έλενα Ράφτη επέδωσε τα διαπιστευτήριά της προς την Αυτού Υψηλότητα τον Πρίγκηπα Alois, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο της Vaduz.

Στην κατ’ιδίαν συνάντηση της Πρέσβη κυρίας Ράφτη με τον Πρίγκηπα Alois επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των σχέσεων Κύπρου και Λίχτενσταϊν και συζητήθηκαν θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος. Η Πρέσβης ενημέρωσε επίσης τον Πρίγκηπα Alois για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό. Θέματα σύζητησης αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, ζητήματα EE, τα οποία ενδιαφέρουν το Λίχτενσταϊν δεδομένης της συμμετοχής του στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, όπως για παράδειγμα η επικείμενη έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Πριν την τελετή διαπίστευσης, η Πρέσβης Ράφτη είχε συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών του Λίχτενσταϊν, κα Aurelia Frick. Kατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Υπουργό συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, το Κυπριακό, καθώς και η συνεργασία των δύο χωρών σε διεθνείς οργανισμούς. Η Πρέσβης ευχαρίστησε την Υπουργό κα Frick για τη στάση αρχών του Λίχτενσταϊν στο Κυπριακό καθώς για τη στήριξη που παρέχει στην Κυπριακή Δημοκρατία, στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η Υπουργός ενημέρωσε επίσης την κυρία Ράφτη σχετικά με την πρωτοβουλία του Λίχτενσταϊν για την ίδρυση του Διεθνούς, Αμερόληπτου και Ανεξάρτητου Μηχανισμού, ο οποίος στηρίζει το έργο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 15/02/2019 03:11:20 PM