Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Πρώτος Πρέσβης της Κύπρου στο Λίβανο - 19/11/2009


Στις 16 Νοεμβρίου 2009, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λίβανο, Δρ. Κυριακός Π. Κούρος, επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο του Λιβάνου Μισιέλ Σλεϊμάν. Η τελετή διαπίστευσης πραγματοποιήθηκε στην παρουσία, μεταξύ άλλων, του νέου Υπουργού Εξωτερικών Άλι Χουσσεϊν Αλ Σιάμι. Από κυπριακής πλευράς, ο Δρ. Κούρος συνοδευόταν από τον Επίτιμο Πρόξενο της Κύπρου κ. Ρότζερ Σαμάχα και στελέχη της Πρεσβείας και του Εμπορικού Κέντρου αντίστοιχα. Ο Δρ. Κούρος είναι ο πρώτος Πρέσβης της Δημοκρατίας που διορίζεται με έδρα το Λίβανο, μετά την πρόσφατη απόφαση της Κυπριακής κυβέρνησης να αναβαθμίσει σε Πρεσβεία, τη διπλωματική παρουσία της Κύπρου στο Λίβανο.


Στην κατ’ ιδία συνάντηση που ακολούθησε με τον Πρόεδρο και τον Υπουργό Εξωτερικών, ο Πρέσβης της Κύπρου προέβη σε ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και σε ανασκόπηση των προοπτικών των διμερών σχέσεων Κύπρου-Λιβάνου, διαβεβαίωσε δε ότι θα εργαστεί για την περαιτέρω αναβάθμιση των ήδη πολύ καλών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Μαρωνίτης Πρόεδρος του Λιβάνου ευχαρίστησε την κυβέρνηση και το λαό της Κύπρου για τη συμπαράσταση που προσφέρθηκε, όποτε σημειωθεί κάποια κρίση, στο Λίβανο. Έκανε αναφορά στις ιδιαίτερες σχέσεις που έχουν οι δυο χώρες και ειδικά στη θρησκευτική ομάδα των Μαρωνιτών που αποτελεί σημείο αναφοράς για τις ειδικότερες στενές σχέσεις των δύο χωρών. Ο Πρόεδρος Σλεϊμάν διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί για την περαιτέρω σύσφιγξη των διμερών σχέσεων και την εφαρμογή των διμερών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί τα τελευταία χρόνια. Είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση του Λιβάνου σέβεται τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Κύπρο και ευχήθηκε για μια γρήγορη λύση που να ενώνει τη χώρα και το λαό. Ανάφερε τέλος ότι, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση εκ μέρους της κυπριακής κυβέρνησης, ανυπομονεί να επισκεφθεί την Κύπρο.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:23:28 PM