Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ταξιδιωτική οδηγία για Τουρκία - 01/07/2013


Υπό το φως της έκρυθμης κατάστασης στη χώρα, σε συνάρτηση με τα βίαια επεισόδια που παρατηρούνται ως αποτέλεσμα των διαδηλώσεων σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας, το Υπ. Εξωτερικών συμβουλεύει όλους τους Κύπριους πολίτες, οι οποίοι πιθανόν να διαμένουν, επισκέπτονται ή προτίθενται να επισκεφθούν την χώρα, όπως αποφύγουν την παρουσία τους σε δημόσιους χώρους όπου γίνονται μαζικές συγκεντρώσεις.


Οι Κύπριοι πολίτες ενθαρρύνονται να ενημερώνονται για την τρέχουσα κατάσταση από τα τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης (κυρίως από το διαδίκτυο) και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Μετά τις πρόσφατες διαδηλώσεις που επεκτάθηκαν σε αρκετές περιοχές της Τουρκίας, είναι αδύνατον να διασφαλιστεί ότι η ισχύουσα κατάσταση δεν θα επηρεάσει την ασφάλεια των Κυπρίων πολιτών που επισκέπτονται τη χώρα.

Σημειώνεται ότι λόγω της απουσίας διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι σε θέση να παρέχει προξενική αρωγή σε Κύπριους πολίτες οι οποίοι επισκέπτονται την ω χώρα.

Πληροφορούμε επίσης ότι όλοι οι Κύπριοι, ως πολίτες της ΕΕ και εν τη απουσία κυπριακής διπλωματικής Αποστολής στην χώρα επίσκεψης τους, έχουν το δικαίωμα, βάσει του Άρθρου 23 της Συνθήκης της Λισαβόνας, εξασφάλισης προξενικής προστασίας από οποιαδήποτε διπλωματική Αποστολή (Πρεσβεία ή Γενικό Προξενείο) κράτους μέλους της ΕΕ. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να επισκεφθούν την πιο κάτω ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

http://ec.europa.eu/consularprotection/search.action?ms2=ALL&tcNew=TR&tc2=TR&countryAndCity=ALL&rightMenu.submit.label=Find+info

Σε περίπτωση έκτακτης ή/και προξενικής ανάγκης, οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον Λειτουργό Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +35 7 99660129.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:44:38 PM