Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στις εργασίες των Συμβουλίων Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στις Βρυξέλες - 17/01/2016


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ, οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλες, αύριο Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου.


Στο επίκεντρο των εργασιών του ΣΕΥ, οι Υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, τις εξελίξεις στις Συρία και το Ιράκ και το θέμα των μεταρρυθμίσεων στην Ουκρανία. Στο πλαίσιο ανεπίσημου γεύματος εργασίας, αναμένεται να ανταλλαγούν απόψεις για τις σχέσεις ΕΕ-Ιορδανίας, στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας.

Ο κ. Υπουργός θα συμμετάσχει επίσης σε πρόγευμα εργασίας για την Ουκρανία, το οποίο διοργανώνει ο Δανός Υπουργός Εξωτερικών, στην παρουσία του Ουκρανού ομολόγου του.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) της ΕΕ, στο οποίο θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα εργασιών της Ολλανδικής Προεδρίας, ενώ τους Υπουργούς θα απασχολήσει επίσης η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του Ιορδανού Υπουργού Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, έχει προγραμματιστεί για αύριο το απόγευμα τριμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας, με την οποία θα δοθεί η ευκαιρία στους Υπουργούς να συζητήσουν την τριμερή συνεργασία των τριών χωρών και τα επόμενα βήματα.

O Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:59:11 PM