Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών σε επετειακή τελετή του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - 10/12/2008


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Νικόλας Αιμιλίου, μεταβαίνει αύριο στη Γενεύη όπου θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Κυβέρνηση στην επετειακή τελετή που διοργανώνεται στις 12.12.2008 από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα 60χρονα της Οικουμενικής Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Την τελετή θα προσφωνήσουν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, κ. Ban Ki-moon και η Ύπατη Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κα Navanethem Pillay.


Επισημαίνεται ότι η Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία υιοθετήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 1948 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με το ψήφισμα 217 Α(ΙΙΙ), αποτελεί «κοινό πρότυπο» δικαιωμάτων και ελευθεριών «προς εφαρμογή από όλους τους λαούς και όλα τα έθνη».

Κατά την παραμονή του στη Γενεύη, ο Γενικός Διευθυντής θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Γενικό Διευθυντή του Γραφείου του ΟΗΕ στη Γενεύη, κ. Sergei Ordzhonikidze, τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, κ. William Lacy Swing, τον Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού, κ. Bekele Geleta, τον Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών, κ Hamadoun I. Toure και την Αναπληρώτρια Ύπατη Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κα Kyung-wha Kang.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:07:08 PM