Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Δήλωση της Υπουργού Εξωτερικών σε σχέση με τη σφαγή αμάχων στη Συρία - 30/05/2012


Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση σε σχέση με την πρόσφατη σφαγή αμάχων στην κωμόπολη Χούλα της Συρίας:


«Θα ήθελα να καταδικάσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις πρόσφατες θηριωδίες που έλαβαν χώρα στην κωμόπολη Χούλα και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο περισσότερων από 90 αμάχων, περιλαμβανομένων γυναικών και μικρών παιδιών. Θα ήθελα επίσης να συμμεριστώ τις διεθνείς εκκλήσεις οι οποίες απαιτούν την πλήρη και ανεξάρτητη διερεύνηση αυτής της αποτρόπαιας πράξης, η οποία ισοδυναμεί με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η Κύπρος καλεί τη Συριακή Κυβέρνηση όπως εφαρμόσει άμεσα τις διατάξεις του Σχεδίου Ανάν στην ολότητά του, προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης κλιμάκωση του πολέμου στη χώρα, με έμμεσες επιπτώσεις και απρόβλεπτες ανθρωπιστικές προκλήσεις και προκλήσεις ασφάλειας για ολόκληρη την περιοχή.

Την αγανάκτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με τη σφαγή στη Χούλα εξέφρασε το Υπουργείο Εξωτερικών σε σχετικό διάβημα στο οποίο προέβη προς την Επιτετραμμένη της Συρίας στην Κύπρο στις 29 Μαΐου 2012».Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:39:12 PM