Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Κολομβία - 12/07/2010


O κύριος Βασίλης Φίλιππου επέδωσε στις 6 Ιουλίου 2010, τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Κολομβίας κ. Alvaro Uribe Velez, ως νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κολομβία με έδρα την πόλη του Μεξικού.


Η τελετή των διαπιστευτηρίων πραγματοποιήθηκε στο Palacio Narino στην παρουσία της Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Clemencia Forero Ucros.

Στην κατ'ίδια συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Κολομβίας, ο Πρέσβης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες και την εκτίμηση της Κυπριακής Κυβέρνησης για την υποστήριξη και αλληλεγγύη που παρέχει η Κολομβία στο Κυπριακό και προέβη σε ενημέρωση για την πορεία των συνομιλιών. Συζητήθηκαν επίσης θέματα διμερών σχέσεων Κύπρου-Κολομβίας.

Ο Πρέσβης της Κύπρου δεσμεύθηκε να εργαστεί για ενδυνάμωση και περαιτέρω εδραίωση των εξαιρετικών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών και διαβίβασε τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια προς τον Πρόεδρο της Κολομβίας, την Κυβέρνηση και τον λαό της.

Στην αντιφώνηση του ο Πρόεδρος της Κολομβίας εξέφρασε την πλήρη και αταλάντευτη υποστήριξη της Κυβέρνησης της Κολομβίας στις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος της Κολομβίας αναφέρθηκε επίσης στους ιδιαίτερους δεσμούς φιλίας του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και σημείωσε ότι η Κύπρος σαν μέλος της ΕΕ διανοίγει νέους τομείς συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.



Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:26:47 PM