Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών στην Υπουργική Συνάντηση ΕΕ – Αραβικού Συνδέσμου - 17/12/2008


Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού αναχωρεί αύριο το απόγευμα για τη Βιέννη όπου στις 19.12.2008 θα συμμετάσχει στη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αραβικού Συνδέσμου. Η Συνάντηση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας Michael Spindelegger και του Γενικού Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Amre Moussa και αποτελεί συνέχεια της πρώτης Υπουργικής Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα το Φεβρουάριο του 2008. Σ΄ αυτή θα συμμετάσχουν Υπουργοί από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε., τις 22 χώρες μέλη του Αραβικού Συνδέσμου καθώς και την Τουρκία.


Της Υπουργικής Συνάντησης θα προηγηθεί, στις 17 και 18 Δεκεμβρίου διεθνής διάσκεψη με θέμα το διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ της Ευρώπης και του Αραβικού κόσμου, με συμμετοχή αξιωματούχων και εμπειρογνωμόνων οι οποίοι θα μελετήσουν συγκεκριμένα προγράμματα συνεργασίας σε όλους τους τομείς, πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό, κοινωνικό κ.λ.π.

Η Υπουργική Συνάντηση θα συζητήσει τις εισηγήσεις της διάσκεψης που θα προηγηθεί και θα μελετήσει τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αραβικού Συνδέσμου, θέτοντας επίσης ένα πλαίσιο τακτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:07:31 PM