Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών της Σλοβακίας στην Κύπρο - 25/05/2014


Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σλοβακίας, κ. Miroslav Lajčák, έφθασε σήμερα στην Κύπρο, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη.


Τη Δευτέρα, 26 Μαΐου, ο κ. Lajčák θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Κασουλίδη, με τον οποίο θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, τις διμερείς σχέσεις και τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, το Κυπριακό, την κατάσταση στις χώρες της Νότιας Γειτονίας, τις εξελίξεις στην Ουκρανία καθώς και άλλα ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Με το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, θα υπογραφεί Συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Σλοβακίας για συνεργασία στον τομέα της υγείας και της ιατρικής, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας συναντήθηκε ήδη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκη Ομήρου, τον Αρχιεπίσκοπό Χρυσόστομο B’ και το Δήμαρχο Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου.

Επιπλέον, ο κ. Lajčák θα συμμετάσχει σε δείπνο που διοργανώνει ο επιχειρηματικός σύνδεσμος Κύπρου – Σλοβακίας, ενώ θα παρευρεθεί και σε δεξίωση που διοργανώνει η Πρεσβεία της Σλοβακίας στην Κύπρο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 χρόνων του δικοινοτικού διαλόγου μεταξύ Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών πολιτικών κομμάτων. Επίσης, θα επισκεφθεί την UNFICYP, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με αξιωματούχους της ειρηνευτικής δύναμης, ενώ θα απευθύνει ομιλία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο κ. Lajčák αναχωρεί από την Κύπρο την Τρίτη 27 Μαΐου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:50:31 PM