Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση διαπιστευτηρίων του Πρέσβη της Δημοκρατίας κ. Νέαρχου Παλά στην Ουρουγουάη - 25/05/2009


Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μαδρίτη κ. Νέαρχος Παλάς επέδωσε τα διαπιστευτήριά του, στις 6 Μαΐου, στον Πρόεδρο της Ουρουγουάης δρα Tabare Vasquez Rosas. Στη σύντομη συνάντηση που ακολούθησε της επίδοσης των διαπιστευτηρίων, ο κ. Παλάς μετέφερε στον Πρόεδρο της Ουρουγουάης τους χαιρετισμούς του Προέδρου Χριστόφια και διεμήνυσε την εκτίμησή του για τη συμμετοχή της Ουρουγουάης στην UNFICYP. Ο κ. Παλάς ευχαρίστησε, επίσης, τον Πρόεδρο Vasquez για τη συνεπή και στηριζόμενη σε αρχές υποστήριξη της Ουρουγουάης για επίλυση του Κυπριακού και τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις.


Ο Πρόεδρος Vasquez εξήρε τις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών και επαναβεβαίωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει λύση του Κυπριακού βάσει των αρχών του διεθνούς δικαίου.

Ο κ. Παλάς είχε, επίσης, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών δρ Gonzalo Fernandes με τον οποίο συζήτησε θέματα διμερών σχέσεων και τον ενημέρωσε για την παρούσα φάση του Κυπριακού. Επίσης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με άλλους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών με τους οποίους συζήτησε θέματα συνεργασίας των δύο χωρών.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:16:32 PM