Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσημη ανάληψη της Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης


Ο Υπουργούς Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Κασουλίδης παρέστη σήμερα, στο Στρασβούργο, σε ειδική συνεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου και ανέλαβε επίσημα την Προεδρία της Επιτροπής μέχρι τις 19 Μαΐου 2017. Στην ειδική συνεδρία παρέστη ο Γενικός Γραμματέας κ. Thorbjørn Jagland και η Αν. Γενική Γραμματέας κα Gabriella Battaini-Dragoni του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Guido Raimondi και η Πρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών κα Gudrun Mosler-Törnström.


Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών, Υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας, κ. Jürgen Ligi, παραδίδοντας την Προεδρία της Επιτροπής προέβη σε απολογισμό των έργων της προεδρίας του. Ακολούθως, ο κ. Κασουλίδης ενημέρωσε την Επιτροπή Υπουργών για τις Προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας.

Μετά το πέρας της ειδικής συνεδρίας της Επιτροπής Υπουργών, πραγματοποιήθηκαν εντός του Συμβουλίου της Ευρώπης τα εγκαίνια της έκθεσης «Κρίση-Πρόκληση» από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή. Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Εσθονίας, ο Γενικός Γραμματέας Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Thorbjorn Jaglang, αξιωματούχοι του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μόνιμοι Αντιπρόσωποι, καθώς και διπλωμάτες των Μονίμων Αντιπροσώπειών.

Στις 3.30 μ.μ. (τοπική ώρα), θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια γραμμής τραμ του Στρασβούργου στα χρώματα της Κύπρου και θα ακολουθήσει η έπαρση της Κυπριακής Σημαίας και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου στην Place de la Republique, σε ειδική τελετή που διοργανώνει ο Δήμος Στρασβούργου στην παρουσία του Δημάρχου της πόλης.

Κατά την παρουσία του στο Στρασβούργο, ο κ. Κασούλιδης είχε χωριστές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Τελευταία Ενημέρωση στις: 23/11/2016 09:25:07 AM