Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέα Πρέσβης της Κύπρου στο Βελιγράδι - 02/05/2012


Η Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βελιγράδι, κα Ναυσικά Χρ. Κρούστη, επέδωσε τη Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012, τα διαπιστευτήριά της στην Αναπληρωτή Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας και Πρόεδρο της Βουλής, κα Slavica Djukic–Dejanovic, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Government Palace.


Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά της, η Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας διαβίβασε στην Αναπληρωτή Πρόεδρο της Σερβίας τους θερμούς χαιρετισμούς και ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις διαχρονικά εξαίρετες, εγκάρδιες και ισχυρές σχέσεις που ενώνουν τις δύο χώρες. Τόνισε ταυτόχρονα την ετοιμότητά της να εργαστεί για την περεταίρω διεύρυνση και ενίσχυση των σχέσεων αυτών. Η κα Κρούστη ενημέρωσε επίσης για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό, επισημαίνοντας την αμετάθετη βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης το συντομότερο δυνατό.

Από την πλευρά της, η Αναπληρωτής Πρόεδρος της Σερβίας, κα Djukic– Dejanovic, υπογράμμισε τις παραδοσιακά εξαίρετες σχέσεις που συνενώνουν την Κύπρο και τη Σερβία. Εξέφρασε την απόλυτη εκτίμηση της χώρας της για την ισχυρή υποστήριξη που παρέχει η Κύπρος τόσο για το θέμα του Κοσσόβου όσο και για την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας. Η Αναπληρωτής Πρόεδρος, αναφερομένη στο κυπριακό, υπογράμμισε ότι η Σερβία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα της Κύπρου για άρση της τουρκικής κατοχής και ευχήθηκε όπως το κυπριακό πρόβλημα επιλυθεί σύντομα, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων των Η.Ε.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:38:46 PM