Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν - 08/01/2015


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί αύριο, 9 Ιανουαρίου, για την Τεχεράνη, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη.


Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Τεχεράνη, ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί με τον Ιρανό ομόλογό του κ. Mohammad Javad Zarif, ενώ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ιράν κ. Hassan Rouhani, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της χώρας κ. Ali Larijani, τον πρώην Πρόεδρο κ. Akbar Hashemi Rafsanjani, καθώς και με το Σύμβουλο του Ανώτατου Θρησκευτικού Ηγέτη, αρμόδιο για θέματα εξωτερικής πολιτικής, κ. Ali Akbar Velayati.

Στο επίκεντρο των επαφών του κ. Κασουλίδη θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Ιράν, το Κυπριακό, οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στο Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία και το Λίβανο, η αντιμετώπιση του ISIL, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο τη Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:54:19 PM