Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση διαπιστευτηρίων του νέου Ύπατου Αρμοστή της Δημοκρατίας στις Μαλδίβες - 26/01/2016


Στη διάρκεια επίσημης τελετής στο Μάλε, πρωτεύουσα των Μαλδίβων Νήσων, ο κ. Δημήτριος Α. Θεοφυλάκτου επέδωσε την Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016, τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της χώρας κ. Abdulla Yameen Abdul Gayoom, ως νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας, με έδρα το Νέο Δελχί.


Μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων, ο Ύπατος Αρμοστής είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας των Μαλδίβων, στην παρουσία της Υπουργού Εξωτερικών κας Dunya Maumoon και του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω κ. Mohamed Naseer. Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η επισφαλής κατάσταση στις Μαλδίβες, που απασχολεί επίσης την Κοινοπολιτεία, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις και η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο μικρών κρατών στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών.
Ο κ. Θεοφυλάκτου ευχαρίστησε για τη διαχρονική θέση αρχών που τηρούν οι Μαλδίβες στο Κυπριακό και εντός του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, προβαίνοντας σε σύντομη ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού και τονίζοντας τη βούληση της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας για επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης, που θα διασφαλίζει την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου και θα εδράζεται στις αξίες και τους δημοκρατικούς θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Θεοφυλάκτου είχε, επίσης, συνάντηση με την Υπουργό Υγείας της χώρας κα Irthisham Adam, με την οποία αντάλλαξε απόψεις για πρακτικούς τρόπους ενίσχυσης της εξαίρετης συνεργασίας μεταξύ Μαλδίβων και Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρίως σε ό,τι αφορά στο θέμα της θαλασσαιμίας και την ανάγκη περαιτέρω αναβάθμισής της μέσω της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, που εδρεύει στη Λευκωσία.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:59:26 PM