Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Δημοκρατίας στη Σλοβακία - 27/11/2014


Ο κ. Νέαρχος Παλάς, νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σλοβακία, επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Σλοβακίας κ. Andrej Kiska στις 6 Νοεμβρίου 2014.


Μετά το πέρας της επίσημης τελετής που έλαβε χωρά στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος Kiska δέχθηκε-ως είθισται- στο γραφείο του τον νέο Πρέσβη.

Ο κ. Παλάς διαβίβασε στον Πρόεδρο Kiska τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και την επιθυμία του για την περαιτέρω ενίσχυση των ήδη εξαίρετων σχέσεων Κύπρου – Σλοβακίας. Επίσης, ενημέρωσε για την παρούσα φάση του Κυπριακού και εστιάστηκε κυρίως στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ που είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή των συνομιλιών. Επιπρόσθετα, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Σλοβακίας για την συμμετοχή της χώρας του στην UNFICYP καθώς και για τον ρόλο που διαδραματίζει η Πρεσβεία της χώρας αυτής στον ενδοκοινοτικό διάλογο μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ κομμάτων.

Ο Πρόεδρος Kiska επαναβεβαίωσε τις διαχρονικές θέσεις αρχών της Σλοβακίας εν σχέση με το Κυπριακό κι επιβεβαίωσε ότι η Σλοβακική παρουσία της UNFICYP θα συνεχιστεί ενώ, παράλληλα, εξέφρασε την προσδοκία για ευόδωση των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος.

Τέλος, ευχήθηκε στο νέο Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σλοβακία, κ. Παλά, κάθε επιτυχία στο έργο του.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:53:44 PM