Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Ινδία - 24/09/2009


Η Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ινδία κα Ναυσικά Χρ. Κρούστη επέδωσε σήμερα τα διαπιστευτήρια της στην Πρόεδρο της Ινδίας κα Pratibha Patil, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο Rashtrapati Bhawan στο Νέο Δελχί.


Επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια της, η Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη μνεία στις διαχρονικά εξαίρετες, στενές και εγκάρδιες σχέσεις που συνενώνουν τις δύο χώρες.

Η κα Κρούστη ενημέρωσε την Πρόεδρο της Ινδίας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, επισημαίνοντας την αμετάθετη βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για εξεύρεση λύσης το συντομότερο δυνατό, μίας λύσης στη βάση μιας διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία να εδράζεται στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, στο διεθνές δίκαιο, στο Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Ινδίας κα Pratibha Patil αναφέρθηκε στις παραδοσιακά εξαίρετες σχέσεις που υφίστανται μεταξύ της Κύπρου και της Ινδίας, σημειώνοντας την προσδοκία ότι η επικείμενη επίσκεψη της θα διανοίξει περεταίρω τις προοπτικές στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες και ικανοποίηση για τη συνεχή υποστήριξη που παρέχει η Κύπρος σε θέματα ειδικού ενδιαφέροντος για την Ινδία.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:21:07 PM