Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών σε Διεθνή Διάσκεψη στο Παρίσι για τη θρησκευτική βία στη Μέση Ανατολή - 07/09/2015


Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης θα συμμετάσχει αύριο, 8 Σεπτεμβρίου, στη «Διεθνή Διάσκεψη για τα θύματα θρησκευτικής ή εθνοτικής βίας στη Μέση Ανατολή» που πραγματοποιείται στο Παρίσι, υπό την αιγίδα των κυβερνήσεων της Γαλλίας και της Ιορδανίας. Τη Διεθνή Διάσκεψη θα απασχολήσουν τρεις προτεραιότητες που είχαν επισημανθεί κατά τη σχετική συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τον περασμένο Μάρτιο.


Ο κ. Κασουλίδης θα είναι ο Rapporteur της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που θα επικεντρωθεί στην εξεύρεση πολιτικών λύσεων με σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεξαρτήτως εθνικής προέλευσης ή θρησκευτικών πεποιθήσεων και στην ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής, εθνοτικής και θρησκευτικής ποικιλομορφίας της Μέσης Ανατολής. Σημειώνεται επίσης ότι κατά τη δική του παρέμβαση, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επικεντρωθεί στη σημασία προστασίας της ποικιλόμορφης πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της Μέσης Ανατολής, στη βάση και των σχετικών εμπειριών και διδαγμάτων της Κύπρου.

Οι άλλες δύο προτεραιότητες που θα απασχολήσουν τη Διεθνή Διάσκεψη είναι η ανταπόκριση στις άμεσες ανάγκες πληθυσμών που βρίσκονται σε κίνδυνο με τη διευκόλυνση της ασφαλούς, εθελοντικής και μόνιμης επιστροφής των εκτοπισμένων, και ο τερματισμός της ατιμωρησίας των ατόμων που διέπραξαν εγκλήματα κατά πληθυσμών για εθνοτικούς ή θρησκευτικούς λόγους.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο στις 9 Σεπτεμβρίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:57:23 PM