Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
αναφορικά με τις επαφές που θα έχει ο Υπουργός Εξωτερικών με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο, στη Λευκωσία
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί αύριο, Δευτέρα (2/12) με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο κ. Nasser Kamel, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Οι κκ. Χριστοδουλίδης και Nasser θα έχουν αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων. Ενδιάμεσα (στις 12.45), θα προβούν σε δηλώσεις προς εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο των επαφών τους, οι κκ. Χριστοδουλίδης και Nasser αναμένεται, ανάμεσα σε άλλα, να ανασκοπήσουν τη συνεργασία Κύπρου - Ένωσης για τη Μεσόγειο και να εξετάσουν συγκεκριμένους τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυσή της, μέσω της κοινής ανάληψης στοχευμένων δράσεων και πρωτοβουλιών. Θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για τρέχοντα θέματα στην Ευρωμεσογειακή Συνεργασία και θα συζητήσουν περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Ένωση για τη Μεσόγειο (γνωστή και ως ‘Διαδικασία της Βαρκελώνης’) είναι διακυβερνητικός οργανισμός, με έδρα στη Βαρκελώνη, στον οποίο μετέχουν τα 28 Κράτη Μέλη της ΕΕ και 15 Κράτη της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου. Εγκαθιδρύθηκε το 2008 και στοχεύει στην προαγωγή του διαλόγου και της συνεργασίας στην ευρύτερη Ευρω-μεσογειακή περιοχή.Τελευταία Ενημέρωση στις: 02/12/2019 10:33:32 AM