English

Αρχική Σελίδα | Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία


ΕκτύπωσηΕκτύπωση


Tελευταίες Ειδήσεις
Πηγή: ΓΤΠ, ΚYΠΕ


Το Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει τις αλλαγές στην αμερικανική πολιτική έναντι της Κούβας, 18.12.14
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας χαιρετίζει τη χθεσινή ανακοίνωση του Προέδρου των ΗΠΑ όσον αφορά αλλαγές στην αμερικανική πολιτική έναντι της Κούβας και ιδιαίτερα την απόφαση για έναρξη συνομιλιών με στόχο την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών και το άνοιγμα Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αβάνα, εντός των προσεχών μηνών. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ιστορική καμπή στις σχέσεις ΗΠΑ – Κούβας, που ευελπιστούμε ότι θα αποδειχθεί αμοιβαία επωφελής για τις δύο χώρες και τους λαούς τους. Το Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την απόφαση της κουβανικής Κυβέρνησης για απελευθέρωση του αμερικανού Alan Gross για ανθρωπιστικούς λόγους καθώς και την απόφαση της Ουάσιγκτον για απελευθέρωση των τριών Κουβανών κρατουμένων. Χαιρετίζουμε επίσης την προσωπική συμβολή της Αυτού Αγιότητας Πάπα Φραγκίσκου καθώς και την καναδική Κυβέρνηση για τον ρόλο που διαδραμάτισαν για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος. Ελπίζουμε ότι οι εξελίξεις αυτές θα εγκαινιάσουν μια νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ – Κούβας, και εν τέλει θα οδηγήσουν σε άρση του αμερικανικού οικονομικού εμπάργκο.

Ο κ. Γεώργιος Κασουλίδης επέδωσε τα διαπιστευτήριά του ως νέος Πρέσβης της Κύπρου στο Τουρκμενιστάν, 17.12.14
Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2014 στο Κοινοβούλιο του Τουρκμενιστάν, στην πρωτεύουσα Ασγκαμπάτ, ο Πρέσβης της Κύπρου με έδρα την Μόσχα, Γεώργιος Κασουλίδης, επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Τουρκμενιστάν κα Akja Nurberdiyeva. Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του, ο κ. Κασουλίδης μετέφερε τις προσωπικές ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στον Πρόεδρο του Τουρκμενιστάν κ. Gurbanguly Berdimuhamedow, και την επιθυμία του για περαιτέρω σύσφιγξη των διμερών σχέσεων της Κύπρου με το Τουρκμενιστάν τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Επίσης, μετέφερε προς την κα Nurberdiyeva την επιθυμία της κυπριακής Βουλής για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου-Τουρκμενιστάν. Συνέχεια..

Κοινή συνέντευξη Τύπου των Υπουργών Εξωτερικών και Ενέργειας Κύπρου και Ελλάδας στην Αθήνα, 17.12.14
Κοινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και Ενέργειας Κύπρου και Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Mετά το πέρας της συνάντησής τους, oι Υπουργοί κ.κ. Κασουλίδης, Βενιζέλος, Λακκοτρύπης και Μανιάτης προέβηκαν σε δηλώσεις προς τον Τύπο. Συγκεκριμένα, οι τέσσερις Υπουργοί απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ως ακολούθως: Ερώτηση: Τα σημεία σύγκλισης. Υπάρχει συγκεκριμένη πρόοδος στις διαβουλεύσεις με την Τουρκία; Αν μπορούμε να μάθουμε λεπτομέρειες για τη φόρμουλα αποκλιμάκωσης της έντασης και, επίσης, να ρωτήσω την Κυπριακή Κυβέρνηση αν οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν και στο Οικόπεδο 9 τον Ιανουάριο από την κοινοπραξία της ΕΝΙ. Συνέχεια..

Κοινή Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών και Υπουργών Ενέργειας Κύπρου – Ελλάδας, στην Αθήνα, 17.12.14
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης και ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, συμμετείχαν σήμερα σε κοινή συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ιωάννη Μανιάτη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η συνεργασία και ο συντονισμός στους τομείς της ενέργειας και της θαλάσσιας πολιτικής, οι παράνομες τουρκικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ και οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ευρύτερη γειτονία. Συνέχεια..

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για την τρομοκρατική επίθεση σε σχολείο στο Πακιστάν, 16.12.14
Είμαστε συγκλονισμένοι από την ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση σε δημόσιο σχολείο στην πόλη Πεσαβάρ του Πακιστάν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων αθώων παιδιών. Καταδικάζουμε έντονα απάνθρωπες επιθέσεις εναντίον αθώων μαθητών και εκπαιδευτικών και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη μας προς τον λαό και την Κυβέρνηση του Πακιστάν.

Εισαγωγική Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, 16.12.14
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης παραχώρησε σήμερα, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, συνέντευξη Τύπου. Στην εισαγωγική του δήλωση, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε τα ακόλουθα: «Εγκρίθηκαν σήμερα τα Συμπεράσματα για τη Διεύρυνση της ΕΕ. Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για την Τουρκία, να αναφέρω ότι η Αυστρία και η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο, έκριναν ότι δεν είναι η ώρα για να ανοίξει κανένα ενταξιακό κεφάλαιο και ότι μια τέτοια κίνηση θα έδινε το λανθασμένο μήνυμα. Κάποιες χώρες δεν μίλησαν, ενώ 14 χώρες ζήτησαν το άνοιγμα των κεφαλαίων 23 και 24. Συνέχεια..

Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ ενέκρινε τα Συμπεράσματα για τη Διεύρυνση, 16.12.14
Εγκρίθηκε σήμερα, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, το κείμενο των Συμπερασμάτων για τη Διεύρυνση. Ως γενική διαπίστωση, το τελικό κείμενο κρίνεται ικανοποιητικό και σε αυτό αντανακλώνται οι θέσεις και καλύπτονται οι ανησυχίες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, σε συνεργασία και συντονισμό με τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Εξωτερικών, έχουν δώσει κατά τις τελευταίες εβδομάδες έντονες διπλωματικές μάχες και συμμετείχαν σε συνεχείς διεργασίες, με στόχο τα Συμπεράσματα να αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα και συμπεριφορά της κάθε υποψήφιας χώρας έναντι της ΕΕ, αλλά και των κρατών μελών της. Συνέχεια..

Κοινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και Ενέργειας Κύπρου και Ελλάδας, στην Αθήνα, 16.12.14
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης και ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης μεταβαίνουν σήμερα στην Αθήνα, όπου θα συμμετάσχουν αύριο σε κοινή συνάντηση με τους ομολόγους τους της Ελλάδας, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη. Κατά τη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο αντιπροσωπείες θα συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στους τομείς της ενέργειας και της θαλάσσιας πολιτικής. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τον Τύπο. Οι κ.κ. Κασουλίδης και Λακκοτρύπης θα επιστρέψουν στην Κύπρο αύριο βράδυ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, 15.12.14
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (ΣΕΥ) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ, ιδιαίτερα υπό το φως της δράσης του «Ισλαμικού Κράτους» (ISIL/Da’esh) στην περιοχή. Οι Υπουργοί Εξωτερικών ενημερώθηκαν, επίσης, για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ουκρανία και τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και για τις ενέργειες της ΕΕ για αντιμετώπιση του ιού Έμπολα. Συνέχεια..

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 12.12.14
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ, οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλες, στις 15 Δεκεμβρίου 2014. Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών, την οποία συγκαλεί η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, κα Federica Mogherini, με στόχο την άτυπη ανταλλαγή απόψεων επί των μεθόδων εργασίας του ΣΕΥ. Στο ίδιο πλαίσιο, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συναντηθούν με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη Συρία κ. De Mistura, καθώς και με τους Επίτροπους αρμόδιους για θέματα εξωτερικών σχέσεων της ΕΕ. Συνέχεια..

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τον θάνατο του Παλαιστίνιου Υπουργού Ziad Abu Ein, 11.12.14
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζει τη βαθειά θλίψη του για τον χθεσινό θάνατο του Παλαιστίνιου Υπουργού Ziad Abu Ein, υπό συνθήκες που πρέπει να διερευνηθούν ανεξάρτητα. Τα χθεσινά γεγονότα καταδεικνύουν την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και υπογραμμίζουν την ανάγκη για αυτοσυγκράτηση και για ταχεία επανεκκίνηση ειρηνευτικών συνομιλιών, που θα οδηγήσουν σε μια τελική διευθέτηση της παλαιστινο-ισραηλινής σύγκρουσης. Η Κυβέρνηση και ο λαός της Κύπρου εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Υπουργού Abu Ein και τον παλαιστινιακό λαό.

Διμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, 10.12.14
Πραγματοποιήθηκαν χθες, στη Μόσχα, διμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ της Κύπρου και της Ρωσίας με τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβυ Αλέξανδρου Ν. Ζήνων και του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Αleksey Y. Meshkov. Κατά τις διαβουλεύσεις έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας και επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών. Κύριο θέμα αποτέλεσε η προετοιμασία της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη Μόσχα, ενωρίς εντός του νέου έτους. Σχετικά με το Κυπριακό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας επανέλαβε τη στήριξη της Μόσχας στις προσπάθειες για επίτευξη λύσης σύμφωνης με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Επίσης, τόνισε την ανάγκη σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, βάσει του διεθνούς δικαίου και της Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Περαιτέρω, συζητήθηκαν διεθνή και περιφερειακά θέματα με επίκεντρο την κατάσταση στην Ουκρανία, τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη στο φιλολογικό μνημόσυνο εις μνήμην του Γλαύκου Κληρίδη, 10.12.14
Η απόδοση τιμών σε ανθρώπους που ενέταξαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της πατρίδας, υπηρετώντας την με αφειδώλευτο ζήλο και υπευθυνότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της βιολογικής και πολιτικής τους διαδρομής, αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση της κοινωνίας και της πολιτείας απέναντί τους. Είναι για αυτό ακριβώς το λόγο που αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που απευθύνομαι σήμερα ενώπιον σας, με αφορμή το Φιλολογικό Μνημόσυνο που διοργανώνει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, εις μνήμη του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη. Θέλω να συγχαρώ τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος για την απόφαση τους να τιμήσουν τον αγαπημένο μας Πρόεδρο με τον ξεχωριστό αυτό τρόπο, δεικνύοντας τη μεγίστη αναγνώριση και εκτίμηση τους προς τον άνθρωπο και πολιτικό Γλαύκο Κληρίδη. Εξάλλου, επί προεδρίας Κληρίδη ιδρύθηκε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, θέτοντας στέρεες βάσεις και θεμέλια, για να μπορεί σήμερα να επιτελεί το ρόλο που η ίδια η κοινωνία του εμπιστεύτηκε. Συνέχεια..

Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Εξωτερικών, 10.12.14
Οι πρόσφατες επαφές Ελλάδας-Τουρκίας, η συνεχιζόμενη παράνομη παρουσία του Barbaros στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, η προετοιμασία που γίνεται για την υιοθέτηση των Συμπερασμάτων στο επερχόμενο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, οι έντονες διπλωματικές διεργασίες που έγιναν και οδήγησαν στην πρόσφατη απόφαση των Αναπληρωτών Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και ο ρόλος που διαδραματίζει η Κύπρος στην προσπάθεια για καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, στην παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Συνέχεια..

Επίδοση Διαπιστευτηρίων του Ύπατου Αρμοστή κ. Πέτρου Τ. Νακούζη στον Βασιλιά του Λεσόθο Letsie III, 08.12.14
Ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας στη Νότια Αφρική κ. Πέτρος Τ. Νακούζης επέδωσε στις 4 Δεκεμβρίου 2014 τα διαπιστευτήριά του στον Βασιλιά του Λεσόθο Letsie III. Ο Ύπατος Αρμοστής διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού προς τoν ίδιο και τον λαό του Λεσόθο για υγεία, ευημερία και πρόοδο και αναφέρθηκε στις εξαίρετες διμερείς σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και στην αγαστή τους συνεργασία στους διάφορους διεθνείς οργανισμούς και φόρα όπως επίσης και στην συμμετοχή της Κύπρου σε τρία αναπτυξιακά προγράμματα στο Λεσόθο στον τομέα της εκπαίδευσης μεταξύ των ετών 2006-2011 και στην παροχή κατά καιρούς υποτροφιών σε υπηκόους του Λεσόθο σε διάφορους τομείς. Συνέχεια..

Eπίσκεψη Εργασίας Γενικού Διευθυντή στη Μόσχα, στο πλαίσιο τακτικών διμερών πολιτικών διαβουλεύσεων Κύπρου-Ρωσίας, 05.12.14
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβυς Αλέξανδρος Ν. Ζήνων θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα στις 8-10 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου-Ρωσίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα πραγματοποιηθούν διμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Alexey Yu. Meshkov. Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια της συνάντησης πολιτικών διαβουλεύσεων Κύπρου-Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία στις 29 Μαΐου 2014. Συνέχεια..

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τις αποφάσεις της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, 05.12.14
Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει ικανοποίηση για τις χθεσινές αποφάσεις της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία εξέτασε την Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) που λήφθηκε στις 12 Μαΐου 2014 για δίκαιη αποζημίωση στο πλαίσιο της Δ’ Διακρατικής Προσφυγής «Κύπρος εναντίον Τουρκίας», αλλά και τις ατομικές προσφυγές για τις υποθέσεις Ξενίδη-Αρέστη και Βαρνάβα. Πιο συγκεκριμένα, και παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας να αποφύγει την υιοθέτηση απόφασης που θα επέτρεπε την εκτέλεση της Απόφασης του ΕΔΑΔ, η Κυπριακή Δημοκρατία με την υποστήριξη της πλειοψηφίας των κρατών μελών του Συμβουλίου, πέτυχε την υιοθέτηση των εξής αποφάσεων: Συνέχεια..

Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών στη 10η Σύνοδο του "Manama Dialogue", 04.12.14
Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, θα συμμετάσχει στη Διεθνή Σύνοδο για την περιφερειακή ασφάλεια "Manama Dialogue", οι εργασίες της οποίας θα πραγματοποιηθούν στο Μπαχρέιν την περίοδο 5-7 Δεκεμβρίου 2014. Το "Manama Dialogue" πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και αποτελεί πεδίο συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα περιφερειακής ασφάλειας μεταξύ των συμμετεχόντων εκπροσώπων κρατών, αλλά και άλλων προσωπικοτήτων ειδικών σε θέματα διεθνούς ασφάλειας. Στη 10η Σύνοδο του "Manama Dialogue" αναμένεται να συμμετάσχουν Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων, Υπουργοί Εξωτερικών, Υπουργοί Άμυνας και Ανώτατοι Αξιωματούχοι πολλών κρατών της περιοχής. Η συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στο "Manama Dialogue" αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας για συμμετοχή της Κύπρου στις συλλογικές διεργασίες για ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή. Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο τη Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου.

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στην Υπουργική Σύνοδο του Συνασπισμού κρατών κατά του «Ισλαμικού Κράτους», 03.12.14
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης συμμετείχε σήμερα στην πρώτη Υπουργική Σύνοδο του Συνασπισμού κρατών κατά του «Ισλαμικού Κράτους» (ISIL/Da’esh), που συγκάλεσε ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών κ. John Kerry. H Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και είχε ως στόχο τον συντονισμό σε πολιτικό επίπεδο των προσπαθειών του Συνασπισμού για αντιμετώπιση και καταπολέμηση της απειλής του ISIL/Da’esh. Σε παρέμβασή του, ο κ. Κασουλίδης, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Κerry για αυτή του την πρωτοβουλία, τόνισε ότι η παρουσία 60 και πλέον αντιπροσωπειών είναι ενδεικτική της κρισιμότητας της κατάστασης, αλλά και της πολιτικής βούλησης της διεθνούς κοινότητας να καταπολεμήσει την απειλή του ISIL/Da’esh. Πρόκειται για μια απειλή που δεν προκαλεί απλά αναταράξεις στην περιοχή, αλλά απειλεί τις κοινές μας αξίες. Για αυτό και πρέπει να ενεργήσουμε συντονισμένα, συλλογικά και με αποφασιστικότητα, υπογράμμισε ο Υπουργός. Συνέχεια..

Περισσότερες Ειδήσεις...


(Τελευταία Ενημέρωση: 19/12/2014)

© 2006 - 2014 Κυπριακή Δημοκρατία, Υπουργείο Εξωτερικών
Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Διαδικτυακού Τόπου