English

Αρχική Σελίδα | Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία


ΕκτύπωσηΕκτύπωση


Tελευταίες Ειδήσεις
Πηγή: ΓΤΠ, ΚYΠΕ


Eπίσκεψη Εργασίας του Γενικού Διευθυντή στην Αυστρία, 27.02.15
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς, Αλέξανδρος Ν. Ζήνων πραγματοποιεί το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου επίσκεψη εργασίας στην Αυστρία. Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν πολιτικές διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας με τον Γενικό Γραμματέα, Πρέσβυ, Michael Linhart. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων Κύπρου-Αυστρίας, το Κυπριακό, οι Σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία, τη Ρωσία και την Ουκρανία και περιφερειακά θέματα με έμφαση τη Συρία, την Αίγυπτο και τα Δυτικά Βαλκάνια. Σήμερα, ο κ. Ζήνων θα συναντηθεί με τον εκ των αντιπροέδρων της Ομοσπονδιακής Βουλής της Αυστρίας κ. Norbert Hofer.

Προκήρυξη Θέσης Βοηθού Λειτουργού Τύπου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, 27.02.14
Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ (ΜΑΕΕ) δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση μίας (1) θέσης Βοηθού Λειτουργού Τύπου για πλήρη απασχόληση, με τους όρους του επιτόπιου προσωπικού ως ακολούθως: Συνέχεια..

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών σε Συνέδριο της AIPAC στην Ουάσιγκτον, 26.02.15
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί στις 28 Φεβρουαρίου για την Ουάσινγκτον όπου θα συμμετάσχει σε τριήμερο Συνέδριο της Αμερικανοϊσραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC - American Israel Public Affairs Committee), μίας εκ των ισχυρότερων ομάδων επιρροής (lobbying group) στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο κ. Κασουλίδης θα είναι ένας εκ των κύριων ομιλητών σε δείπνο εργασίας στην παρουσία των συμμετεχόντων του φόρουμ Εθνικής Ασφάλειας του συνεδρίου και διπλωματών με έδρα την Ουάσινγκτον. Θα έχει επίσης συνάντηση με μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της AIPAC. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ουάσινγκτον ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης κα Βικτώρια Νούλαντ. Θα έχει επίσης συναντήσεις με μέλη της Γερουσίας και του Κογκρέσου καθώς και μέλη δεξαμενών σκέψης και ινστιτούτων πολιτικής.

Κυπριακή Δημοκρατία και Ρωσική Ομοσπονδία υπέγραψαν Συμφωνίες και Μνημόνια Συναντίληψης, 25.02.15
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν σήμερα συνάντηση στην Προεδρική Κατοικία στη Μόσχα, όπου παρακάθισαν σε συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Ρωσίας υπέγραψαν Κοινό Πρόγραμμα Δράσης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την περίοδο 2015-2017. Στην παρουσία των δύο Προέδρων υπεγράφη Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου και του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών της Ρωσίας για συνεργασία στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας. Συνέχεια..

Επίδοση Διαπιστευτηρίων νέου Πρέσβη της Δημοκρατίας στην Ιταλία, 19.02.15
Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ιταλία κ. Τάσος Τζιωνής επέδωσε στις 18 Φεβρουαρίου τα διαπιστευτήριά του στον νέο Πρόεδρο της Ιταλίας κ. Sergio Mattarella, σε επίσημη τελετή που έγινε στο Κυρηνάλιο Προεδρικό Μέγαρο στη Ρώμη.

Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών στη 2η Υπουργική Συνάντηση του Med Group, 19.02.15
Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, αναχωρεί σήμερα για το Παρίσι, όπου θα συμμετάσχει στη δεύτερη υπουργική συνάντηση του «Med Group». Υπενθυμίζεται ότι το «Med Group» συστάθηκε με πρωτοβουλία του κ. Κασουλίδη και αποτελεί την άτυπη ομάδα συντονισμού και διαβούλευσης των 7 μεσογειακών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Στην εν λόγω υπουργική συνάντηση θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου καθώς επίσης και η Ύπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας της Ένωσης, κα Federica Mogherini. Συνέχεια..

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τον αποκεφαλισμό 21 Αιγυπτίων Χριστιανών, 16.02.15
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζει απερίφραστα τον βάρβαρο αποκεφαλισμό 21 Αιγυπτίων Χριστιανών που είχαν απαχθεί από μαχητές του ούτω καλούμενου «Ισλαμικού κράτους» στη Λιβύη. Το γεγονός σηματοδοτεί μια ακόμα επικίνδυνη τροπή στην εκστρατεία του «Ισλαμικού κράτους» με στόχο την επέκταση του ελέγχου που ασκεί στην περιοχή. Αυτή η απάνθρωπη πράξη υπογραμμίζει ακόμα μια φορά την επείγουσα ανάγκη για ενίσχυση του αγώνα της διεθνούς κοινότητας κατά της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού, καθώς και την ανάγκη για μια πολιτική λύση στη διένεξη της Λιβύης το συντομότερο δυνατό. Η Κύπρος καταδικάζει την απεχθή προσπάθεια του «Ισλαμικού κράτους» να εξολοθρεύσει αρχαίες εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες, περιλαμβανομένων και των Χριστιανών. Έχουμε από καιρό τονίσει την ανάγκη να προστατεύσουμε πιο μαχητικά τις θρησκευτικές μειονότητες που καταδιώκονται από ριζοσπαστικές ισλαμιστικές δυνάμεις.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κοπεγχάγη, 15.02.15
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζει τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κοπεγχάγη, κατά τις οποίες δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Οι επιθέσεις αποτελούν άλλη μια ανησυχητική υπενθύμιση ότι η τρομοκρατία δεν γνωρίζει σύνορα. Οι τρομοκρατικές αυτές ενέργειες υπονομεύουν τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της ελευθερίας της έκφρασης, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών. Αξίες τις οποίες αγωνιζόμαστε για την προάσπισή τους. Στηρίζουμε τη Δανία στις προσπάθειές της για καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τον λαό της Δανίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την επίτευξη Συμφωνίας στο Μινσκ για κατάπαυση του πυρός σε εμπόλεμες περιοχές, 13.02.15
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Kυπριακής Δημοκρατίας χαιρετίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Μινσκ, μεταξύ των ηγετών της Ουκρανίας, της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας για κατάπαυση του πυρός στις εμπόλεμες περιοχές, από τις 15 Φεβρουαρίου. Το Υπουργείο Εξωτερικών συγχαίρει την Καγκελάριο Merkel και τον Πρόεδρο Hollande για τη διπλωματική πρωτοβουλία τους, η οποία οδήγησε σε αυτό το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα για ειρήνευση στην Ουκρανία. Θα πρέπει πλέον, να αξιοποιηθεί η ευκαιρία αυτή, για ενίσχυση της δυναμικής των προσπαθειών για πολιτική επίλυση της ουκρανικής κρίσης. Ως εκ τούτου, καλούμε όλες τις άμεσα εμπλεκόμενες πλευρές σε αυτή τη διένεξη, να εφαρμόσουν καλή τη πίστει τη νέα συμφωνία και να απόσχουν από κάθε ενέργεια που δυνατόν να δυναμιτίσει εκ νέου την εύθραυστη εκεχειρία, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό την απάμβλυνση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη δημιουργία συνθηκών σταθερότητας στην Ουκρανία και στην αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ ΕΕ-Ρωσίας.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για το Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου σε σχέση με ομαδικούς τάφους, 12.02.15
Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει ικανοποίηση για την έκδοση Ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τους ομαδικούς τάφους αγνοουμένων της Άσσιας στην κατεχόμενη περιοχή Ορνίθι. Το κείμενο Ψηφίσματος κατατέθηκε από κοινού από όλες τις πολιτικές ομάδες και η υιοθέτησή του υπήρξε αποτέλεσμα συνεργασίας και συντονισμένων ενεργειών των Κυπρίων Ευρωβουλευτών με τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες και τη Διεύθυνση Κυπριακού του Υπουργείου Εξωτερικών. Συνέχεια..

Επίδοση Διαπιστευτηρίων νέου Πρέσβη της Δημοκρατίας στην Εσθονία, 12.02.15
Ο νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Εσθονία με έδρα το Ελσίνκι, Φινλανδία κ. Ευάγγελος Σάββα επέδωσε στις 12 Φεβρουαρίου τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Εσθονίας κ. Toomas Hendrik Ilves, σε επίσημη τελετή που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο στο Ταλίν. Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του, ο κ. Σάββα διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη προς τον Πρόεδρο της Εσθονίας, την Kυβέρνηση και τον λαό της χώρας, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για την στάση αρχών που τηρεί η Εσθονία στο Κυπριακό. Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που ακολούθησε, ο κ. Σάββα συζήτησε με τον κ. Toomas Hendrik Ilves θέματα διμερών σχέσεων των δύο χωρών, τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και άλλα επίκαιρα διεθνή θέματα όπως η κρίση στην Ουκρανία και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Ilves ευχήθηκε ευόδωση των προσπαθειών για ειρηνική επανένωση της Κύπρου το συντομότερο δυνατόν. Συνέχεια..

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, 12.02.15
Έχω ενημερωθεί για την Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η αναστολή καταβολής σύνταξης σε εν ενεργεία κρατικούς αξιωματούχους. Η εξέλιξη αυτή με κατέστησε αυτόματα δικαιούχο βουλευτικής και υπουργικής σύνταξης. Θέλω να καταστήσω σαφές ότι ουδέποτε ζήτησα ή/και διεκδίκησα καταβολή των εν λόγω συντάξεων μετά την Απόφαση αυτή. Με την ευκαιρία θέλω να ενημερώσω δημόσια ότι έχω αποστείλει Υπεύθυνη Δήλωση στο Γενικό Λογιστήριο, διά της οποίας αποποιούμαι του δικαιώματος καταβολής των ανωτέρω συντάξεων, ενόσω θα είμαι Υπουργός της Κυβέρνησης.

Ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών στο European Policy Center (EPC) – Αναφορές στην Τουρκία, 11.02.15
Στο πλαίσιο της ομιλίας του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη στο European Policy Center που πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, με τίτλο “View from a front line EU Member State: Cyprus and the security and stability of the Middle East and Eastern Mediterranean”, ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, τονίζοντας ότι, ενώ θα μπορούσε ως ένα από τα μεγαλύτερα κοσμικά μουσουλμανικά κράτη της περιοχής να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο στη διατήρηση της ασφαλείας και της σταθερότητας, με τις πράξεις της απεμπολεί αυτό το δικαίωμα. Ο Υπουργός Εξωτερικών υπέδειξε ότι η Τουρκία ήταν η μοναδική χώρα της περιοχής που έσπασε το εμπάργκο κατά του Ιράν, υιοθετώντας την πολιτική «χρυσός για πετρέλαιο». Συνέχεια..

Διευκρινιστική Ανακοίνωση σχετικά με την προκήρυξη της θέσης ενός Έμμισθου Εκπαιδευόμενου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης (Στρασβούργο), 11.02.15
Λόγω πρακτικών προβλημάτων που έχουν προκύψει για πιστοποίηση των αντιγράφων των σχετικών πιστοποιητικών/αποδεικτικών των υποψηφίων, ως η απαίτηση στην προκήρυξη της θέσης, διευκρινίζονται τα ακόλουθα: - Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία δεν απαιτεί πλέον την υποβολή πιστοποιημένων αντιγράφων των σχετικών πιστοποιητικών/ αποδεικτικών. Ωστόσο, απαιτείται η υποβολή αντιγράφων όλων των σχετικών πιστοποιητικών/αποδεικτικών και σε περίπτωση που αυτά δεν επισυναφθούν, ο/η αιτητής/τρια θα θεωρηθεί ότι δεν κατέχει το σχετικό απαιτούμενο προσόν ή πλεονέκτημα. - Κατά την προσέλευση των υποψηφίων που θα κληθούν σε συνέντευξη, θα απαιτείται η προσκόμιση των γνήσιων πρωτότυπων πιστοποιητικών/ αποδεικτικών τους για έλεγχο από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία.

Διευκρινιστική Ανακοίνωση σχετικά με την προκήρυξη της θέσης ενός Νομικού Συμβούλου (με όρους επιτόπιου προσωπικού) στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας στο Στρασβούργο, 11.02.15
Λόγω πρακτικών προβλημάτων που έχουν προκύψει για πιστοποίηση των αντιγράφων των σχετικών πιστοποιητικών/αποδεικτικών των υποψηφίων, ως η απαίτηση στο σημείο 5 της προκήρυξης της θέσης, διευκρινίζονται τα ακόλουθα: - To Υπουργείο Εξωτερικών δεν απαιτεί πλέον την υποβολή πιστοποιημένων αντιγράφων των σχετικών πιστοποιητικών/αποδεικτικών. Ωστόσο, απαιτείται η υποβολή αντιγράφων όλων των σχετικών πιστοποιητικών/αποδεικτικών και σε περίπτωση που αυτά δεν επισυναφθούν, ο/η αιτητής/τρια θα θεωρηθεί ότι δεν κατέχει το σχετικό απαιτούμενο προσόν ή πλεονέκτημα. - Κατά την προσέλευση των υποψηφίων που θα κληθούν σε συνέντευξη, θα απαιτείται η προσκόμιση των γνήσιων πρωτότυπων πιστοποιητικών/ αποδεικτικών τους για έλεγχο από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, 10.02.15
Κατά τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που προηγήθηκε του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της Ελλάδας. Παρά το αρνητικό κλίμα που επικράτησε, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης κάλεσε τους συναδέλφους του να αναλογιστούν τις προειδοποιήσεις που αποστέλλουν οι Ευρωπαίοι πολίτες, όπως το μήνυμα των εκλογών στην Ελλάδα, το κίνημα Podemos στην Ισπανία, η Marine Le Pen στην Γαλλία, το κίνημα των 5 Αστέρων του Beppe Grillo στην Ιταλία. Να αναλογιστούμε, συνέχισε, το μήνυμα των τελευταίων Ευρωεκλογών. Ακόμα και εάν όλα τα κράτη μέλη εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, λείπει το μήνυμα της ελπίδας ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα μας οδηγήσει στην ευημερία και την ανταγωνιστικότητα, ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών. Και πρόσθεσε: «Σήμερα, επικρατεί η στασιμότητα, η πολύ χαμηλή ανάπτυξη και ο αποπληθωρισμός. Αντίθετα στις ΗΠΑ, που για χρόνια τώρα η Κεντρική Τράπεζα (Federal Reserve) προχωρούσε στην ποιοτική χαλάρωση ρίχνοντας νέα δολάρια στην οικονομία, απολαμβάνουν τώρα και ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. Στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ακόμα διστάζει διακατεχόμενη από ανεξήγητο συντηρητισμό», κατέληξε ο κ. Κασουλίδης.

Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στις Βρυξέλλες , 09.02.15
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, ύστερα από πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, πρόγευμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Λίβανος ως αποτέλεσμα της κρίσης στο Ιράκ και τη Συρία. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών ή εκπρόσωποι των 28 κρατών μελών, ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου κ. Gebran Bassil, οι Επίτροποι κ.κ. Johannes Hahn και Χρήστος Στυλιανίδης, καθώς και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης. Συνέχεια..

Προκήρυξη θέσης έμμισθου εκπαιδευόμενου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης (Στρασβούργο), 09.02.15
Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης (Στρασβούργο) δέχεται αιτήσεις για την πρόσληψη ενός έμμισθου εκπαιδευόμενου για πλήρη απασχόληση. Το συμβόλαιο που θα συναφθεί με τον/την επιτυχών/ούσα υποψήφιο/α θα είναι καθορισμένης διάρκειας, με άμεση ισχύ πρόσληψης και για περίοδο μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2017. Συνέχεια..

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στα Συμβούλια Εξωτερικών Υποθέσεων και Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, 06.02.15
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες. Στο επίκεντρο της συζήτησης των Υπουργών Εξωτερικών θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις σε Λιβύη και Υεμένη, η στρατηγική της ΕΕ για Συρία και Ιράκ, περιλαμβανομένων των δράσεων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς επίσης και οι σχέσεις ΕΕ – Αφρικής, με έμφαση στην κατάσταση στη Νιγηρία, το Μάλι και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Συνέχεια..

Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Ιταλό Υφυπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, 06.02.15
Συνάντηση με τον Ιταλό Υφυπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας κ. Benedetto Della Vedova, είχε σήμερα, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Ιταλού Υφυπουργού στην Κύπρο. Οι κ.κ. Κασουλίδης και Della Vedova είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ ακολούθως πραγματοποιήθηκαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ιταλίας και οι τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσής τους, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, θέματα ενέργειας και η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά το πέρας των συνομιλιών, ο κ. Κασουλίδης, καλωσορίζοντας τον Ιταλό Υφυπουργό, ανέφερε ότι Κύπρος και Ιταλία μοιράζονται κοινή θάλασσα, ιστορία και αξίες, αναφέροντας δε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κοινών ανησυχιών. Συνέχεια..

Πρόσληψη ενός Νομικού Συμβούλου (με όρους επιτόπιου προσωπικού) στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας στο Στρασβούργο, 05.02.15
ο Υπουργείο Εξωτερικών δέχεται αιτήσεις για την πρόσληψη ενός Νομικού Συμβούλου με πλήρη απασχόληση στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας στο Στρασβούργο ενόψει της ανάληψης από την Κυπριακή Δημοκρατία της Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το συμβόλαιο που θα συναφθεί με τον/την επιτυχόντα/ούσα υποψήφιο/α θα είναι καθορισμένης διάρκειας, θα έχει άμεση ισχύ και διάρκεια μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Σε περίπτωση που οι σχετικές με την Προεδρία εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017, το Υπουργείο Εξωτερικών διατηρεί το δικαίωμα παράτασης της απασχόλησης μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Συνέχεια..

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τις πρόσφατες εκτελέσεις δύο Ιαπώνων πολιτών και ενός Ιορδανού πιλότου από το Daesh, 05.02.15
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζει απερίφραστα τις πρόσφατες εκτελέσεις των δύο Ιαπώνων πολιτών, Haruna Yukawa και Kenji Goto, και του Ιορδανού πιλότου Moaz al-Kasasbeh από το Daesh. Επαναλαμβάνουμε την πλήρη δέσμευσή μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της βαρβαρότητας. Δεν θα επιτραπεί σε αυτές τις φρικαλέες πράξεις κτηνωδίας που απειλούν την ειρήνη και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας να μας τρομοκρατήσουν. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στον ιαπωνικό και ιορδανικό λαό και στις φίλες κυβερνήσεις των χωρών αυτών.
Περισσότερες Ειδήσεις...
(Τελευταία Ενημέρωση: 27/2/2015)

© 2006 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία, Υπουργείο Εξωτερικών
Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Διαδικτυακού Τόπου