English

Αρχική Σελίδα | Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία


ΕκτύπωσηΕκτύπωση


Tελευταίες Ειδήσεις
Πηγή: ΓΤΠ, ΚYΠΕ


Συνεχίστηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου των Αποδήμων, 26.08.2015
Με παρουσίαση του απολογισμού της απερχόμενης χρονιάς από τον Πρόεδρο της ΠΟΜΑΚ κ. Ανδρέα Παπαευριπίδη συνεχίστηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία, το 18ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ). Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου, παρουσιάστηκαν οι δράσεις των Ομοσπονδιών, ενώ εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας. Οι ομογενειακές οργανώσεις είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δράσεις τους στις χώρες διαμονής και δραστηριοποίησής τους και να καταθέσουν εισηγήσεις για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεών τους σε θέματα όπως η προώθηση του Κυπριακού, η οικονομική κρίση και ζητήματα αποδήμων. Παράλληλα, τα μέλη της ΝΕΠΟΜΑΚ παρακολούθησαν σεμινάριο που διοργάνωσε η CYTA, με θέμα «Ο ρόλος της νέας τεχνολογίας στον τομέα της διασύνδεσης των Αποδήμων Κυπρίων». Παρουσιάστηκαν τρόποι για τη μέγιστη αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας στη διασύνδεση των Αποδήμων Κυπρίων και αντηλλάγησαν απόψεις για καλύτερη χρήση των εργαλείων της τεχνολογίας σε θέματα δικτύωσης των ομογενών. Συνέχεια..

Χαιρετισμός του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη στην τελετή έναρξης των εργασιών των Συνεδρίων των Αποδήμων, 25.08.2015
Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την έναρξη των εργασιών του 18ου Παγκόσμιου Συνέδριου Αποδήμων Κυπριών (ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ) και της Συνόδου του Εκτελεστικού Συμβούλιου της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ). Η εδώ παρουσία σας, αλλά και το εν γένει έργο σας, επιβεβαιώνει τόσο τους άρρηκτους δεσμούς σας με την πατρίδα, αλλά και την αφοσίωση στον σκοπό και τις αρχές που υπηρετείτε. Με το έργο σας, έχετε συμβάλει τα μέγιστα στη διατήρηση της ιστορικής και εθνικής μας ταυτότητας και στον συνεχή και αδιάκοπο αγώνα για δικαίωση της Κύπρου. Επιπλέον, η συνεχής προβολή της Κύπρου, μέσω των πολύπλευρων δράσεών σας, αποδεικνύει την αφοσίωση και την αγάπη σας για αυτήν. Άξιας συγχαρητηρίων είναι και η εντατική ενασχόλησή σας με τα καθημερινά θέματα που απασχολούν τις κοινότητες των ομογενών, τόσο με εθελοντικό έργο, όσο και με προσωπικές θυσίες. Η Κύπρος παρακολουθεί με αδιάλειπτο ενδιαφέρον και συναισθήματα υπερηφάνειας και ικανοποίησης όχι μόνο τους αγώνες σας για προώθηση του εθνικού μας θέματος, αλλά και τους αγώνες σας για πρόοδο και καταξίωση στις χώρες που διαβιώνετε. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι, σε συμπαράταξη με τους Έλληνες ομογενείς, διασφαλίζετε την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων σας, είναι αναμενόμενο ότι το κύριο θέμα που σας απασχολεί είναι η λύση του κυπριακού προβλήματος και η απαλλαγή της Κύπρου από την κατοχή. Συνέχεια..

Τελετή έναρξης των εργασιών των Συνεδρίων των Αποδήμων Κυπρίων 25.08.2015
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», στη Λευκωσία, η τελετή έναρξης των εργασιών του 18ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ) και της Συνόδου του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ). Την έναρξη των εργασιών των Συνεδρίων κήρυξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Κατά την εναρκτήρια τελετή απηύθυναν χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Επίτροπος για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης κ. Λεωνίδας Σ. Μαρκίδης, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ) κ. Ανδρέας Παπαευριπίδης, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, η Πρόεδρος της Νεολαίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) κα Αντωνία Σαββίδη και ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Ε. Κόκκινος. Συνέχεια..

Τελετή έναρξης του 18ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ) και της Συνόδου του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), 20.08.15
Πραγματοποιείται στις 25 Αυγούστου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, η τελετή έναρξης του 18ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ) και της Συνόδου του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ). Η τελετή έναρξης θα μεταδίδεται ζωντανά με τη συμβολή και τη συνεργασία της Cyta, επίσημου παροχέα τηλεπικοινωνιών των Συνεδρίων, μέσω της υπηρεσίας Live Streaming της Cytanet στην ιστοσελίδα http://www.mfa.gov.cy του Υπουργείου Εξωτερικών.

18ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ) και η Σύνοδος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), 18.08.15
Το 18ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ) και η Σύνοδος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, μεταξύ 25-27 Αυγούστου 2015. Την έναρξη των εργασιών των Συνεδρίων θα κηρύξει η ΑΕ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, την Τρίτη, 25 Αυγούστου στις 7.00 μ.μ. Κατά την εναρκτήρια τελετή θα απευθύνουν επίσης χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Επίτροπος για Ανθρωπιστικά θέματα και θέματα Αποδήμων, κ. Φώτης Φωτίου, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων κ. Ανδρέας Παπαευριπίδης, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα κ. Φίλιπ Κρίστοφερ και η Πρόεδρος της Νεολαίας Αποδήμων Κυπρίων κα Αντωνία Σαββίδη. Μετά το πέρας των εργασιών, την Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 και ώρα 10.00 π.μ., θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Επέτειος 55 χρόνων από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου – Ρωσίας, 18.08.15
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Sergey Lavrov αντάλλαξαν σήμερα ευχετήριες επιστολές με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενήντα πέντε χρόνων από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας. «Οι φιλικές σχέσεις που εγκαθιδρύθηκαν αμέσως μετά την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας», σημειώνει στην επιστολή του ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, «έχουν αποκτήσει μία δυναμική τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουν να αναπτύσσονται σε διάφορους τομείς προς όφελος των δυο λαών». Κύπριοι και Ρώσοι, συνεχίζει, συνδέονται παραδοσιακά με στενούς δεσμούς, οι οποίοι αποτελούν γερή βάση για περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνση της συνεργασίας σε διεθνές και διμερές επίπεδο. Συνέχεια..

Εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Παλάου, 10.08.15
Η Κυπριακή Δημοκρατία και η Δημοκρατία του Παλάου συνήψαν επίσημα διπλωματικές σχέσεις στις 10 Αυγούστου 2015. Το Πρωτόκολλο για την Εγκαθίδρυση Διπλωματικών σχέσεων υπεγράφη από το Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβυ Νικόλαο Αιμιλίου και το Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Δημοκρατίας του Παλάου στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβυ Caleb Otto. Οι δύο χώρες συνεργάζονται στο πλαίσιο Διεθνών Οργανισμών, ενώ η κίνηση επισημοποιεί τις παραδοσιακά φιλικές διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Η νέα Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κράτος του Ισραήλ επέδωσε τα διαπιστευτήριά της, 06.08.15
H νέα Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κράτος του Ισραήλ κα Θεσσαλία-Σαλίνα Σιάμπου επέδωσε σήμερα, 6 Αυγούστου 2015, τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Reuven Rivlin. Κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων, στα Ιεροσόλυμα, ο Πρόεδρος του Ισραήλ αναφέρθηκε στους διαχρονικά στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ και βαθειά ριζωμένων δεσμών λόγω γεωγραφίας και ιστορίας. Ο Πρόεδρος του Ισραήλ ανάφερε ότι οι επισκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Ιεροσόλυμα και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Λευκωσία, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αποτελούν απόδειξη της στενής συνεργασίας και φιλίας που συνδέει τις δύο γειτονικές χώρες που αποτελούν πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας και ότι η συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η ενέργεια, θα συντείνει στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων. Συνέχεια..

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, 29.07.15
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβυς κ. Αλέξανδρος Ν. Ζήνων συναντήθηκε σήμερα, 29 Ιουλίου 2015, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Alexey Meshkov. Κατά τις διμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Εξωτερικών, έγινε ανασκόπηση των σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας. Σημειώνεται ότι φέτος συμπληρώνονται 55 χρόνια από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, η κατάσταση στην Ουκρανία, η κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και η τρέχουσα διαδικασία διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Συνέχεια..

Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφαλείας, 24.07.15
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης είχε σήμερα συνάντηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφαλείας κα Federica Mogherini. Η επίσκεψη της κα Mogherini εμπίπτει στο πλαίσιο των επαφών της με όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Ο κ. Κασουλίδης και η κα Mogherini πραγματοποίησαν κατ’ ιδίαν συνάντηση, στο Υπουργείο Εξωτερικών, την οποία ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες, δηλώσεις στον Τύπο και γεύμα εργασίας. Στην ημερήσια διάταξη βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι εξελίξεις στη Νότια Γειτονία, οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και η Ενεργειακή Διπλωματία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, επίσης, στις εξελίξεις στη Συρία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη, καθώς και στους τρόπους, με τους οποίους η Κύπρος μπορεί να συνδράμει των ευρύτερων προσπαθειών και εμπλοκής της ΕΕ στην περιοχή. Συνέχεια..

Επίσκεψη Υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων Ηνωμένου Βασιλείου, 24.07.15
Η Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, κα Penny Mordaunt, συναντήθηκε χθες, 23 Ιουλίου, διαδοχικά με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τον Γενικό Διευθυντή, Πρέσβυ Αλέξανδρο Ν. Ζήνων. Κύρια θέματα κατά τις δύο συναντήσεις της Υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων ήταν η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Κύπρου-Ηνωμένου Βασιλείου στους τομείς της ασφάλειας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων στη σημασία αντιμετώπισης και καταπολέμησης της τρομοκρατίας και ριζοσπαστικοποίησης και ότι Κύπρος και Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να συνεισφέρουν στην ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την υλοποίηση προγραμμάτων στο πλαίσιο εναρμόνισης με το κεκτημένο του Schengen, 22.07.15
Στο πλαίσιο της εναρμόνισης με το κεκτημένο Schengen, το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ολοκληρώσει την υλοποίηση αριθμού σημαντικών προγραμμάτων, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων. Στις 30 Ιουνίου 2015 ολοκληρώθηκε η υλοποίηση των δράσεων του Ετήσιου Προγράμματος 2013 που αναφέρονται πιο κάτω: Συνέχεια..

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο, 21.07.15
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβυ κ. Αλέξανδρου Ν. Ζήνων με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Πρέσβη κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλο. Κατά τις διμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις που πραγματοποιηθήκαν, επαναβεβαιώθηκε η αγαστή και στενή συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου και Ελλάδας για την προώθηση των κοινών συμφερόντων. Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, καθώς και άλλα περιφερειακά ζητήματα, όπως τα Δυτικά Βαλκάνια, η κατάσταση στην Μέση Ανατολή και την Ουκρανία και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας έγινε, επίσης, δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, 20.07.15
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (FAC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου, η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας κα Federica Mogherini ενημέρωσε τους Υπουργούς για την επίτευξη συμφωνίας επί του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Σε παρέμβασή του, ο Υπουργός Εξωτερικών, αφού χαιρέτισε την επίτευξη της συμφωνίας, τόνισε ότι η ΕΕ, διά μέσου της Υπάτης Εκπροσώπου, αλλά και των τριών εταίρων που συμμετείχαν σε όλα τα στάδια των διαπραγματεύσεων, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο για την επιτυχή έκβαση των συνομιλιών. «Συγχαίρω θερμά τους συναδέλφους για τη συμβολή τους, η οποία καταδεικνύει το εύρος του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η ΕΕ στη διεθνή σκηνή», υπογράμμισε ο κ. Κασουλίδης. Καταλήγοντας, ανέφερε ότι η συμφωνία μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή της Μέσης Ανατολής όπως στη Συρία, τον Λίβανο και την Υεμένη. Συνέχεια..

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, 17.07.15
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες, την Δευτέρα, 20 Ιουλίου. Στο επίκεντρο της συζήτησης των Υπουργών Εξωτερικών θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι εξελίξεις σε Τυνησία και Λιβύη, η Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, καθώς και το Σχέδιο Δράσης της ΕΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Δημοκρατία για τα έτη 2015 με 2019. Επιπλέον, οι Υπουργοί θα παρακαθίσουν σε γεύμα, στην παρουσία του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών της Τυνησίας. Κατά την παρουσία του στις Βρυξέλλες, ο κ. Υπουργός θα υπογράψει διμερή συμφωνία με τον Βέλγο ομόλογό του για την αμοιβαία προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών. Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη, 21 Ιουλίου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του, 17.07.15
Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας κ. Philip Hammond είχε σήμερα, 17 Ιουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, στο πλαίσιο μονοήμερης επίσκεψης εργασίας του Βρετανού Υπουργού στην Κύπρο. Οι δύο Υπουργοί είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, την οποία ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, δηλώσεις στον Τύπο και γεύμα εργασίας. Στην ημερήσια διάταξη βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και οι τρόποι ενίσχυσής τους, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η θέση της Βρετανίας για την ανάγκη μεταρρύθμισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, καλωσορίζοντας τον Βρετανό ομόλογό του στην Κύπρο, ο κ. Κασουλίδης υπογράμμισε ότι ο κ. Hammond ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ίδιο για τις τελευταίες εξελίξεις και την πρόοδο στις συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, καθώς και για την προοπτική να δοθεί ώθηση αυτήν την κρίσιμη στιγμή. «Εκτός από τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συντάκτης των προσχεδίων των περί Κύπρου ψηφισμάτων 541 και 550», σημείωσε ο κ. Κασουλίδης. Συνέχεια..
Περισσότερες Ειδήσεις..(Τελευταία Ενημέρωση: 28/8/2015)

© 2006 - 2015 Κυπριακή Δημοκρατία, Υπουργείο Εξωτερικών
Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Διαδικτυακού Τόπου