English

Αρχική Σελίδα | Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία


ΕκτύπωσηΕκτύπωση


Tελευταίες Ειδήσεις
Πηγή: ΓΤΠ, ΚYΠΕ


Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών στην 69η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, 19.09.14
Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, θα μεταβεί αύριο, Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Στο πλαίσιο της εκεί του παρουσίας, ο κ. Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με ομολόγους του άλλων χωρών και εκπροσώπους Διεθνών Οργανισμών. Ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί χρονολογικά με τους Υπουργούς Εξωτερικών του Ιράν, της Γεωργίας, της Αργεντινής, της Αγκόλας, του Λιχτενστάιν, της Νέας Ζηλανδίας, του Λιβάνου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν, της Ινδονησίας, της Μαλαισίας, του Κουβέιτ και του Σαν Μαρίνο. Θα πραγματοποιήσει επίσης επαφές με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για Ευρωπαϊκά και Ευρασιατικά θέματα, κ.Victoria Nuland καθώς και με το Γενικό Γραμματέα της Κοινοπολιτείας, κ. Kamalesh Sharma και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, κ.Iyad Ameen Madani. Συνέχεια..

Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Γάλλο ομόλογό του στο Παρίσι, 18.09.14
Στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στο Παρίσι, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, με τον Γάλλο ομόλογό του, κ. Laurent Fabius. Στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των δύο Υπουργών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, οι εξελίξεις που αφορούν στην κυπριακή οικονομία, η κρίση στην Ουκρανία, η κατάσταση στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου με έμφαση στις εξελίξεις σε Ιράκ, Λιβύη και Συρία καθώς και άλλα ευρωπαϊκά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Η συνάντηση αποτέλεσε ευκαιρία επιβεβαίωσης των άριστων διμερών σχέσεων Κύπρου - Γαλλίας και συζήτησης τρόπων περαιτέρω εμβάθυνσης και διεύρυνσής τους σε μια πλειάδα τομέων, όπως οι τομείς της άμυνας και ασφάλειας. Ο κ. Κασουλίδης ανέδειξε τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου σε συνεργασία με άλλους στρατηγικούς εταίρους, συμβάλλει στη διαχείριση των διαφόρων προκλήσεων ασφαλείας, όπως η τρομοκρατία, η μη διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής, το οργανωμένο έγκλημα, η παράνομη εμπορία προσώπων και η παράνομη μετανάστευση. Σε αυτό το πλαίσιο, Κύπρος και Γαλλία αποφάσισαν να εμβαθύνουν περαιτέρω τις σχέσεις τους με τη μορφή μιας στρατηγικής συνεργασίας για διαχείριση των εν λόγω προκλήσεων ασφαλείας. Συνέχεια..

Συνάντηση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, 18.09.14
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Αλέξανδρος Ν. Ζήνων είχε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, αρμόδιο για Ευρωπαϊκά θέματα, κ. Michael Roth, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Ζήνων, αφού καλωσόρισε τον κ. Roth, υπογράμμισε ότι η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που σχετίζονται με την κυπριακή οικονομία, την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, καθώς και τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γερμανού Υφυπουργού Εξωτερικών υπογράφηκε διμερής Τεχνική Διευθέτηση για παροχή διευκολύνσεων στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας για διεξαγωγή επιχειρήσεων εκκένωσης Γερμανών πολιτών από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής σε περιπτώσεις κρίσεων. Από την πλευρά του ο κ. Roth εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει κάνει η Κύπρος όσον αφορά το Πρόγραμμα Προσαρμογής. Τόνισε επίσης ότι η υπογραφή της συμφωνίας για την παροχή διευκολύνσεων στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πολύ σημαντική για τη Γερμανία και τους Γερμανούς πολίτες σε περιπτώσεις κρίσεων, και ευχαρίστησε την Κύπρο για την άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Επίδοση διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη στη Βουλγαρία, 18.09.14
Στίς 8 Αυγούστου 2014, ο κ. Σταύρος Αυγουστίδης, επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, κ. Ρόσεν Πλέβνελιεφ (Rosen Plevneliev), τα διαπιστευτήριά του ως νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Βουλγαρία. Κατά τη συνάντηση που ακολούθησε την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων, ο κ. Αυγουστίδης μετέφερε στον κ. Πλέβνελιεφ τους χαιρετισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη και τις ευχές του για συνεχή πρόοδο και ανάπτυξη στον λαό της Βουλγαρίας. Ο κ. Αυγουστίδης ενημέρωσε επίσης τον Βούλγαρο Πρόεδρο για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό και την πορεία των συνομιλιών, ευχαριστώντας τον για την διαχρονική και σταθερή στήριξη της Βουλγαρίας στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος. Ο Βούλγαρος Πρόεδρος αναφέρθηκε στις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας των δύο λαών και την προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης και εμβάθυνσης των σχέσεων αυτών σε πολλούς σημαντικούς τομείς.

Ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στη Διάσκεψη με θέμα τις προκλήσεις για την σταθερότητα και ανάπτυξη στη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική, 17.09.14
Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, συμμετείχε στην Υπουργική Διάσκεψη που διοργανώθηκε από την Ισπανία με θέμα τις προκλήσεις για την σταθερότητα και ανάπτυξη στη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική. Στη Διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μαδρίτη συμμετείχαν οι αρμόδιοι Υπουργοί και αξιωματούχοι των επτά Μεσογειακών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «της Ομάδας 5+5», «της Ομάδας των γειτονικών χωρών της Λιβύης», του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Αραβικού Συνδέσμου, της Αφρικανικής Ένωσης και της Ένωσης για τη Μεσόγειο. Συνέχεια..

Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, 17.09.14
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, αρμόδιος για Ευρωπαϊκά θέματα, Michael Roth, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου 2014. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Roth θα συναντηθεί, στις 18 Σεπτεμβρίου 2014, με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυ, Αλέξανδρο Ν. Ζήνων για πολιτικές διαβουλεύσεις, κατά τις οποίες θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Γερμανίας, η κατάσταση της Κυπριακής οικονομίας, θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατάσταση στην Ουκρανία και οι Σχέσεις Ε.Ε.-Ρωσίας, όπως επίσης και περιφερειακά θέματα με έμφαση την κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ. Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υφυπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, θα υπογραφεί στο Υπουργείο Εξωτερικών διμερής Τεχνική Διευθέτηση για παροχή διευκολύνσεων στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας για διεξαγωγή επιχειρήσεων εκκένωσης Γερμανών πολιτών από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής σε περιπτώσεις κρίσεων.

Συνάντηση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών με τον Μόνιμο Υφυπουργό του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, 16.09.14
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Μόνιμου Υφυπουργού του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Jon Thompson στην Κύπρο, θα πραγματοποιηθεί αύριο, 17 Σεπτεμβρίου 2014, συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρο Ν. Ζήνων. Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν περιφερειακά θέματα ασφάλειας με έμφαση την κατάσταση στο Ιράκ και την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής δράσης της Οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος». Επίσης, θα συζητηθούν θέματα εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας, άμυνας και διαχείρισης κρίσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στην Υπουργική Διάσκεψη για τη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική, 15.09.14
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί αύριο, 16 Σεπτεμβρίου, για τη Μαδρίτη, όπου θα συμμετάσχει στην Υπουργική Διάσκεψη που διοργανώνει η Ισπανία, με θέμα τις προκλήσεις σταθερότητας και ανάπτυξης στη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική. Στην εν λόγω Διάσκεψη προσκλήθηκαν και θα συμμετάσχουν οι αρμόδιοι Υπουργοί των επτά Μεσογειακών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του “5+5 Western Mediterranean Forum”, του “Libya Neighbouring Countries Group”, καθώς και εκπρόσωποι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Αραβικού Συνδέσμου και της Ένωσης για τη Μεσόγειο. Η Διάσκεψη θα έχει άτυπο χαρακτήρα και θα επικεντρωθεί στην ανταλλαγή απόψεων επί των διαφόρων πτυχών της κρίσης στη Λιβύη, στοχεύοντας παράλληλα στην εξεύρεση τρόπων στήριξης του λιβυκού λαού στην εν εξελίξει και κρίσιμη διαδικασία πολιτικής μετάβασης. Συνέχεια..

Ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών στην εκδήλωση του ΟΠΕΚ αφιερωμένη στον Γιάννο Κρανιδιώτη - «Ο Ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επίλυση του Κυπριακού», 15.09.14
Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω σε αυτή τη σεμνή τελετή για να τιμήσουμε όλοι μαζί την μνήμη του αείμνηστου Γιάννου Κρανιδιώτη. Ευχαριστώ θερμά τον ΟΠΕΚ για την πρωτοβουλία διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης καθώς και για την πρόσκληση και τιμή να είμαι ένας από τους κύριους ομιλητές μαζί με τον Πρόεδρο Βασιλείου τον οποίο επίσης καλωσορίζω. Πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να επιλεγεί καλύτερο θέμα για μια εκδήλωση αφιερωμένη στο Γιάννο Κρανιδιώτη από το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Η σύντομη αλλά τόσο μεστή πολιτική του σταδιοδρομία από όλες τις θέσεις που υπηρέτησε, είτε ως σύμβουλος στο Πολιτικό Γραφείο του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου είτε ως Γενικός Γραμματέας, Υφυπουργός και Αναπληρωτής Υπουργός του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Ευρωβουλευτής αλλά και σύμβουλος της κυπριακής Κυβέρνησης για θέματα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, καθοδηγήθηκε και εμπνεύστηκε από τα ιδεώδη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί των οποίων πρέπει να εδράζεται η οποιαδήποτε λύση του κυπριακού προβλήματος. Ήταν ένας οραματιστής πολιτικός και αποτέλεσε τον κυριότερο πρεσβευτή του κυπριακού θέματος μέσα στον ελλαδικό χώρο. Μέσα από τις θέσεις επιρροής που κατείχε υπήρξε αρχιτέκτονας και πρωτεργάτης της ευρωπαϊκής πορείας της Κύπρου από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης και εργάστηκε εντατικά και άοκνα για την εκπλήρωση του μεγάλου οράματος της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνέχεια..

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια της νέας Πρέσβη της Δανίας, 15.09.14
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια της νέας Πρέσβη της Δανίας, με έδρα την Αθήνα, κας Mette Knudsen. Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά της, η κα Knudsen ανέφερε ότι η Δανία και η Κύπρος έχουν πολύ στενές και εγκάρδιες σχέσεις, τόσο ως εταίροι στη Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και σε διμερές επίπεδο και η ίδια προσβλέπει στη συνέχιση των προσπαθειών του προκατόχου της για περαιτέρω ενδυνάμωση των δεσμών των δύο χωρών. Συνέχεια..

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ισπανίας, 15.09.14
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη του Βασιλείου της Ισπανίας κ. Angel Lossada. Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του ο κ. Lossada αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την Ισπανία και την Κύπρο, καθώς και τη στενή τους συνεργασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως μεσογειακά κράτη μέλη. Οι κοινές τους θέσεις πάνω σε πλειάδα θεμάτων, όπως για παράδειγμα την παράνομη μετανάστευση και τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης της ΕΕ, είπε ο Ισπανός Πρέσβης, οδήγησαν περί το τέλος του 2013 στην ίδρυση της ‘Μεσογειακής Ομάδας’ για την προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στα κράτη μέλη του νότου της ΕΕ. Συνέχεια..

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου, 15.09.14
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του νέου Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Damian Roderic Todd. Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του, ο κ. Todd ανέφερε ότι είναι τιμή και ευχαρίστησή του να εκπροσωπεί τη χώρα του στην Κύπρο. Προσβλέπει, πρόσθεσε, στο να γνωρίσει καλύτερα αυτό το όμορφο νησί, το λαό και την κουλτούρα του, όπως και να μάθει περισσότερα για την ιστορία της Κύπρου και για το ρόλο της στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής κουλτούρας και πολιτισμού. Συνέχεια..

Επίδοση διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Δημοκρατίας στη Φινλανδία, 12.09.14
Ο νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Φινλανδία κ. Ευάγγελος Σάββα επέδωσε χθες τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Φινλανδίας κ. Sauli Niinistö σε επίσημη τελετή που έγινε στην Προεδρική κατοικία στο Ελσίνκι. Επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια του ο κ. Σάββα διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη προς τον Φινλανδό Πρόεδρο και τον λαό της χώρας, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τη στάση αρχών που τηρεί διαχρονικά η Φινλανδία στο Κυπριακό και για τη μακροχρόνια συμμετοχή της χώρας στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο. Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που ακολούθησε, ο κ. Niinistö συνεχάρη τον νέο Πρέσβη και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του. Συνέχεια..

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τη συνάντηση Λίντιγκτον-Ναμί, 09.09.14
Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την πραγματοποιηθείσα συνάντηση στη Βουλή των Κοινοτήτων μεταξύ του Βρετανού Υπουργού Ευρώπης, κ. David Lidington και του κ. Ναμί, o οποίος παρουσιάζεται ως «υπουργός εξωτερικών» της παράνομης αποσχιστικής οντότητας στα κατεχόμενα. Και αυτό παρά τα έντονα και επανειλημμένα διαβήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διάφορα επίπεδα, τα οποία δεν εισακούστηκαν από το Λονδίνο. Η απάντηση του Foreign Office αλλά και οι εξηγήσεις της βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας στη Λευκωσία σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ότι δεν αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος, δεν μπορούν να θεωρηθούν ικανοποιητικές. Η μη αναγνώριση του ψευδοκράτους από το Λονδίνο εξυπηρετεί και τα βρετανικά συμφέροντα. Συνέχεια..

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλει την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα, 09.09.14
Το Υπουργείο Εξωτερικών, διά του Μονίμου Αντιπροσώπου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κατήγγειλε την παράνομη επίσκεψη του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Τουρκίας, κ. Ερντογάν, στα κατεχόμενα. Συγκεκριμένα, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, Πρέσβης Νίκος Αιμιλίου, απηύθυνε επιστολή στο Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, Ban Ki-Moon, καθώς και στην Μόνιμη Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, κα Samantha Power, της οποίας η χώρα ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά τον παρόντα χρόνο. Συνέχεια..

Δηλώσεις Υπουργού Εξωτερικών στη Ραδιοφωνική Εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» του ΡΙΚ, 08.09.14
Κύριε Υπουργέ καλημέρα σας. Ολοκληρώνεται ουσιαστικά σήμερα η πρώτη εδώ παρουσία του νέου Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Eide. Τον έχετε δει και εσείς. Υπάρχει κάτι το οποίο να διαφοροποιεί αυτή την εικόνα του αδιεξόδου η οποία είχε δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη; Καλημέρα. Σίγουρα όχι διότι ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα κατά την παρούσα παραμονή του στην Κύπρο μάλλον, όπως και πολύ σωστά έκαμε και πολύ προσεκτικά, την αφιέρωσε στην ενημέρωση. Δηλαδή να πληροφορηθεί πολύ πιο ενδελεχώς για την κατάσταση στην οποία ευρίσκονται οι συνομιλίες αυτή την στιγμή. Τουλάχιστον κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου ήμουν παρών, ακόμα και αυτό δεν έγινε σε λεπτομέρεια. Ήταν μια αρχική συνάντηση γνωριμίας αλλά, φαντάζομαι ότι με τον κ.Μαυρογιάννη στη συνέχεια αυτό θα έχει λεπτομέρεια. Έχει δε,εξ όσων αντιλαμβάνομαι, εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα έγγραφα με τα οποία θα σχηματίσει τη δική του άποψη για να μπορέσει να προχωρήσει παρακάτω στις 16-17 Σεπτεμβρίου. Συνέχεια..

Επίσκεψη εργασίας του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ουγγαρίας, 04.09.14
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας κ. Vince Szalay-Bobrovniczky, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές υποθέσεις, πραγματοποιεί σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου, επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ούγγρου Υφυπουργού Εξωτερικών θα διεξαχθούν πολιτικές διαβουλεύσεις με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρο Ν. Ζήνων, κατά τις οποίες θα συζητηθούν θέματα διμερούς συνεργασίας και διεθνή και περιφερειακά θέματα όπως η κατάσταση στη Γάζα, το Ιράκ και στην Ουκρανία. Ο Ούγγρος Υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών.

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, 30.08.14
Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης συμμετείχε στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο στις 28-29 Αυγούστου. Κατά τις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου οι Υπουργοί Εξωτερικών των 28 κρατών μελών συζήτησαν τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ, την επιτυχή υλοποίηση της στρατηγικής μεθοδολογίας της ΕΕ η οποία υιοθετήθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του περασμένου Ιουνίου και γενικότερα το εσωτερικό σύστημα της ΕΕ με γνώμονα την αποτελεσματικότητα της λήψης αποφάσεων. Συνέχεια..

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στο Άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων - Συζητήθηκαν οι εξελίξεις σε Ουκρανία και Νότια Γειτονία, 30.08.14
Ολοκληρώθηκε χθες στo Μιλάνο το πρώτο μέρος των εργασιών του Άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ όπου την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης. Θέματα που απασχόλησαν το πρώτο μέρος των εργασιών ήταν η τρεχουσα κατάσταση σε Νότια Γειτονία και η Ανατολική Εταιρική Σχέση. Όσον αφορά την κατάσταση στη Νότια Γειτονία, όπως αναμενόταν η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από πρόσφατες εξελίξεις σε Ιράκ και συγκεκριμένα σε δράση οργάνωσης Islamic state of Levant and Syria (ISIL). Συνέχεια..


Περισσότερες Ειδήσεις...


(Τελευταία Ενημέρωση: 19/9/2014)

© 2006 - 2014 Κυπριακή Δημοκρατία, Υπουργείο Εξωτερικών
Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Διαδικτυακού Τόπου