Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπάτη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο

Τμήματα

Hide details for Γραφείο Υπάτου ΑρμοστήΓραφείο Υπάτου Αρμοστή

Πρέσβης κος Ευριπίδης Λ. Ευρυβιάδης, Ύπατος Αρμοστής

Τηλ.: +44 (0) 20 7321 4100
Φαξ: +44 (0) 20 7321 4164
E-mail: CyprusHCLondon@mfa.gov.cy / CyprusinUK@mfa.gov.cy


Hide details for Πολιτικό ΤμήμαΠολιτικό Τμήμα

Το Πολιτικό Τμήμα παρακολουθεί και αναλύει τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν την εσωτερική και εξωτερική πολιτική του Η.Β, θέματα που αφορούν τις σχέσεις Η.Β και ΕΕ, αλλά και θέματα που αφορούν άμεσα /έμμεσα τις σχέσεις των δύο χωρών. Το διπλωματικό προσωπικό της Υ.Α που είναι υπεύθυνο για τα πολιτικά ζητήματα, ενημερώνει ανάλογα το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών και τις ξένες Αποστολές που είναι διαπιστευμένες στο Η.Β για την τρέχουσα πολιτική της κυπριακής κυβέρνησης, αντλώντας ταυτόχρονα από αυτούς αντίστοιχες πληροφορίες. παρακολουθεί θέματα που σχετίζονται με το κυπριακό πρόβλημα. Eπίσης είναι αρμόδιο για την ενεργό συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στους διεθνείς οργανισμούς που εδρεύουν στο Λονδίνο, όπως την Κοινοπολιτεία και τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.


Νικόλας Τ. Μανώλης, Αναπληρωτής Ύπατος Αρμοστής

Ανδρέας Ηλιάδης, Σύμβουλος

Τηλ.: +44 (0) 20 7321 4100
Φαξ: +44 (0) 20 7321 4164
E-mail: cyprusinuk@mfa.gov.cy
Show details for Γενικό ΠροξενείοΓενικό Προξενείο

Show details for Εμπορικό ΤμήμαΕμπορικό Τμήμα

Hide details for Μορφωτικό και Πολιτιστικό ΤμήμαΜορφωτικό και Πολιτιστικό Τμήμα

Το Μορφωτικό και Πολιτιστικό Τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας, ασχολείται με εκπαιδευτικά και πολιτιστικά θέματα. Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα παρέχει συμβουλές και πληροφορίες σε όσους επιθυμούν να σπουδάσουν στην Κύπρο. Ταυτόχρονα, προβάλλει τα κυπριακά εκπαιδευτικά ιδρύματα και ενημερώνει για την παροχή υποτροφιών στην Κύπρο, ενώ παράλληλα, συμμετέχει σε εκπαιδευτικές εκθέσεις. Σε ό,τι αφορά το πολιτιστικό κομμάτι, το τμήμα έχει ως στόχο να προάγει τον πολιτισμό και ιστορία της Κύπρου. Διοργανώνει ή συνδιοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις όπως συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής και ακαδημαϊκά συνέδρια. Τέλος, συνεργάζεται με διάφορα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα που εδρεύουν στο Η.Β.

Δρ. Μάριος Ψαράς, Μορφωτικός Σύμβουλος

Τηλ.: +44 (0) 20 7321 4100
E-mail: info@culturalchc.co.uk
Web site: www.culturalchc.co.uk


Hide details for Γραφείο ΤουρισμούΓραφείο Τουρισμού

Το Γραφείο Τουρισμού υπάγεται στον ΚΟΤ. Στόχος του γραφείου τουρισμού είναι η προβολή και η ανάδειξη της Κύπρου ως Τουριστικού προορισμού. Το γραφείο διοργανώνει εκδηλώσεις προβολής της Κύπρου, συμμετέχει σε τουριστικές εκθέσεις, έχει επαφές με διοργανωτές ταξιδιών, κάνει διαφημιστικές συνεργασίες με ΜΜΕ, διανέμει υλικό για την ιστορία της Κύπρου καθώς και για τις ομορφιές της, τα καταλύματα της, και για αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.


Ορέστης Ρωσσίδης, Προϊστάμενος

13 St James's Square
Λονδίνο SW1Y 4LB
Τηλ.: +44 (0) 20 7321 4100
Φαξ: +44 (0) 20 7321 4166
E-mail: informationcto@btconnect.com

web site: www.visitcyprus.comShow details for Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή (Κ.Ε.Α.)Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή (Κ.Ε.Α.)

Show details for Γραφείο ΔιαφώτισηςΓραφείο Διαφώτισης
EU - UK Agreement on EU Citizens' Rights in the UK

VACANCY

Follow us on Facebook

CONSULAR APPOINTMENTS

Follow us on Twitter

STUDY IN CYPRUS

OIKADE