ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο  Κλείσιμο
 
Εμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας    Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μεξικό    Λογότυπο Υπουργείο Εξωτερικών

    Κύπρος και ΕΕ
Κύπρος και ΕΕ - Γενικά


Η Κύπρος κατέστη πλήρες και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Μαΐου 2004, και ως εκ τούτου διατηρεί στενές πολιτικές, πολιτιστικές και οικονομικές σχέσεις με τις χώρες μέλη της ΕΕ.

Οι σχέσεις της Κύπρου με την ΕΕ χρονολογούνται από το 1972 με την υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης που ήταν στην ουσία μια εμπορική συμφωνία. Το 1987, η Συμφωνία Τελωνειακής Ένωσης υπογράφηκε μεταξύ της Κύπρου και της ΕΕ. Οι σχέσεις Κύπρου και ΕΕ τέθηκαν σε μια νέα διάσταση όταν η Κύπρος υπέβαλε την υποψηφιότητά της για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια τον Ιούλιο του 1990. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το 1998 και έληξαν επιτυχώς κατά το τέλος του 2002. Στις 16 Απριλίου 2003 η Κύπρος υπέγραψε, μαζί με τις άλλες εννέα προσχωρούσες χώρες, τη Συνθήκη Προσχώρησης στην ΕΕ, μπαίνοντας έτσι στην τελική ευθεία για την πλήρη ένταξη.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κυπριακή προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισκεφθείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα.

http://www.cy2012eu.gov.cy/cyppresidency/cyppresidency.nsf/cyp09_en/cyp09_en?OpenDocument© 2008 - 2016 Κυπριακή Δημοκρατία, Υπουργείο Εξωτερικών,
Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μεξικό
Κάντε κλικ εδώ για να τυπώσετε τη σελίδα
Εκτύπωση