Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μεξικό Λογότυπο Υπουργείο Εξωτερικών
      Έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

English | Español
Αρχική Σελίδα | Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία
Αναζήτηση:    Κάντε κλικ: εκτέλεση αναζήτησης
Ειδική Αναζήτηση      
Γενικές Πληροφορίες
ΕκτύπωσηΕκτύπωση
English Español

Γενικα για την Κύπρο

Η Κύπρος έχει να παρουσιάσει μια ιστορία πέραν των 11.000 χρόνων. Το πέρασμα 11 χιλιετιών έχει χαρίσει στο νησί μία απίστευτα πλούσια κληρονομιά και ένα αξιοζήλευτο πολιτισμό. Ενδεικτικό της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού είναι το γεγονός ότι η ΟΥΝΕΣΚΟ έχει περιλάβει στον επίσημο κατάλογό της, για την Παγκόσμια Κληρονομιά Πολιτιστικών και Φυσικών Θησαυρών, τις αρχαιότητες της Πάφου, τη Χοιροκιτία και εννιά Βυζαντινές εκκλησίες του Τροόδους.

Σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος και η Κλεοπάτρα, συνέδεσαν το όνομα τους με το νησί. Η ίδια η Αφροδίτη, η θεά της ομορφιάς και του έρωτα, γεννήθηκε στην Κύπρο και το όνομα της ταυτίστηκε με αυτό του νησιού (Κύπριδα).

Παρά το γεγονός ότι στη μακραίωνη ιστορία της αντιμετώπισε πολλούς κατακτητές, η Κύπρος ανέπτυξε και για χιλιάδες χρόνια διατήρησε το δικό της πολιτισμό, αφομοιώνοντας τις κάθε είδους επιδράσεις που δέχτηκε. Και παρέμεινε κέντρο ελληνικού πολιτισμού, με μερικά ιδιάζοντα χαρακτηριστικά.

Με την πάροδο των χρόνων, έχει διαμορφωθεί και η ιδιαιτερότητα της ταυτότητας και του χαρακτήρα των ίδιων των Κυπρίων. Ο λαός της Κύπρου είναι εργατικός, φιλοπρόοδος, μορφωμένος και προπαντός ανοιχτόκαρδος και καταδεκτικός. Η γνήσια φιλοξενία είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των Κυπρίων και ιδιαίτερα των ανθρώπων της υπαίθρου.

Σήμερα η Κύπρος, μια εκσυγχρονισμένη πλέον χώρα, και ενταγμένη στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αποτελεί, μέσα από την ιστορική και την αρχαιολογική της κληρονομιά, μια ζωντανή μαρτυρία των καταβολών του ευρωπαϊκού πολιτισμού. O λαός της, έχει καταφέρει να συνδυάσει την περήφανη αρχαία της ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά με μια υπερσύγχρονη υποδομή και ένα κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πτυχές της Κύπρου παρακαλούμε επισκεφθείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα.
http://www.aspectsofcyprus.com/


Kάντε κλικ εδώ: Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

© 2008 - 2016 Κυπριακή Δημοκρατία, Υπουργείο Εξωτερικών,
Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μεξικό
Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Διαδικτυακού Τόπου