Κυπριακή Δημοκρατία
Πρεσβεία της  Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο

Καλωσορίσατε στο Διαδικτυακό μας ΤόποΠΡΟΣΟΧΗ: Οι Κύπριοι πολίτες που ταξιδεύουν στην Ουκρανία δεν χρειάζονται θεώρηση, Μπορούν όμως να εισέλθουν στη χώρα ΜΟΝΟ με εν ισχύ διαβατήριο και ΟΧΙ με Δελτίο Ταυτότητας ή με ληγμένο διαβατήριο. Σε περίπτωση που αφιχθείτε σε αεροδρόμιο ή λιμάνι της Ουκρανίας ΜΟΝΟ με το Δελτίο Ταυτότητας σας η Πρεσβεία ΔΕΝ μπορεί να μεσολαβήσει για να σας επιτραπεί η είσοδος στη χώρα, ούτε μπορεί να βοηθήσει με την αλλαγή ή πληρωμή εισιτηρίων επιστροφής. Θα πρέπει να παραμείνετε ΕΝΤΟΣ του χώρου του Αεροδρομίου που θα σας υποδειθχεί από τις αρμόδιες Ουκρανικές αρχές.
Η αεροπορική σας εταιρεία έχει την ευθύνη να διευθετήσει την επιστροφή σας. Σε περίπτωση πολύωρης παραμονής σας, ή ακόμη και περισσότερης από μιας ημέρας η αεροπορική σας εταιρεία έχει υποχρέωση να διευθετήσει κουπόνια φαγητού. Η Πρεσβεία ΔΕΝ μπορεί να διευθετήσει φαγητό ή πληρωμή ή αλλαγή εισιτηρίου.

ΝΕΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ (Ημερομηνίας 29.11.2018)
Οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που διαμένουν μόνιμα, ταξιδεύουν ή προτίθενται να ταξιδεύσουν στήν Ουκρανία συμβουλεύονται όπως αποφύγουν να επισκεφθούν συγκεκριμένες περιοχές στα ανατολικά της χώρας οποίες αποτέλουν θέατρα εχθροπραξιών (επαρχίες Ντόνεσκ και Λουχάνσκ), περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, παρακολουθούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (διεθνή και τοπικά), έτσι ώστε να τηρούνται συνεχώς ενήμεροι για τυχόν εξελίξεις και ακολουθούν τις οδηγίες και υποδείξεις των τοπικών Αρχών.

Η Κυβέρηση της Ουκρανίας έχει επιβάλλει στρατιωτικό νόμο από 26 Νοεμβρίου έως τις 26 Δεκεμβρίου 2018, σε τμήματα της χώρας που συνορεύουν με τη Ρωσία, τη Θάλασσα του Αζόφ, τη Μαύρη Θάλασσα και στα σύνορα με τη Μολδαβία στην περιοχή της Υπερδνειστερίας. Οι περιοχές (oblasts) υπό στρατιωτικό νόμο είναι: Chernihiv, Donetsk, Kharkiv, Kherson, Luhansk, Mykolayiv, Odessa, Sumy, Vinnytsia και Zaporizhia.

Παρόλο που δεν έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας σε καμία περιοχή της χώρας, ούτε έχει κηρυχθεί γενική επιστράτευση, λειτουργούν συχνότερα σημεία ελέγχου και αυξημένοι έλεγχοι, ιδιαίτερα για διερχόμενους από την Κριμαία ή μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Απαιτείται προσοχή πάντοτε καθώς και συμμόρφωση με τις συμβουλές και υποδείξεις των τοπικών αρχών. Οι Κύπριοι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το διαβατήριο τους για έλεγχο ανά πάσα στιγμή, ως απόδειξη της ταυτότητας τους.

Ειδήσεις


Τελευταία Νέα


Ανακοινώσεις

Twitter

CTO

HIGHER EDUCATION

Facebook