ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Θεωρήσεις για Κύπρο


Για την επίσκεψή σας στην Κύπρο αν είστε κάτοχος Ουκρανικού βιομετρικού διαβατηρίου δεν χρειάζεστε θεώρηση. (Δείτε 1 πιο κάτω). Σε περίπτωση που είστε κάτοχος μη βιομετρικού διαβατηρίου θα χρειαστεί να έχετε την κανονική εθνική θεώρηση.

1. Ουκρανικό βιομετρικό διαβατήριο για ταξίδια στο εξωτερικό.


2. National Visa (Εθνική θεώρηση εισόδου)

· Για να μπορέσετε να εξασφαλίσετε εθνική θεώρηση εισόδου θα πρέπει να υποβάλλετε όλα τα απαιτούμενα έγραφα προς το Προξενικό Τμήμα της Πρεσβείας. Πατάτε εδώ για τον κατάλογο των εγγράφων που είναι αναγκαία.
· Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εθνική θεώρηση εισόδου έχουν όλοι οι Ουκρανοί πολίτες αλλά και πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν προσωρινά στην Ουκρανία ανεξάρτητα από την ηλικία τους.
· Το διαβατήριο σας πρέπει να είναι έγκυρο για περίοδο πέραν των 3 μηνών.
· Η Πρεσβεία εκδίδει εθνικές θεωρήσεις για μια ή πολλαπλές εισόδους στην Κυπριακή Δημοκρατία κατηγορίας C (τουριστικούς λόγους).
- Το κόστος μιας εθνικής θεώρησης εισόδου υπολογίζεται ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει ο αιτητής. Η κατηγορία αυτή εξαρτάται από την ηλικία του αιτητή, την ιθαγένεια, τον τύπο δραστηριότητας του κ.λπ., και αντιστοιχεί σε 35 ή 80 ευρώ. Οι κάτοχοι βιομετρικών διαβατηρίων Αλβανίας, Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Γεωργίας, Μολδαβίας, Μαυροβούνιου, Βόρειας Μακεδονίας, Σερβίας και Ουκρανίας δεν χρειάζονται θεώρηση εισόδου. Επίσης ορισμένες κατηγορίες Θεώρησης χορηγούνται δωρεάν.
· Το τέλος θεώρησης καταβάλλεται ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης με τραπεζική κάρτα μέσω του τερματικού στο Προξενικό Τμήμα σε τοπικό νόμισμα UAH σύμφωνα με την συναλλαγματική ισοτιμία του Γενικού Λογιστηρίου τις Κυπριακής Δημοκρατίας για τον τρέχοντα μήνα.
· Η διαδικασία έκδοσης εθνικής θεώρησης εφόσον τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις διαρκεί 2-3 ημέρες.
· Το Προξενικό Τμήμα της Πρεσβείας μπορεί να ζητήσει επιπρόσθετα στοιχεία για την έκδοση της εθνικής θεώρησης π.χ. απόδειξη οικονομικών πόρων κλπ. Τονίζεται επίσης, ότι οι υπήκοοι τρίτων χωρών πρέπει να προσκομίσουν άδεια παραμονής στην Ουκρανία.

3. Schengen Visa (κατηγορία C) *

Εάν είστε κάτοχος διπλής ή πολλαπλής εισόδου Schengen visa, μπορείτε να επισκεφθείτε την Κύπρο και δεν χρειάζεστε ηλεκτρονική θεώρηση ή national visa. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Schengen visa να είναι έγκυρη καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στην Κύπρο.

4. Άδεια προσωρινής/μόνιμης παραμονής σε μια από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης *

* Η διάταξη αυτή δεν ισχύει για τους πολίτες της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν, οι οποίοι πρέπει να ακολουθήσουν την κανονική διαδικασία έκδοσης θεώρησης.

Σε περίπτωση που είστε κάτοχος προσωρινής ή μόνιμης άδειας παραμονής χώρας της ΕΕ, δεν χρειάζεστε θεώρηση για είσοδο στην Κύπρο.

Για τυχόν επιπρόσθετες πληροφορίες για τις θεωρήσεις εισόδου, πατήστε στο σύνδεσμο (link) Συνήθεις Ερωτήσεις. Σε περίπτωση που εξακολουθείτε να έχετε περισσότερα ερωτήματα μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το Προξενικό Τμήμα της Πρεσβείας κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ωρών από 15:30 – 17:00 στο τηλέφωνο 0038044-499-6451.

Για πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, πατήστε εδώ.Σχετικά Αρχεία:
_______________________________________________
© 2013 - 2024 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Εξωτερικών
Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο