English|中文
Έμβλημα Κυπριακής ΔημοκρατίαςΠρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΠεκίνοΛογότυπο Υπουργείου Εξωτερικών

Αρχική Σελίδα | Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία
Αναζήτηση:  
Αναζήτηση
Ειδική Αναζήτηση            

Εμπορικό Τμήμα


English 中文
ΕκτύπωσηΕκτύπωση
Η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Πεκίνο δεν διαθέτει ξεχωριστό Τμήμα που να ασχολείται αποκλειστικά με εμπορικές και οικονομικές υποθέσεις. Παρά ταύτα, η Πρεσβεία ασχολείται με ζητήματα που άπτονται του εμπορικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος μεταξύ της Κύπρου και της Κίνας, καθώς επίσης και μεταξύ της Κύπρου και των υπολοίπων επτά χωρών παράλληλης διαπίστευσης μας (ήτοι, Ιαπωνία, Νότιος και Βόρειος Κορέα, Μογγολία, Λάος και Καμποτία).

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Πρεσβεία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να παράσχει όλες τις απαραίτητες σχετικές πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους φορείς, στοχεύοντας πάντοτε στη διευκόλυνση των απαιτούμενων επαφών, συνεννοήσεων και συνεργασιών μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας της Κύπρου και των χωρών διαπίστευσής μας.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν σε ζητήματα επιχειρηματικού και εμπορικού ενδιαφέροντος μπορείτε να επισκεφθείτε τις ακόλουθες ιστοσελίδες:
 • Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού
 • Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

  Για πληροφορίες όσον αφορά στο επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον της Κίνας, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ακόλουθες ιστοσελίδες για περισσότερες πληροφορίες:
 • Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine of the PR China (AQSIQ),
 • European Union Chamber of Commerce in China,
 • General Administration of Customs of PR China,
 • Υπουργείο Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας,
 • State Administration for Industry and Commerce of the PR China,
 • China Council for the Promotion of International Trade (CCPIT).


  ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Η Πρεσβεία θα ήθελε να επιστήσει την προσοχή στους Κύπριους εμπορευόμενους και καταναλωτές όπως, πριν από κάθε συναλλαγή τους μέσω συγκεκριμένων ιστοσελίδων, διερευνούν ενδελεχώς την αξιοπιστία της κάθε διαφημιζόμενης εταιρείας.

  Τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί αύξηση των φαινομένων ηλεκτρονικής απάτης. Επί τούτου, έχει περιέλθει στην αντίληψή μας ότι πολλές Κυπριακές εταιρείες προχωρούν στην παραγγελία και αγορά προϊόντων από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας, μέσω συγκεκριμένων - ιδιωτικών- ιστοσελίδων. Στη συνέχεια, ωστόσο, παρουσιάζονται προβλήματα με αυτές τις συναλλαγές (π.χ. τα προϊόντα που αποστέλλονται στην Κύπρο δεν είναι τα ορθά ή τα κατάλληλα ή είναι προβληματικά κ.ο.κ.), ενώ έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις όπου η εταιρεία/εργοστάσιο/βιομηχανία από την οποία αγοράζονται τα προϊόντα είναι αναξιόπιστη ή ακόμη και ανύπαρκτη.

  Ως εκ τούτου, η Πρεσβεία θα ήθελε να επιστήσει την προσοχή όλων των Κυπριακών εταιρειών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στις αγορές τους μέσω διαδικτύου.Καταρχάς, θα πρέπει να γίνεται σοβαρή έρευνα και να επιβεβαιώνεται πέραν πάσης αμφιβολίας η ύπαρξη, νομιμότητα και αξιοπιστία του εμπορικού εταίρου με τον οποίο η Κυπριακή εταιρεία επιθυμεί να συνεργαστεί. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει τούτο είναι η προσωπική γνωριμία με τους ιθύνοντες των εταιρειών, αλλά και η μετάβαση/επίσκεψη στα συγκεκριμένα εργοστάσια και βιομηχανίες. Η πρακτική αυτή αφορά όλες τις χώρες του κόσμου και θα πρέπει να εφαρμόζεται κάθε φορά που υπάρχει η πρόθεση για μεγάλες συναλλαγές μέσω διαδικτύου.

  Συστήνεται, επίσης, η προσοχή των ενδιαφερομένων στο γεγονός ότι πολλές ιστοσελίδες για εμπορικές συναλλαγές δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη ούτε ελέγχουν την αξιοπιστία των εταιρειών που διαφημίζουν τα προϊόντα τους σε αυτές, ως εκ τούτου οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν.

  Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ε.Ε. στο Πεκίνο, το οποίο είναι σε θέση να παρέχει συμβουλές σε εταιρείες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Κίνα. Τα στοιχεία επικοινωνίας του Επιμελητηρίου είναι:

  European Union Chamber of Commerce in China
  Beijing Lufthansa Center, Office C412,
  50 Liangmaqiao Road,
  Beijing, 100125, P.R. China
  Τηλ.: +86 (10) 6462 2066
  Φαξ: +86 (10) 6462 2067
  Ηλεκτρονική Διεύθυνση: euccc@euccc.com.cn
  Ιστοσελίδα: http://www.europeanchamber.com.cn/view/home

  Πρόσθετα, σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας διαθέτει ιστοσελίδα (www.ccne.mofcom.gov.cn) στην οποία μπορείτε να ανατρέξετε και αφού δώσετε τη "λέξη-κλειδί", θα σας δοθεί κατάλογος με διάφορες Κινεζικές εταιρείες/εργοστάσια/βιομηχανίες που ασχολούνται με το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει. Από τον εν λόγω κατάλογο (στον οποίο καταγράφονται μόνο οι εγγεγραμμένες εταιρείες) μπορείτε επίσης να δείτε το προφίλ της εταιρείας και να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της κάθε εταιρείας για περαιτέρω λεπτομέρειες.

  Τέλος, σημειώνεται ότι μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το εμπορικό τμήμα της Κινεζικής Πρεσβείας στην Κύπρο για περισσότερες πληροφορίες:

  Embassy of the People’s Republic of China in Nicosia
  Διεύθυνση: Oδός Αρχιμήδους 30, Έγκωμη, Λευκωσία
  P.O.Box 24531, Λευκωσία, Κύπρος
  Τηλ.: 00357-22352182 (Εμπορικό Τμήμα: 00357 22 375 252/ 253)
  Φαξ: 00357-22353530 • Αρχή Σελίδας

  Καλύτερη Απεικόνιση με MS Internet Explorer 5.5+ και Netscape Navigator 6.2+

  © 2006 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία, Υπουργείο Εξωτερικών,
  Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Πεκίνο
  Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπέυθυνος Σελίδας