Κυπριακή Δημοκρατία
Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αγία Πετρούπολη


Πληροφορίες για Θεωρήσεις
Το Τμήμα Θεωρήσεων του Γενικού Προξενείου είναι αρμόδιο να δέχεται και να εξετάζει αιτήσεις για έκδοση θεωρήσεων εισόδου, οι οποίες υποβάλλονται από αλλοδαπούς που επιθυμούν να επισκεφθούν την Κύπρο.

Για κατόχους διαβατηρίων της Ρωσικής Ομοσπονδίας η θεώρηση εκδίδεται ΔΩΡΕΑΝ. Για κατόχους διαβατηρίων άλλων κρατών, το τέλος έκδοσης θεώρησης μονής εισόδου ανέρχεται στα €20, ενώ για έκδοση θεώρησης διπλής ή πολλαπλών εισόδων ανέρχεται στα €60 (το τέλος καταβάλλεται σε ρούβλια βάσει της μηνιαίας ισοτιμίας όπως αυτή ορίζεται από το Λογιστήριο της Δημοκρατίας).

Από τον Μάιο 2009 έχει τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα ηλεκτρονικής προ-θεώρησης για την Κύπρο, το οποίο αφορά αποκλειστικά κατόχους ρωσικών διαβατηρίων οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Κύπρο με απευθείας πτήση από τη Ρωσία. Το εν λόγω σύστημα παρέχει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησής τους μέσω της Κυβερνητικής πύλης Προ-θεώρησης (Pro-Visa). Σημειώνεται ότι η προθεώρηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτραπεί στον κάτοχό της η επιβίβαση στο αεροπλάνο καθώς και για την έκδοση θεώρησης ΜΟΝΗΣ εισόδου, για περίοδο διαμονής μέχρι 90 ημέρες κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο.

Από τον Ιούνιο του 2014 οι θεωρήσεις Σένγκεν τύπου C, είτε διπλής εισόδου ή πολλαπλών εισόδων (double ή multiple entry), και τύπου D, που εκδίδουν τα κράτη-μέλη της Ζώνης του Σένγκεν, καθώς επίσης και οι εθνικές θεωρήσεις Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας είναι αποδεκτές από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας για σκοπούς διέλευσης ή για σκοπούς παραμονής στην επικράτειά της, η οποία δεν θα υπερβαίνει τις 90 ημέρες εντός οιασδήποτε περιόδου 180 ημερών. Οι κάτοχοι διαβατηρίων της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν εξαιρούνται από τον πιο πάνω κανονισμό.


Για περισσότερες πληροφορίες στην Αγγλική σε ότι αφορά το σύστημα θεωρήσεων εισόδου πατήστε εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες στη Ρωσική σε ότι αφορά το σύστημα θεωρήσεων εισόδου πατήστε εδώ.
Για άλλες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική θεωρήσεων εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία πατήστε εδώ.

Είσοδος και ωράριο


Οι επισκέπτες στο Τμήμα Θεωρήσεων θα πρέπει να εισέρχονται στο οίκημά μας από την είσοδο που βρίσκεται στην πίσω αυλή (υπάρχει σχετική σήμανση). Το Τμήμα είναι ανοικτό για το κοινό Δευτέρα - Παρασκευή, από 9.30π.μ. μέχρι 12.00μ. (για υποβολή αιτήσεων) και από 4.00 μ.μ. μέχρι 4.30 μ.μ. για επιστροφή των διαβατηρίων. Το ωράριο αυτό τηρείται αυστηρά, για να δίδεται η δυνατότητα στο προσωπικό μας να παρέχει την ταχύτερη και καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.


- Κατάλογος τρίτων χωρών των οποίων οι πολίτες δεν χρειάζονται θεώρηση εισόδου για παραμονή μέχρι 90 μέρες
- Εθνικό Σύστημα Πληροφοριών για τις Θεωρήσεις (N-VIS)


Coronavirus 2019

Επενδύστε στην Κύπρο

Μπορείτε επίσης να μας βρείτε στο

Κυβερνητική Πύλη

ΚΟΤ

Agrotourism

police

Flavours of Cyprus