Κυπριακή Δημοκρατία
Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σαμάρα


Γενικό ΠρoξενείοΤο Γενικό Προξενείο της Κύπρου ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2014. Η προξενική του περιφέρεια εκτείνεται, πέραν από την επαρχία της Σαμάρας, σε ολόκληρο το Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα Βόλγα (στις επαρχίες του Κίροφ, Μαρίι Ελ, Μορδοβία, Μπασκιρία, Νίζνυ Νόβγκοροντ, Ορενμπούργκ, Ουλιάνοφσκ, Ουντμουρτία, Πένζα, Περμ, Σαράτοφ, Ταταρστάν και Τσουβασία.

Αποστολή του Γενικού Προξενείου είναι η περαιτέρω εμβάθυνση των υφιστάμενων δεσμών της Κύπρου με το Διαμέρισμα Βόλγα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η προώθηση των διμερών σχέσεων στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της οικονομίας και της εκπαίδευσης. Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργεί ένα ευρύτερο φάσμα δραστηριοτήτων (αδελφοποιήσεις δήμων, επισκέψεις οργανωμένων συνόλων κλπ.) το οποίο ενισχύει και προβάλλει την εικόνα της Κύπρου στο Διαμέρισμα Βόλγα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών του Γενικού Προξενείου αφορά στην έκδοση θεωρήσεων εισόδου σε κατοίκους του Ομοσπονδιακού Διαμερίσματος Βόλγα που επιθυμούν να επισκεφθούν την Κύπρο. Επιπλέον, το Γενικό Προξενείο προσφέρει προξενικές υπηρεσίες σε Κύπριους πολίτες.
Το Γενικό Προξενείο στεγάζεται σε διαμέρισμα επί της οδού Chapaevskaya 189, κοντά στην πλατεία Κουιμπίσιεβα, η οποία είναι η κεντρική πλατεία της πόλης (φωτο πάνω).


Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση:189, Chapaevskaya str.
443010 Samara
Russian Federation

Τηλ.:

+7 846 207 33 53 (Secretary)
+7 846 207 33 52 (VISA Section)

Τηλεομοιότυπο:

+7 846 207 33 56

e-mail:


Από Κύπρο:

samaraconsulate@mfa.gov.cy

22 651508Επενδύστε στην Κύπρο

Κυβερνητική Πύλη

ΚΟΤ

About Cyprus

Cyprus on film

Flavours of Cyprus