English

Αρχική Σελίδα | Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία 

Αναζήτηση

Ειδική Αναζήτηση  


ΕκτύπωσηΕκτύπωση


     
Εορτασμός για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ και την 52α Επέτειο της Ανεξαρτησίας

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, το Γενικό Προξενείο στο Τορόντο διοργάνωσε Ρεσιτάλ Λυρικού τραγουδιού με τον Κύπριο Βαρύτονο Κωνσταντίνο Γιαννούδη. Η εορταστική εκδήλωση με την οποία τιμήθηκε παράλληλα και η 52α Επέτειος της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου στο ιστορικό κτίριο Palais Royale του Τορόντο.

Στη συγκέντρωση παρέστησαν μεταξύ άλλων η Αναπληρωτής Υφυπουργός Διεθνών Σχέσεων και Διευθύντρια Εθιμοτυπίας του Οντάριο κα Mary Shenstone, Βουλευτές, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη του Διπλωματικού Σώματος, ομογενειακοί παράγοντες, δημοσιογράφοι και φίλοι της Κύπρου. Aπέστειλαν επίσης χαιρετισμούς ο Πρωθυπουργός του Οντάριο κ. Dalton McGuinty και ο Δήμαρχος του Τορόντο κ. Rob Ford.

Κατά την εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο Ομοσπονδιακός Βουλευτής κ. Jim Karygiannis, ο Βουλευτής της Επαρχίας Οντάριο κ. Michael Prue, και η Δημοτική Σύμβουλος του Τορόντο κα Μary Frangedakis, οι οποίοι συγχάρηκαν την Κύπρο για την επιτυχή Προεδρία της ΕΕ, και τόνισαν ότι παρόλο που είναι μικρή χώρα έχει επιδείξει ιδιαίτερη συνέπεια και δραστηριότητα. Καταδίκασαν δε την Τουρκία για τη συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή και ευχήθηκαν δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό το συντομότερο δυνατό.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Τορόντο κ. Ιάκωβος Κιρακοσιάν, ο οποίος υπογράμμισε τις θετικές επιδόσεις της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, τις καθόλα άριστες σχέσεις της ΕΕ με τον Καναδά και τη συμβολή μας στην περαιτέρω προώθηση τους. Αναφέρθηκε επίσης στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για τη Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών μεταξύ ΕΕ-Καναδά, καθώς και στην εισήγηση της Κυπριακής Προεδρίας για εγκαθίδρυση προξενικού διαλόγου της ΕΕ με τον Καναδά. Επισημαίνεται ότι αναφερόμενος στο Κυπριακό, εξέφρασε την ελπίδα για δικαίωση και επανένωση της Κύπρου και την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων.

O Κύπριος Κωνσταντίνος Γιαννούδης και ο Αμερικανός πιανίστας David Holkeboer που τον συνόδευε, ενθουσίασαν το κοινό και καταχειροκροτήθηκαν. Σε σχόλια τους παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι εξήραν το ταλέντο, την ερμηνεία και την επιβλητική παρουσία του Κύπριου βαρύτονου. Ο κ. Γιαννούδης στο πρόγραμμα συμπεριέλαβε επιλεκτικές άριες από κλασικές όπερες, καθώς και παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια.

Ο Κωνσταντίνος Γιαννούδης γεννήθηκε στη Λεμεσό και ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Έχει στο ενεργητικό του άνω των 30 πρωταγωνιστικών ρόλων σε διάφορες όπερες στις ΗΠΑ καθώς και δεκάδες πρώτες εκτελέσεις κονσέρτων. Πρόσφατα ο κ. Γιαννούδης ίδρυσε την Kyrenia Opera στη Νέα Υόρκη, της οποίας πρωταρχικός στόχος είναι η παραγωγή δυναμικών παραστάσεων και καινοτόμες μέθοδοι εκπαίδευσης στις ΗΠΑ και στην Κύπρο.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΚΥΠΡΟΣ 10.000 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»Στις 12 Οκτωβρίου 2012 διοργανώθηκε εκδήλωση απονομής βραβείων σε μαθητές που διακρίθηκαν για έργα λογοτεχνίας και ζωγραφικής, με τα οποία συμμετείχαν σε διαγωνισμό της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καναδά με θέμα την Κύπρο, τον πολιτισμό και την ιστορία της. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την αιγίδα του Γενικού Προξενείου μέσα στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας και πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Τορόντο. Ο Γενικός Πρόξενος εκφώνησε ομιλία κατά την οποία χαρακτήρισε την πρωτοβουλία εξαιρετική γιατί έδωσε στα παιδιά που συμμετείχαν την ευκαιρία να διδαχθούν για την Κύπρο την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Ο Διαγωνισμό με θέμα, «Κύπρος 10.000 χρόνια πολιτισμού» στον οποίο έλαβαν μέρος οι μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης που φοιτούν σε Ελληνικά σχολεία στον Καναδά και είναι ηλικίας 4 – 16 χρονών ήταν μια ευκαιρία για τα παιδιά μέσα από έρευνα, πειραματισμό, χρήση διαφόρων υλικών και τεχνικών, να αποτυπώσουν στο χαρτί την εικαστική τους πρόταση για την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα, τις παραδόσεις και τις φυσικές ομορφιές της Κύπρου.
(12.10).No documents found

Αρχείο Ειδήσεων από Καναδά
©2007 - 2017 Κυπριακή Δημοκρατία,Υπουργείο Εξωτερικών,
Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Τορόντο
Αρχική Σελίδα | Κυπριακή Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπέυθυνος Σελίδας