ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Συνήθεις Ερωτήσεις


1. Ως κάτοχος διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας χρειάζομαι Θεώρηση Εισόδου (βίζα) για να ταξιδέψω στη Ρωσία; Αν ναι, που πρέπει να αποταθώ για να την εξασφαλίσω;

Μάλιστα, χρειάζεστε. Αυτή η υποχρέωση υφίσταται από την 1.1.2004. Την ευθύνη για έκδοση της Θεώρησης Εισόδου έχουν οι κατά τόπους προξενικές αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εαν διαμένετε στην Κύπρο, θα πρέπει να αποταθείτε στην Πρεσβεία της Ρωσίας στη Λευκωσία.


2. Yπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω/γνωρίζω προτού ταξιδέψω στη Ρωσία;

Συνιστούμε όπως διαβάσετε το τμήμα της Ιστοσελίδας μας που τιτλοφορείται "Συμβουλές για Κύπριους Επισκέπτες", εάν προτίθεστε να ταξιδέψετε στη Ρωσία για πρώτη φορά. Εν πάση περιπτώσει, οι Κύπριοι ανέκαθεν ήταν, και παραμένουν, ευπρόσδεκτοι επισκέπτες στη Ρωσία. Ευχόμαστε καλό ταξίδι και καλή παραμονή.


3. Πως μπορώ, ως Κύπριος πολίτης (ή αλλοδαπός που διαμένει νόμιμα στην Κύπρο), να προσκαλέσω κάποιο/α φίλο/η (ή συγγενή) μου - που χρειάζεται Θεώρηση Εισόδου - για να με επισκεφθεί;

Εφόσον γνωρίζετε το άτομο που επιθυμείτε να προσκαλέσετε προσωπικά, μπορείτε να συμπληρώσετε και να υπογράψετε το σχετικό Έντυπο Πρόσκλησης - αναλαμβάνοντας την ευθύνη φιλοξενίας - και να το αποστείλετε (ακόμη και με φαξ) στον/την προσκεκλημένο/η. Με την πρόσκληση αυτή, ο/η προσκεκλημένος/η δικαιούται να υποβάλει αίτηση για Θεώρηση Εισόδου στο Γενικό Προξενείο (προσκομίζοντας ασφαλώς και τα λοιπά δικαιολογητικά που προβλέπουν οι σχετικοί κανονισμοί). Μπορείτε να εξασφαλίσετε το Έντυπο Πρόσκλησης ηλεκτρονικά, επισκεπτόμενοι τη σελίδα "Τμήμα Θεωρήσεων - (Έντυπα Αιτήσεων)" της Ιστοσελίδας μας.

_______________________________________________
© 2014 - 2024 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Εξωτερικών
Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κρασνοντάρ