Κυπριακή Δημοκρατία
Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μόσχα

Προξενικές Υπηρεσίες Κύριες Προξενικές Υπηρεσίες

Προξενικές Υπηρεσίες
Κύριες Προξενικές Υπηρεσίες


Το Προξενείο προσφέρει ευρύ φάσμα προξενικών υπηρεσιών στο κοινό, καθώς και προξενική υποστήριξη και ένα αρωγή σε Κύπριους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή της αρμοδιότητάς του.Η προξενική του περιφέρεια εκτείνεται, πέραν από την πόλη της Μόσχας, στις επαρχίες: Republic of Altai (Gorno-Altaysk), Republic of Buryatia (Ulan-Ude), Republic of Ingushetia (Magas), Republic of Komi (Syktyvkar), Republic of Sakha (Yakutia), Republic of Tuva (Kyzyl), Republic of Khakassia (Abakan), Altai Krai (Barnaul), Kamchatka Krai (Petropavlovsk-Kamchatsky), Khabarovsk Krai (Khabarovsk), Krasnoyarsk Krai (Krasnoyarsk), Primorsky Krai (Vladivostok), Zabaykalsky Krai (Chita), Amur Oblast, Belgorod Oblast, Bryansk Oblast, Irkutsk Oblast, Ivanovo Oblast, Kaliningrad Oblast, Kaluga Oblast, Kemerovo Oblast, Kostroma Oblast, Kursk Oblast, Lipetsk Oblast, Magadan Oblast, Moscow Oblast, Novosibirsk Oblast, Omsk Oblast, Oryol Oblast, Ryazan Oblast, Sakhalin Oblast, Smolensk Oblast, Tambov Oblast, Tomsk Oblast, Tver Oblast, Tula Oblast, Vladimir Oblast, Vologda Oblast, Voronezh Oblast, Yaroslavl Oblast.

Μεταξύ άλλων, προσφέρονται οι κάτωθι υπηρεσίες (ο κατάλογος δεν είναι εξαντλητικός):

Πιστοποίηση γνησιότητας υπογραφής
Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να προσέλθει στο Προξενείο αυτοπροσώπως και να υπογράψει ενώπιον Προξενικού Λειτουργού. Πρέπει, επίσης, να φέρει μαζί του αποδεικτικό της ταυτότητάς του (διαβατήριο). Το τέλος ανέρχεται από 1,71 έως 6,83 ευρώ ανά πιστοποίηση ανάλογα με την περίπτωση (το ποσό καταβάλλεται σε ρούβλια σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία).

Πιστοποιητικό Ελευθερίας
Ο ενδιαφερόμενος πολίτης, αφού υπογράψει ενώπιον του Προξενικού Λειτουργού ένορκο δήλωση με την οποία δηλώνει ότι είναι ελεύθερος/η, μπορεί να αιτηθεί το πιστοποιητικό ελευθερίας συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο και καταβάλλοντας το τέλος των 34.17 ευρώ.

Πιστοποιητικό Λευκού Ποινικού Μητρώου
Συμπληρώνεται δεόντως η σχετική αίτηση και καταβάλλεται το ποσό των 20 ευρώ (η ισοτιμία σε ρούβλια) έναντι έκδοσης απόδειξης είσπραξης. Οι Κύπριοι αιτητές θα πρέπει να υποβάλουν αντίγραφο του διαβατηρίου και της πολιτικής τους ταυτότητας. Οι αλλοδαποί αιτητές θα πρέπει να υποβάλουν αντίγραφο του διαβατηρίου τους καθώς και άδεια παραμονής (pink slip / yellow slip) σε ισχύ και Αlien Book. Το πιστοποιητικό εκδίδεται από την Αστυνομία Κύπρου και έχει ισχύ δύο μηνών.

Πιστοποιητικό Μονίμου Διαμονής

Το Πιστοποιητικό Μονίμου Διαμονής εκδίδεται στα ενδιαφερόμενα πρόσωπα πιστοποιώντας τη μόνιμη διαμονή τους στη Ρωσία. Οι ενδιαφερόμενοι προσκομίζουν στο Προξενείο τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία αποδεικνύουν το γεγονός της μόνιμης διαμονής τους στη Ρωσία. Ως δικαιολογητικά παρουσιάζονται τα διαβατήρια με τις σφραγίδες εισόδου/εξόδου, συμβόλαια εργασίας, εγγραφή από τις ρωσικές αρχές σε μόνιμη διεύθυνση στη Ρωσία κοκ.

Οικονομική αρωγή
Κύπριοι πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή αρμοδιότητας του Προξενείου μπορούν, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, να αποταθούν στο Προξενείο και να λάβουν χρηματικό ποσό σε μετρητά, νοουμένου ότι συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο έχει προηγουμένως επισκεφθεί το Λογιστήριο του Υπουργείου Εξωτερικών στη Λευκωσία και καταθέσει αντίστοιχο ποσό για τον σκοπό αυτό.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες που περιγράφονται πιο πάνω, ή και για άλλες προξενικές υπηρεσίες (αφού ο κατάλογος δεν είναι εξαντλητικός), παρακαλώ επικοινωνήστε με το Γενικό Προξενείο. Στις περιπτώσεις όπου υπάρχει ευχέρεια, είναι προτιμότερο να επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικώς για διευθέτηση συνάντησης, προτού μας επισκεφθείτε. Αυτό μας βοηθά να διασφαλίσουμε ότι θα λάβετε την καλύτερη και ταχύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

KOT

cipa

COVID-19

Facebook