Κυπριακή Δημοκρατία
Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βερολίνο

Γονικές απαγωγέςΣτην παράγραφο 235 (απαγωγή ανηλίκων/στέρηση γονέων από τη φροντίδα αυτών) του 18ου κεφαλαίου (αξιόποινες πράξεις κατά της προσωπικής ελευθερίας) του ποινικού κώδικα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, παρέχεται το νομικό πλαίσιο που αφορά περιπτώσεις γονικών απαγωγών. Στα κεφάλαια του γερμανικού ποινικού κώδικα (στην αγγλική γλώσσα) μπορεί να ανατρέξει κανείς στο διαδίκτυο, στο Link:

https://www.gesetze-im-internet.de/englisch_stgb/

Kαταλόγους δικηγόρων σε κάθε πόλη της Γερμανίας, οι οποίοι ειδικεύονται είτε στο ποινικό είτε στο οικογενειακό δίκαιο, μπορεί να εντοπίσει κανείς στο Link της διαδικτυακής πύλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

https://e-justice.europa.eu/content_find_a_lawyer-334-el.do?init=true

επιλέγοντας (επιλογή υπάρχει στα Ελληνικα) ως χώρα τη Γερμανία, στη συνέχεια την πόλη και τέλος, στο σημείο "επαγγελματική υποκατηγορία" (Fachanwaltschaft), τον όρο "Strafrecht" (ποινικό δίκαιο) ή "Familienrecht" (οικογενειακό δίκαιο), αντίστοιχα.

Οι κατάλογοι αυτοί είναι απλά καθοδηγητικοί. Η Πρεσβεία δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τις όποιες πράξεις/ενέργειες/παραλήψεις των νομικών που περιέχονται σε αυτούς.investment

Σύστημα εγγραφής Κυπρίων πολιτών που βρίσκοναι
στο εξωτερικό-

ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΕΜΙΤΣΑΣ 2018

Διαδικτυακή Πλατφόρμα για εγγραφή Κυπρίων Πολιτών

education

pafos

ypex

government

pio

aboutcyprus

aspects

cyprusonfilm

psccyprus

presidence

Tμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας

isolation

investorsguide

window