Κυπριακή Δημοκρατία
Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βιέννη

Ανακοινώσεις


Πληροφορίες προς άτομα που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Κύπρο

17/03/2020
Στο πλαίσιο των νέων αυστηρών μέτρων, με ισχύ από 16/03/2020, τα οποία έχει λάβει η Κυπριακή Δημοκρατία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού (ασθένεια COVID-19) ενημερώνεστε ότι η είσοδος στην Κύπρο επιτρέπεται μόνο σε άτομα που εμπίπτουν στις 6 κατηγορίες, οι οποίες αναφέρονται στη σχετική ταξιδιωτική οδηγία.


Η είσοδος στην Κύπρο για άτομα που εμπίπτουν σε μία από τις 6 κατηγορίες προϋποθέτει ιατρική βεβαίωση εξέτασης για τον κορωνοϊό, όχι παλαιότερη των 4 ημερών, από πιστοποιημένο ιατρικό κέντρο. Για μία τέτοια βεβαίωση σας συνιστούμε να αποτείνεστε στον προσωπικό σας ιατρό ή ιατρό πλησίον του τόπου διαμονής σας, ο οποίος θα σας παραπέμπει σε κατάλληλο ιατρικό κέντρο για τη διεξαγωγή της ιατρικής εξέτασης και την έκδοση της βεβαίωσης. Λάβετε υπ’όψιν ότι στην Αυστρία υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες στη διεξαγωγή της εξέτασης και την έκδοση της βεβαίωσης για άτομα, τα οποία δεν εμφανίζουν συμπτώματα προσβολής από τον κορωνοϊό.


Επισημαίνεται επιπρόσθετα ότι όλοι όσοι καταφθάνουν στην Κύπρο από το εξωτερικό, ανεξαρτήτως της χώρας προέλευσής τους, θα τίθενται υποχρεωτικά υπό περιορισμό (καραντίνα) για 14 ημέρες, σε χώρους, φιλοξενίας, τους οποίους θα καθορίζει η Κυπριακή Δημοκρατία.
Ενημερώνουμε επίσης ότι αυτή τη στιγμή οι πτήσεις προς την Κύπρο έχουν μειωθεί δραστικά.


Κύπριοι, οι οποίοι βρίσκονται στην Αυστρία, την Κροατία, τη Σλοβενία ή το Λίχτενσταϊν (χώρες διαπίστευσης της Πρεσβείας) παρακαλούνται να εγγραφούν στο σύστημα εγγραφής στοιχείων Κυπρίων πολιτών www.oikade.gov.cy .
Σύστημα εγγραφής Κυπρίων που βρίσκονται στο εξωτερικό -

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Cyprus on Film

Peri Kuprou

Higher Education

Ιnternational Gender Champions

Cyprus Weather

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

CTO

KYPE