Κυπριακή Δημοκρατία
Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βιέννη

Ανακοινώσεις


ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ COVID-19 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, με ισχύ από 01/03/2021

01/03/2021
Φωτογραφία από τον ιστότοπο του Cyprus Flight Pass.


Aρχής γενομένης την 1η Μαρτίου 2021 ισχύει νέα κατηγοριοποίηση των χωρών προέλευσης, αναλόγως της επιδημιολογικής τους κατάστασης, σε Πράσινη, Πορτοκαλί, Κόκκινη και Γκρι κατηγορία. Η κατηγοριοποίηση των χωρών ανανεώνεται από το Υπουργείο Υγείας σε εβδομαδιαία βάση. Οι χώρες διαπίστευσης της Πρεσβείας (Αυστρία, Κροατία, Σλοβενία, Λίχτενστάιν) ανήκουν αυτήν τη στιγμή στην Κόκκινη Κατηγορία.
Επισκέπτες προερχόμενοι από χώρες της Κόκκινης κατηγορίας:


Πρέπει να συμπληρώνουν το Cyprus Flight Pass 24 ώρες πριν την αναχώρηση τους. Επίσης οφείλουν να υποβάλλονται σε μοριακή εξέταση για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών πριν την αναχώρησή τους, και να αποθηκεύουν το πιστοποιητικό με αρνητική ένδειξη στην Πλατφόρμα Cyprus Flight Pass. Eπιπλέον χρειάζεται να πραγματοποιούν μοριακή εξέταση για την ασθένεια COVID-19 και αμέσως μετά την άφιξή τους στην Κύπρο, καλύπτοντας το κόστος (30 ευρώ στον Αερολιμένα Λάρνακας και 32 ευρώ στον Αερολιμένα Πάφου) οι ίδιοι. Τα αποτελέσματα της εξέτασης θα είναι διαθέσιμα εντός 3 ωρών και θα κοινοποιούνται στον επισκέπτη με SMS, αφότου έχει αναχωρήσει από το αεροδρόμιο. Από την υποχρεωτική εξέταση εξαιρούνται μόνο ανήλικοι κάτω των 12 ετών.


Κύπριοι πολίτες, οι αλλοδαποί σύζυγοί τους και τα ανήλικα τέκνα τους, νόμιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία καθώς και πρόσωπα που έχουν δικαίωμα να εισέλθουν στη χώρα με βάση τη Σύμβαση της Βιέννης, εάν εισέρχονται από χώρες της κόκκινης κατηγορίας xωρίς να κατέχουν πιστοποιητικό μοριακής εξέτασης για την ασθένεια του COVID-19 με αρνητική ένδειξη και όχι παλαιότερο των 72 ωρών από την αναχώρησή τους, πραγματοποιούν τη μοριακή εξέταση για την ασθένεια του COVID-19 αμέσως μετά την άφιξή τους στη Δημοκρατία, καλύπτοντας το κόστος οι ίδιοι και παραμένοντας σε καθεστώς υποχρεωτικού αυτοπεριορισμού για 72 ώρες μετά την άφιξή τους. Την 4η ημέρα υποχρεούνται σε νέα μοριακή εξέταση. To αποτέλεσμα της εξέτασης θα πρέπει να αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση monada@mphs.gov.cy .


Oλόκληρο το κείμενο του Πρωτοκόλλου

👇Σχετικά Αρχεία:

Κατεβάστε το αρχείο Acrobat COVID-19 Destination Protocol Cyprus - 1 March '21.pdf


Σύστημα εγγραφής Κυπρίων που βρίσκονται στο εξωτερικό -

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Cyprus on Film

Peri Kuprou

Higher Education

Ιnternational Gender Champions

Cyprus Weather

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

CTO

KYPE