Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μαδρίτη

Εκδηλώσεις / Ανακοινώσεις


  • Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών - http://www.moi.gov.cy/pio
  • Υπουργείο Εξωτερικών - http://www.mfa.gov.cy
  • Σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 21.01.2016 στο Μουσείο Prado της Μαδρίτης στην παρουσία του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Mariano Rajoy, παρασημοφορήθηκε η κα. Ανδρούλλα Βασιλείου με τον Μαγαλόσταυρο του Τάγματος του Alfonso X του Σοφού φια το έργο που διετέλεσε ως Ευρωπαία Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας από το 2010 μέχρι το 2014. Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση που απονέμεται σε προσωπικότητες που με το έργο τους συνέβαλαν ή διέπρεψαν στους τομείς της παιδείας, της επιστήμης, το πολιτισμού, της διδασκαλίας και της έρευνας. Εκτός από την κα. Βασιλείου με τον Μεγαλόσταυρο τιμήθηκαν άλλα 15 άτομα, τόσο από την Ισπανία όσο και από το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων η γνωστή Ισπανίδα ηθοποιός Carmen Maura, ο ιταλός βαρύτονος Ruggero Raimondi και ο σύγχρονος Ισπανός φιλόσοφος José Manuel Blecua.

  • Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Α.Ε. κ. Αντώνης Τουμαζής υπέγραψε στις 19.01.2016 τη Συμφωνία για Αμοιβαία Προστασία Διαβαθμισμένων Πληροφοριών στην έδρα του ισπανικού Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών. Εκ μέρους της Ισπανίας, την Συμφωνία υπέγραψε ο Υφυπουργός Διευθυντής του Κέντρου, Α.Ε. κ. Félix Sand Roldán.
  • Tελετή ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.


  • Βυζαντινή συναυλία στη Γρανάδα

Στις 23 Ιουνίου 2012 κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού στη Γρανάδα, η Βυζαντινή Χορωδία "Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός" της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, έδωσε συναυλία υπό την αιγίδα της Α.Μ. Βασίλισσας Σοφίας.

Συνοδεύσαν τη Βασίλισσα, η εκπρόσωπος της Αυτόνομης Κυβέρνησης της Ανδαλουσίας, κα. Carmen Crespo, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ισπανία, κ. Αντώνης Τουμαζής, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Ισπανία, κ. Νικόλαος Ζαφειρόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος της Γρανάδας, Xavier Martínez, μεταξύ άλλων.

Επίσης παρουσιάστηκε η έκθεσης ζωγραφικής και εικονογραφίας, με τίτλο "Η Θρησκεία στη Κύπρο".


  • Επίσκεψη Πρέσβεων της ΕΕ στην Ανδαλουσία

Ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της στην Ισπανία, η Πρεσβεία της Κύπρου στη Μαδρίτη διοργάνωσε επίσκεψη των Πρέσβεων της ΕΕ στην Ανδαλουσία στις 18-19/10/2012, με επικεφαλής τον Πρέσβυ της Κύπρου κ. Αντώνη Τουμαζή.

Οι Πρέσβεις της ΕΕ έγιναν δεκτοί από την Πρόεδρο της Ανδαλουσίας κ. José Antonio Griñan. Ο κ. Griñan, υποδεχόμενος τους Πρέσβεις αναφέρθηκε στην ιστορία και τα επιτεύγματα της ΕΕ, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ανδαλουσία τα οποία αποτελούν και πρόβλημα της ΕΕ όπως και κάθε πρόβλημα οποιασδήποτε περιοχής κράτους μέλους της Ένωσης.

Ο Πρέσβυς κ. Αντώνης Τουμαζής, ευχαρίστησε για τη θερμή φιλοξενία της Ανδαλουσίας και εξέφρασε την προθυμία τόσο του ιδίου όσο και των υπολοίπων Πρέσβεων, να βοηθήσουν στα μέτρα του δυνατού, όπου αυτό είναι δυνατό.    • Έκθεση “Chipre a través de los tiempos” - Από τις 7 Νοεμβρίου μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Complutense

No documents foundΑρχείο Εκδηλώσεων / ΑνακοινώσεωνΗ Κυπριακή Κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει τη μονομερή διακήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας

Το κράτος πιο κοντά στον πολίτη

Σπουδές στην Κύπρο

Πάφος Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2017

Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας - Πανεπιστήμιο Κύπρου

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Δάνεια για μεταπτυχιακές σπουδές σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Κύπρου!

Γραμμή 116000 διαμεσολάβησης σε περιπτώσεις γονικών απαγωγών


Οδηγός Κυπρίων της Διασποράς & Επαναπατρισθέντων