ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ανακοινώσεις


13o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 7/10/20223- 13/10/2023

Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων Εθνικού & Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος


Το Τμήμα Νεότερου & Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνουν την έναρξη υποβολής αιτήσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου (ΔΦΜΜΚ).

Βασικός στόχος του ΔΦΜΜΚ είναι η προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης, με την παρουσίαση ενός πολυσυλλεκτικού προγράμματος ταινιών μικρού μήκους από ολόκληρη την υφήλιο. Στόχος του είναι, επίσης, η παρουσίαση του έργου ταλαντούχων σκηνοθετών που χρησιμοποιούν με επιτυχία δημιουργικές φόρμες κινηματογραφικής γλώσσας, και, στα πλαίσια μιας ταινίας μικρού μήκους, διηγούνται αποτελεσματικά μια ιστορία. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προαγωγή και διάδοση της ταινίας μικρού μήκους, καθώς και η ανάπτυξη πνεύματος φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους δημιουργούς.

Το Φεστιβάλ αποτελεί ετήσιο θεσμό και δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ έχουν ταινίες μικρού μήκους: μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές, φοιτητικές και κινουμένων σχεδίων, η διάρκεια των οποίων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25 λεπτά. Το Φεστιβάλ ανακοινώνει ανοικτή πρόσκληση υποβολής, για όλες τις ταινίες μόνο μέσα από τις εξής πλατφόρμες: shortfilmdepot.com και filmfreeway.com.

Οι κυπριακές ταινίες διαγωνίζονται τόσο για τα διεθνή όσο και για τα εθνικά βραβεία του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου. Δικαίωμα υποβολής για το Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα έχουν Κύπριοι σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο ή το εξωτερικό. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο ταινίες που είναι πρεμιέρες στην Κύπρο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου να συμμετέχει ως εταίρος στο δίκτυο των φεστιβάλ της. Συνεπώς, το Φεστιβάλ από το 2019 έχει το δικαίωμα να προτείνει μία ταινία ως υποψήφια για τα Βραβεία Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό από τις 7 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2023.

Η βράβευση των ταινιών που θα συμμετέχουν στο Εθνικό & Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα θα ανατεθεί σε πενταμελή διεθνή Κριτική Επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι την 15η Ιουνίου 2023. Λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους και την αίτηση συμμετοχής μπορούν να εξασφαλίσουν στις ιστοσελίδες www.moec.gov.cy (Ανακοινώσεις) και www.isffc.com.cy.

Για επιπλέον πληροφορίες στο τηλέφωνο επικοινωνίας +357 25 34 39 07 και στο e-mail info@isffc.com.cy

ΤΜΗΜΑ ΝΕΟΤΕΡΟΥ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Όροι και Κανονισμοί

1. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου (ΔΦΜΜΚ) διοργανώνεται από το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου και το Θέατρο Ριάλτο, και λαμβάνει χώρα από τις 7 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2023, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.


1. Βασικός στόχος του ΔΦΜΜΚ είναι η προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης, με την παρουσίαση ενός πολυσυλλεκτικού προγράμματος ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Σκοπός του φεστιβάλ είναι, επίσης, η προαγωγή και διάδοση της παραγωγής ταινιών μικρού μήκους, καθώς και η ανάπτυξη πνεύματος φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους δημιουργούς. Επίσης, παρουσιάζει το έργο ταλαντούχων σκηνοθετών που χρησιμοποιούν με επιτυχία δημιουργικές μορφές κινηματογραφικής γλώσσας και, στα πλαίσια μιας ταινίας μικρού μήκους, διηγούνται αποτελεσματικά μια ιστορία. Το φεστιβάλ αποτελεί ετήσιο θεσμό, με ελεύθερη είσοδο.

2. Δικαίωμα συμμετοχής
α. Όλες οι ταινίες που διαγωνίζονται πρέπει να είναι πρεμιέρες στην Κύπρο.
β. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ έχουν οι εξής κατηγορίες ταινιών μικρού μήκους: μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές, φοιτητικές και κινουμένων σχεδίων.
γ. Η διάρκεια των ταινιών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25 λεπτά.
δ. Στο φεστιβάλ γίνονται δεκτά για προβολή τα ακόλουθα φορμάτ: DCP, Quick Time: 720p - 1080p / H264, MPEG - 4: 720p - 1080p.
ε. Ιδιαίτερη σημασία θα δίδεται στην καλλιτεχνική ποιότητα του έργου συνολικά, στο δραματουργικό επίπεδο και τη σκηνοθετική πρωτοτυπία. Ταινίες που δεν πληρούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις, καθώς και ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου ή/και ταινίες που προάγουν τον πόλεμο και τον ρατσισμό αποκλείονται από το Φεστιβάλ.

4. Οι ταινίες θα προβληθούν στην πρωτότυπη γλώσσα τους, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

5. Για καμία από τις ταινίες που συμμετέχουν δεν καταβάλλονται δικαιώματα προβολής.

6. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου έχει επιλεγεί το 2019 από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου να συμμετέχει ως εταίρος στο δίκτυο των φεστιβάλ της. Συνεπώς, το Φεστιβάλ έχει το δικαίωμα να προτείνει μία ταινία ως υποψήφια για τα Βραβεία Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

7. Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα
α. Οι κυπριακές ταινίες διαγωνίζονται τόσο για τα Διεθνή Βραβεία, όσο και για τα Εθνικά Βραβεία του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου.
β. Δικαίωμα υποβολής έργων έχουν Κύπριοι σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο ή το εξωτερικό.
γ. Η διάρκεια των ταινιών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25 λεπτά.
δ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ταινίες παραγωγής μετά την 1η Ιανουαρίου 2022.
ε. Τρεις κατηγορίες ταινιών γίνονται δεκτές στο Διαγωνιστικό Τμήμα:
· Ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων, πειραματικές)
· Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους
· Φοιτητικές ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων, πειραματικές)
στ. Όλες οι ταινίες θα πρέπει να προβάλλονται για πρώτη φορά στην Κύπρο.
ζ. Βραβεία θα απονέμονται μόνο σε κατηγορίες με πέραν της μίας συμμετοχής.
η. Οι ταινίες που υποβάλλονται στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα θα πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 3 Κύπριους συντελεστές σε βασικά πόστα. Τα ονόματα των συντελεστών θα πρέπει να δηλώνονται στο σχετικό πεδίο της φόρμας συμμετοχής.
θ. Φοιτητικές ταινίες γίνονται αποδεκτές μόνο εάν ο Κύπριος συντελεστής είναι ο σκηνοθέτης.
ι. Φοιτητικές ταινίες γίνονται αποδεκτές μόνο εάν πρόκειται για την τελική εργασία τελειόφοιτου φοιτητή. Σε αυτή την περίπτωση, η αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από σχετική πιστοποίηση της Σχολής ή του Πανεπιστημίου όπου φοιτά ο φοιτητής.
κ. Στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα, οι ταινίες θα πρέπει να είναι γυρισμένες σε μία από τις δύο επίσημες γλώσσες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή να περιέχουν τουλάχιστον κατά το ήμισυ ελληνικούς ή τουρκικούς διαλόγους. Στις περιπτώσεις που το αφηγηματικό τους σκέλος δικαιολογεί την ύπαρξη μεγαλύτερου ποσοστού διαλόγων σε ξένη γλώσσα, ο αιτών θα πρέπει να υποβάλει επεξηγηματικό σημείωμα. Η τελική απόφαση εναπόκειται στην προκριματική επιτροπή. Ο όρος δεν ισχύει για φοιτητικές ταινίες, οι οποίες επιτρέπεται να έχουν όλους τους διαλόγους τους σε ξένη γλώσσα.
λ. Τα χρηματικά βραβεία θα απονέμονται στον Σκηνοθέτη.
μ. Προκριματική επιτροπή:
· Η προκριματική επιτροπή είναι τριμελής και απαρτίζεται από άτομα από τον χώρο του κινηματογράφου.
· Η επιλογή γίνεται με απλή ψηφοφορία.
· Η προκριματική επιτροπή δεν είναι υποχρεωμένη να καταθέσει σκεπτικό επιλογής ή απόρριψης των ταινιών.
· Η προκριματική επιτροπή έχει το δικαίωμα εισήγησης παράλληλου προγράμματος με ταινίες οι οποίες δεν έχουν προκριθεί στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα.

ν. Μόνο μία ταινία ανά συμμετέχοντα θα γίνεται αποδεκτή.
ξ. Ταινίες που περιέχουν διαλόγους σε ξένη γλώσσα θα πρέπει να υποβάλλονται με αγγλικούς υποτίτλους.
ο. Οι σκηνοθέτες/παραγωγοί των ταινιών οφείλουν να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής, όπου θα παραθέτουν τις τεχνικές λεπτομέρειες της ταινίας και να συμμορφώνονται με τους όρους και κανονισμούς του φεστιβάλ.
π. Η τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 15η Ιουνίου 2023.
ρ. Οι ταινίες που διαγωνίζονται στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα επιλέγονται έπειτα από δωρεάν υποβολή τους μέσω της πλατφόρμας shortfilmdepot.com και filmfreeway.com.
σ. Το φεστιβάλ θα ειδοποιήσει έγκαιρα μόνο τους παραγωγούς/σκηνοθέτες των ταινιών που θα εγκριθούν.
τ. Αφού ειδοποιηθεί για την επίσημη συμμετοχή της ταινίας, ο παραγωγός ή ο σκηνοθέτης θα πρέπει να αποστείλει την ταινία στη μορφή προβολής που έχει δηλώσει στην αίτησή του.
υ. Μετά την υποβολή της αίτησης, ο σκηνοθέτης ή ο παραγωγός δεν έχει δικαίωμα να αποσύρει τη συμμετοχή του.
φ. Ταινίες που είναι δημόσια προσβάσιμες και διαθέσιμες στο διαδίκτυο αποκλείονται από τον διαγωνισμό.

8. Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα
α. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ έχουν ορίσει ως Καλλιτεχνική Επιτροπή τους σκηνοθέτες Αλεξία Roider και Ιωακείμ Μυλωνά.
β. Οι διεθνείς ταινίες που διαγωνίζονται στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα επιλέγονται και προσκαλούνται έπειτα από υποβολή των ταινιών μέσω της πλατφόρμας shortfilmdepot.com και filmfreeway.com. Εντούτοις, η καλλιτεχνική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να προσκαλέσει και άλλες ταινίες μικρού μήκους μέσω ειδικής πρόσκλησης.
γ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ταινίες παραγωγής μετά την 1η Ιανουαρίου 2022.
δ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας, πειραματικές, κινούμενων σχεδίων, φοιτητικές και ντοκιμαντέρ μέχρι 25’.
ε. Αφού ειδοποιηθούν για την επίσημη συμμετοχή της ταινίας τους στο Φεστιβάλ, οι σκηνοθέτες/παραγωγοί των οποίων οι ταινίες θα λάβουν μέρος, θα πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την αίτηση μαζί με όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες της ταινίας στο e-mail info@isffc.com.cy. Η κόπια προβολής (official screener) αποστέλλεται, επίσης, ηλεκτρονικά μέσω ασφαλούς συνδέσμου (secure downloadable link, π.χ. Vimeo) ή στην ακόλουθη διεύθυνση:

Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα ΔΦΜΜΚ
Θέατρο Ριάλτο
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Πλατεία Ηρώων,
3040, Λεμεσός - Κύπρος
Τηλ: 00357 25-343907
Φαξ: 0035725-749663
info@isffc.com.cy

στ. Το φεστιβάλ θα ειδοποιήσει έγκαιρα μόνο τους παραγωγούς/σκηνοθέτες των ταινιών που θα επιλεχθούν.
ζ. Τα χρηματικά βραβεία θα απονεμηθούν στον Σκηνοθέτη.
η. Δύναται να υποβληθεί μόνο μία ταινία ανά συμμετέχοντα.
θ. Ταινίες που περιέχουν διαλόγους σε ξένη γλώσσα θα πρέπει να υποβάλλονται με αγγλικούς υποτίτλους.
ι. Όλες οι ταινίες πρέπει να προβάλλονται για πρώτη φορά στην Κύπρο.
κ. Μετά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής, ο σκηνοθέτης ή ο παραγωγός της ταινίας δεν έχει δικαίωμα να αποσύρει τη συμμετοχή του.
λ. Η τελευταία ημερομηνία υποβολής της ταινίας μέσω shortfilmdepot.com και filmfreeway.com είναι η 15η Ιουνίου 2023.

9. Διαγωνιστικό Τμήμα «Amaze Me»
Η Καλλιτεχνική Επιτροπή θα επιλέξει ένα διαγωνιστικό πρόγραμμα με κορυφαία μουσικά βίντεο από όλο τον κόσμο, με κριτές τους φοιτητές του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

10. «Παράλληλο Πρόγραμμα»
Προβολή ταινιών για συμμετοχή σε μη διαγωνιστικό πρόγραμμα. Οι ταινίες επιλέγονται από την Καλλιτεχνική Επιτροπή.

11. Φιλοξενία: Διεθνές Διαγωνιστικό: Η διοργάνωση του Φεστιβάλ καλύπτει τη διαμονή ενός εκπροσώπου από κάθε ταινία, μέχρι πέντε μέρες και επιχορηγεί μέχρι 100 ευρώ το αεροπορικό του/της εισιτήριο. Εθνικό Διαγωνιστικό: Η διοργάνωση του Φεστιβάλ καλύπτει τη διαμονή ενός εκπροσώπου από κάθε ταινία, μέχρι τρεις διανυκτερεύσεις για Κύπριους που διαμένουν στην Κύπρο (εκτός Λεμεσού) και μέχρι πέντε μέρες για Κύπριους που διαμένουν στο εξωτερικό και επιχορηγεί μέχρι 100 ευρώ το αεροπορικό του/της εισιτήριο.

12. Οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να διευθετήσουν οποιοδήποτε θέμα προκύψει και το οποίο δεν καλύπτεται από τους παρόντες όρους και κανονισμούς.

13. Αποσπάσματα από τις ταινίες, που δεν θα ξεπερνούν το 10% της συνολικής διάρκειας προβολής, θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς διαφήμισης (διαδίκτυο, τηλεόραση κτλ.).

14. Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να προβάλει τις ταινίες που έχουν επιλεγεί κατά την περιοδεία του εντός της χώρας, και μόνο για πολιτιστικούς σκοπούς.

15. Η Κριτική Επιτροπή απαρτίζεται από πέντε μέλη και οι συνεδρίες της θα πραγματοποιούνται όταν τουλάχιστον τα τρία εξ αυτών είναι παρόντα.
α. Η Κριτική Επιτροπή έχει την ευθύνη απονομής των βραβείων και για τα δύο τμήματα του Φεστιβάλ.
β. Κανένα μέλος της Κριτικής Επιτροπής δεν πρέπει να έχει άμεση ή έμμεση σχέση με ταινία που συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα.
γ. Εκπρόσωπος των διοργανωτών θα μπορεί να είναι παρών στις συνεδρίες της Κριτικής Επιτροπής, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου.
δ. Τα μέλη της Επιτροπής δεν δικαιούνται να κοινοποιήσουν στον καθημερινό τύπο ή σε ενδιαφερόμενα μέρη οτιδήποτε αφορά στις διαδικασίες που ακολουθούν πριν την επίσημη ανακοίνωση. Επιπροσθέτως, δεν δικαιούνται να εκφράσουν τις απόψεις τους για τις συμμετέχουσες ταινίες εκτός επίσημων συναντήσεων και προτού γίνει η ανακοίνωση της τελικής απόφασης.
ε. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία των ψήφων των μελών.
στ. Σε περίπτωση ισοψηφίας, ο πρόεδρος έχει τη νικώσα ψήφο.
ζ. Σκεπτικά βράβευσης θα συνταχθούν και θα ανακοινωθούν μόνο για τις νικήτριες ταινίες.
η. Η Κριτική Επιτροπή έχει το δικαίωμα να μην απονείμει ένα ή και κανένα από τα βραβεία που αναφέρονται στους παρόντες όρους.

16. Βραβεία
Διεθνές Διαγωνιστικό:
· 1ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους: 4000 ευρώ
· Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας: 2500 ευρώ
· 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας: 1500 ευρώ
· Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 3000 ευρώ
· Η Κριτική Επιτροπή δύναται να απονείμει μέχρι 3 Τιμητικές Διακρίσεις στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα.
· Υποβολή υποψηφιότητας στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, βάσει των κανονισμών της Ακαδημίας.

Εθνικό Διαγωνιστικό:
· 1ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας: 4000 ευρώ & υπηρεσίες διανομής από τη Radiator Sales.
· 2ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας: 2500 ευρώ.
· Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας «Ντίνου Κατσουρίδη»: 2500 ευρώ & παροχή τεχνικού εξοπλισμού για την επόμενη μικρού μήκους του δημιουργού (υπηρεσίες).
· Bραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας: υπηρεσίες post-production, colour correction και DCP in HD – Εταιρεία Stefilm (υπηρεσίες).
· Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας: 500 ευρώ – Δήμος Λεμεσού (απονέμεται στον/ην ηθοποιό).
· Η Κριτική Επιτροπή δύναται να απονείμει μέχρι 3 Τιμητικές Διακρίσεις στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα.

Άλλα Βραβεία
Βραβείο Φοιτητικής Επιτροπής για Καλύτερο Μουσικό Βίντεο: 500 ευρώ στην κατηγορία ΑΜΑΖΕ ΜΕ που απονείμει η φοιτητική κριτική επιτροπή του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ.

17. Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ διατηρούν το δικαίωμα να καταρτίζουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και να προβαίνουν σε αλλαγές όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

18. Για κυπριακές ταινίες απαιτείται:
α. Σύνοψη στα Ελληνικά και Αγγλικά για τις ελληνοκυπριακές ταινίες και σύνοψη στα Αγγλικά για τις τουρκοκυπριακές ταινίες.
β. Διανομή ρόλων και τίτλοι έναρξης/τέλους (credits) (σε ψηφιακή μορφή) και οι διάλογοι της ταινίας στα Αγγλικά.
γ. Ο σύνδεσμος (online link) θα πρέπει να έχει ενσωματωμένους τους αγγλικούς υπότιτλους.
δ. Φιλμογραφία και βιογραφικό σημείωμα του σκηνοθέτη στα Ελληνικά και Αγγλικά. Για τις τουρκοκυπριακές ταινίες μόνο στα Αγγλικά.

19. Η άδεια χρήσης βαραίνει τον παραγωγό για κάθε ταινία που υποβάλλεται, με βάση τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.

20. Η απόφαση των Διοργανωτών ως προς την ερμηνεία των παρόντων όρων και κανονισμών είναι τελεσίδικη.

21. Υποβολή αίτησης συμμετοχής στο ΔΦΜΜΚ σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων όρων και κανονισμών.

22. Οποιαδήποτε νομική διαφωνία θα λυθεί μόνο σε κυπριακό δικαστήριο.

Πίσω


_______________________________________________
© 2013 - 2024 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Εξωτερικών
Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κοπεγχάγη