English
Έμβλημα Κυπριακής ΔημοκρατίαςΠρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑθήναΛογότυπο Υπουργείου Εξωτερικών


Αρχική Σελίδα | Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία
Αναζήτηση:  
Αναζήτηση
Ειδική Αναζήτηση            

Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες


English

Πίσω στην Προηγούμενη Σελίδα

ΕκτύπωσηΕκτύπωση


Παρουσίαση βιβλίων τριών κυπρίων βραβευμένων συγγραφέων παιδικής λογοτεχνίας.

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα, η παρουσίαση βιβλίων τριών κυπρίων βραβευμένων συγγραφέων παιδικής λογοτεχνίας.
Η Ομ. Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αναστασία Κατσίκη-Γκίβαλου και ο συγγραφέας-εκπαιδευτικός, Πρόεδρος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου κ. Βαγγέλης Ηλιόπουλος θα παρουσιάσουν τα βιβλία Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ της Μαρίνας Μιχαηλίδου-Καδή, Οι Αργοναύτες του χρόνου της Άννας Κουππάνου και Το Δελτίο Καιρού της Βιολέτας του Φάνη Χατζηαναστασίου και θα συνομιλήσουν με τους συγγραφείς.

Η Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Cornell, όπου απέκτησε διδακτορικό στη διαχείριση φυσικών πόρων, με έμφαση στην κοινωνική διάσταση της προστασίας του περιβάλλοντος. Σήμερα γράφει ιστορίες για παιδιά, που αγγίζουν διάφορα κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Το βιβλίο της Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ (Πάργα, 2014) επιλέχθηκε από τη Διεθνή Βιβλιοθήκη Νεότητας στο Μόναχο για τον Κατάλογο White Ravens 2014, ο οποίος περιλαμβάνει παιδικά και νεανικά βιβλία από όλο τον κόσμο, που ξεχώρισαν με βάση τη θεματολογία, το κείμενο και την εικονογράφηση. Το βιβλίο της Ο Νικόλας και η Έλλη (Πάργα, 2012) απέσπασε το Κυπριακό Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μικρά Παιδιά, ενώ συμπεριελήφθηκε στη βραχεία λίστα του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, για το κείμενο και την εικονογράφηση. Το βιβλίο της Το χαμόγελο της Σεμέλης (Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, 2011) τιμήθηκε με το Βραβείο Παιδικού Βιβλίου από τη Βιβλιογραφική Εταιρεία Κύπρου και το περιοδικό «Κυπριακή Βιβλιοφιλία».

Η Άννα Κουππάνου είναι εκπαιδευτικός με διδακτορικές σπουδές στη Φιλοσοφία της Παιδείας από το Institute of Education (University of London). Απολαμβάνει να γράφει και να διαβάζει. Εξέδωσε τα βιβλία, Η Άρια αλλάζει κόσμους (Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, 2001 / Πρώτο Βραβείο Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου, Βραβείο Jean Monnet, 2003), Ο νάνος που αγάπησε τη Χιονάτη (Μικρή Μίλητος, 2005), Ο Άγιος Βασίλης θέλει δώρο, (Πάργα, 2008), Οι Αργοναύτες του Χρόνου, (Κέδρος, 2010 / Κρατικό Βραβείο Νεανικής Λογοτεχνίας, Βραχεία λίστα για το Βραβείο Νεανικού Βιβλίου του περιοδικού «Διαβάζω»), την ποιητική συλλογή ΠΡΑΓΜΑΤΩ(Ν)ΠΟΙΗΣΗ: ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΑ ΜΟΝΟΙ (Μελάνι, 2013 / Βραχεία λίστα του λογοτεχνικού περιοδικού «Ο Αναγνώστης»). Το 2013 το ανέκδοτο μυθιστόρημά της Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου. Το βιβλίο της Καλωσόρισες στον κόσμο μας κερασάκι! απέσπασε έπαινο στον διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς το 2014.

Ο Φάνης Χατζηαναστασίου γεννήθηκε στην Κύπρο. Κατέχει πτυχίο Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, BA in Arts-Fashion Design του Central St. Martins College of Art and Design του Λονδίνου, πτυχίο και μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Εργάζεται ως δάσκαλος στα χωριά και τα σχολεία της Κύπρου. Με το πρώτο του βιβλίο Το δελτίο καιρού της Βιολέτας (Bookworm Publications, 2013), το οποίο απέσπασε το Κυπριακό Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μικρά Παιδιά, παρουσιάζει ένα μαγικό κόσμο αρωμάτων και εικόνων, όπως θα έπρεπε να είναι ο κόσμος των παιδιών. Σε μια εποχή απομυθοποίησης, σκληρότητας και εκλογίκευσης, αποπειράται να αναπλάσει την παλιά παιδικότητα μέσα από τις δικές του θύμισες, με ένα ύφος νέο-ρομαντικής αφέλειας.

Ανοίξτε το Αρχείο Word18-12-14 παιδικη λογοτεχν-προεξ.doc
Ανοίξτε το Αρχείο Acrobat Readerpaidikovivlio.pdf
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Αρχή Σελίδας


Καλύτερη Απεικόνιση με MS Internet Explorer 5.5+ και Netscape Navigator 6.2+

© 2006 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,Υπουργείο Εξωτερικών
Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα
Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπέυθυνος Σελίδας