Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα


Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες


Παρουσίαση του βιβλίου Όλα τα τρώει η σκουριά του Νικήτα Παρίση

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 και ώρα 20:00 θα παρουσιαστεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα το βιβλίο Όλα τα τρώει η σκουριά του Νικήτα Παρίση που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Momentum.

Ένα σύμμετρο μυθιστόρημα που, μέσα από την ιστορία μιας ζωής, προβάλλει τον άνθρωπο της εποχής μας με όλα όσα ζει, τραυματικά και ευφρόσυνα: εντάσεις, προβλήματα, εσωτερική διάλυση, όλα αυτά που συνήθως έχουν τα 24ωρα της ζωής μας. Το καθημερινό ανθρώπινο τοπίο προβάλλεται μέσα στο ευρύτερο ιστορικό, εκείνο της Ελλάδας από τη δεκαετία του ΄50 μέχρι τις μέρες μας, που το δημιουργούν τα γεγονότα, η περιπέτεια της ιστορίας και οι γκρεμισμένες ώρες της ζωής μας. Οι άνθρωποι σηκώνουν στις πλάτες τους τα όσα φέρνουν τα γεγονότα. Συχνά τους πνίγει ο φόβος και η ταραχή ή τους κόβει την ανάσα ο μεγάλος πανικός... Ουρανός και άβυσσος, μικρές νίκες και μεγάλες ήττες, ο αγώνας ενάντια στη σκουριά του χρόνου...

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Δημήτρης Χριστόπουλος, φιλόλογος, συγγραφέας, ο κ. Μάριος Μιχαηλίδης, φιλόλογος, συγγραφέας και ο συγγραφέας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η κ. Μάνια Κοιλάκου, φιλόλογος.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Άντα Αθανασοπούλου, ερμηνεύοντας τρία τραγούδια. Θα τη συνοδεύσει στην κιθάρα ο Χρύσανθος Καλογριδάκης.

Ο Νικήτας Παρίσης γεννήθηκε στη Σκιάθο. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως καθηγητής στην ιδιωτική εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες και βιβλιοκρισίες σε περιοδικά και εφημερίδες. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Έργα του: Κριτικές Δοκιμές (Δόμος1987), Μελέτες - Αναγνώσεις (Πατάκης 1992), Επτά μελετήματα για τον Οδυσσέα Ελύτη (Μεταίχμιο 2005), Λεξικό λογοτεχνικών όρων (ΟΕΔΒ 2000), Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (Μεταίχμιο 2001), Κ. Π .Καβάφης (2003), Τα κόκκινα στραγάλια (διηγήματα, Μεταίχμιο 2008), Θα ‘ναι νύχτα και Αύγουστος (διηγήματα, Δόμος 2010).
Ανοίξτε το Αρχείο Word9-3-2015 Όλα τα τρώει η σκουριά.doc
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Παρακαλώ κάντε κλικ εδώ για να εκτυπώσετε το έγγραφο.
Εκτύπωση