English
Έμβλημα Κυπριακής ΔημοκρατίαςΠρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑθήναΛογότυπο Υπουργείου Εξωτερικών


Αρχική Σελίδα | Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία
Αναζήτηση:  
Αναζήτηση
Ειδική Αναζήτηση            

Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες


English

Πίσω στην Προηγούμενη Σελίδα

ΕκτύπωσηΕκτύπωση


Εκδήλωση αφιερωμένη στον Εύη Γαβριηλίδη (1929-2015)

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Εύη Γαβριηλίδη, το Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα, διοργανώνει, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, στις 20.00, βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο θεατράνθρωπο της Κύπρου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Για τον Εύη Γαβριηλίδη θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης, συγγραφέας Ανδρέας Αντωνιάδης, ο ζωγράφος, σκηνογράφος, Ομότιμος Καθηγητής Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Γιώργος Ζιάκας, η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή και ο συνθέτης Μιχάλης Χριστοδουλίδης. Στην εκδήλωση θα παραστεί η κυρία Τζένη Γαϊτανοπούλου.

Ο Εύης Γαβριηλίδης, ταλαντούχος και χαρισματικός, κέρδισε επάξια τον τίτλο του θεατρανθρώπου. Στο ενεργητικό του δεν επέδειξε μόνο τη σπουδή της αρχαίας τραγωδίας, αλλά και μια μακρά πορεία στο θέατρο που σημάδεψε τη θεατρική ζωή της Κύπρου στα σύγχρονα χρόνια, ενώ σημαντική υπήρξε και η παρουσία του στα ελλαδικά θεατρικά πράγματα. Μαθητής στη δραματική σχολή του Καρόλου Κουν και με σπουδές σκηνοθεσίας στην Αγγλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετέφερε στην Κύπρο μαζί με μια ομάδα ηθοποιών, επίσης αποφοίτων του Κουν, το πνεύμα και την ατμόσφαιρα του υπόγειου της «Στοάς του Ορφέα» στο θεατράκι του ΡΙΚ, δημιουργώντας το φυτώριο της σύγχρονης θεατρικής ζωής της Κύπρου. Ο Εύης Γαβριηλίδης υπήρξε διευθυντής του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (Θ.Ο.Κ.) από το 1975 έως το 1989 και μετά την αποχώρησή του συνέχισε να εργάζεται τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, σκηνοθετώντας για τον Θ.Ο.Κ., το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.), τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας και Πάτρας, το Θέατρο Τέχνης και άλλα θεατρικά σχήματα. Έφυγε από τη ζωή στις 15 Απριλίου 2015.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθεί το κινηματογραφικό ντοκουμέντο της σειράς «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ», στο οποίο o Εύης Γαβριηλίδης αυτοβιογραφείται.

Σκηνοθεσία Ανδρέας Αντωνιάδης / Διεύθυνση παραγωγής Στέλιος Σγουράκης / Φωτογραφία Σωτήρης Χαραλάμπους / Ηχοληψία Κωνσταντίνος Χήνης / Σύνθεση εικόνας-Μίξη ήχου Σταμάτης Μαργέτης / Γραμματεία παραγωγής Ελένη Γκιντίδου / Μακιγιάζ Βίκη Τατάκη / 3D Graphics Κώστας Γκολέμης / Μουσική επένδυση Μιχάλης Χριστοδουλίδης (από την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης Ο ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ του Μολιέρου) / Τηλεοπτική παραγωγή Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη / Παραγωγός Νίκος Σγουράκης / Copyright © ΕΡΤ 2006

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Ανοίξτε το Αρχείο Word14-04-2016 (σκ) εκδήλωση αφιερωμένη στον εύη γαβριηλίδη (προεξαγγελτικό) ορθή επανάληψη.doc
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Αρχή Σελίδας


Καλύτερη Απεικόνιση με MS Internet Explorer 5.5+ και Netscape Navigator 6.2+

© 2006 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,Υπουργείο Εξωτερικών
Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα
Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπέυθυνος Σελίδας