Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα


Δελτία Τύπου ΓραφείουΕυρωπαϊκή γραμμή έκτακτης ανάγκης για εξαφανισμένα παιδιά 116000
    Η Ευρωπαϊκή γραμμή έκτακτης ανάγκης για εξαφανισμένα παιδιά 116000 λειτουργεί σε 31 ευρωπαϊκές χώρες. Η εν λόγω γραμμή, η οποία περιστρέφεται κυρίως γύρω από την πρόληψη, μπορεί να χρησιμοποιείται από γονείς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα μεταξύ τους και φοβούνται ότι δυνατό τα παιδιά τους να απαχθούν από τον έναν εξ’ αυτών. Η γραμμή υποστηρίζεται από καταρτισμένους λειτουργούς, (κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, δικηγόρους και ψυχολόγους), οι οποίοι χειρίζονται τέτοια ζητήματα τόσο κατά την εξέλιξη μιας απαγωγής, όσο και μετά τη διάπραξη της, νοουμένου ότι ο ένας τουλάχιστον εκ των δύο γονέων επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες τους.

    Η γραμμή 11600 λειτούργει επί 24ωρου βάσεως και είναι πανευρωπαϊκή, πλην όμως καλεί την τοπική Υπηρεσία. Επομένως στις περιπτώσεις όπου κύπριοι γονείς που ευρίσκονται στο εξωτερικό επιθυμούν να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία αυτή στην Κύπρο μπορούν να καλούν εναλλακτικά τους αριθμούς +357 22 339001 ή 22 103 234, οι οποίοι επίσης απαντούν επί εικοσιτετραώρου βάσεως.


Κατεβάστε το Word Αρχείο Η Ευρωπαϊκή γραμμή έκτακτης ανάγκης για εξαφανισμένα παιδιά 116000.doc (Μέγεθος αρχείου:30,09Kb)


Παρακαλώ κάντε κλικ εδώ για να εκτυπώσετε το έγγραφο.
Εκτύπωση