Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα


Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες


Παρουσίαση βιβλίων Ευγενίας Πέτρου-Ποιητού Από πού κρατά η σκούφια τους Λέξεις & Ιστορίες από τον κόσμο της γεύσης και Μια ζωή πέρα από τα σύνορα

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα, η παρουσίαση των βιβλίων της Ευγενίας Πέτρου-Ποιητού Από πού κρατά η σκούφια τους, Λέξεις & Ιστορίες από τον κόσμο της γεύσης και Μια ζωή πέρα από τα σύνορα.
Για τα βιβλία θα μιλήσουν ο κ. Ανδρέας Βοσκός, Ομότιμος Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Δρ Παναγιώτης Πέτρου, Φαρμακοποιός.

Η Ευγενία Πέτρου-Ποιητού γεννήθηκε στην Αμμόχωστο. Κατέχει πτυχίο Διδακτικής της Γαλλικής και μεταπτυχιακό Γαλλικής Λογοτεχνίας. Δίδαξε για 3 χρόνια σε σχολεία της Αμμοχώστου. Από το 1976 μέχρι το 2010 εργάστηκε στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ), όπου δίδαξε τη γαλλική γλώσσα και ορολογία της γαλλικής κουζίνας, καθώς και την ενότητα Διατροφή και Πολιτισμός. Ασχολείται με την έρευνα στον τομέα της Διατροφής.
Το βιβλίο Από πού κρατά η σκούφια τους (εκδόσεις Επιφανίου, 2013) είναι ένα ετυμολογικό λεξικό της κυπριακής παραδοσιακής κουζίνας, φαγητών, σκευών, επίπλων, με λέξεις και μικρές ιστορίες.
Το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο Μια ζωή πέρα από τα σύνορα στο οποίο η συγγραφέας περιγράφει όσα είδε και έζησε τα πρώτα 25 χρόνια της ζωής της στην αγαπημένη πόλη Αμμόχωστο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.
30 Μαΐου 2016
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Παρακαλώ κάντε κλικ εδώ για να εκτυπώσετε το έγγραφο.
Εκτύπωση