English
Έμβλημα Κυπριακής ΔημοκρατίαςΠρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑθήναΛογότυπο Υπουργείου Εξωτερικών

Αρχική Σελίδα | Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία
Αναζήτηση:  
Αναζήτηση
Ειδική Αναζήτηση            

Δελτία Τύπου


English

Πίσω στην Προηγούμενη Σελίδα

ΕκτύπωσηΕκτύπωσηTιμητική εκδήλωση για τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα,
  Στην κατάμεστη αίθουσα του Σπιτιού της Κύπρου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 τιμητική εκδήλωση για τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Πρύτανη του Διπλωματικού Σώματος, δρα Κυριάκο Κενεβέζο, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των Φορέων υλοποίησης των «Πανελλήνιων Συνεδρίων Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

  Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής / Εργαστήριο Μη-καταστροφικών Τεχνικών και Μεθοδολογιών Διάγνωσης της Σχολής Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου / Έδρα UNESCO και Έδρα EU-ERA και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΕΙΑ» - Δευτεροβάθμιος Οργανισμός Πολιτισμού και Επιστημών, ανέλαβαν, όπως ανέφερε κατά την εισαγωγική ομιλία του ο Οικονομολόγος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΕΙΑ» κ. Κωνσταντίνος Σκριάπας, αυτή «την πρωτοβουλία τιμής και σεβασμού, θεωρώντας ότι αποτελεί υποχρέωση της επιστημονικής κοινότητας και της Κοινωνίας των Πολιτών, να τιμούν ανθρώπους που, από τη θεσμική τους θέση, συμβάλλουν τα μέγιστα στην πρόοδο της Κοινωνίας και της Επιστήμης, αλλά και στην αλληλοκατανόηση μεταξύ των λαών».

  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τον συντονισμό της οποίας ανέλαβε ο τ. Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Ηλίας Νομπιλάκης, χαιρετισμό απηύθυναν, ο Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής κ. Παναγιώτης Ζαφείρης, ο Αντιπρύτανης Διεθνοποίησης και Εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητής κ. Θεόδωρος Ξάνθος, ο Διευθυντής της Έδρας UNESCO του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Μαρίνος Ιωαννίδης και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Θεόδωρος Γκανέτσος.

  Στην εκδήλωση συμμετείχαν με ομιλίες τους, ο τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος μίλησε με θέμα «Ο Ελληνικός Πολιτισμός και η συμβολή του στη διαμόρφωση του Παγκόσμιου Πολιτισμού» και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, η ομιλία του οποίου είχε ως θέμα «Πολιτισμός και Πολιτιστική Διπλωματία».

  Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στη σημαντική στήριξη και συμβολή του Πρέσβη Κυριάκου Κενεβέζου στις πρωτοβουλίες των συνδιοργανωτών για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, υπογραμμίζοντας ότι η Ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς είναι διάσωση όχι μόνο των στοιχείων του Πολιτισμού αλλά του ιδίου του Πνεύματος του Πολιτισμού μας. Όπως επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος, ο Κυριάκος Κενεβέζος συνδιαμόρφωσε μία ‘σχολή’ για το ρόλο του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, η οποία αποδεικνύει ότι ο εκάστοτε Πρέσβης υπερβαίνει την απλή θεσμική διεκπεραίωση υποθέσεων, καθώς η παρουσία του «θυμίζει την ακατάλυτη ενότητα του Ελληνισμού».

  Απευθυνόμενος στον τιμώμενο, ο κ. Χρυσουλάκης ανέφερε ότι, ολοκληρώνοντας τη θητεία του, αφήνει πίσω του ένα πολύ σημαντικό έργο που πηγάζει και αντανακλά την αφοσίωσή του σε ολόκληρο τον Ελληνισμό. Όπως του είπε, χαρακτηριστικά: «Η θητεία σου, εδώ, οι συνεργασίες που γεννήθηκαν, οι πρωτοβουλίες που αναδείχθηκαν, υπήρξαν σπουδαίες και αποτέλεσαν τιμή για όσους είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί σου, Είμαι, άλλωστε, βέβαιος ότι με το σημαντικό σου αποτύπωμα αποτελείς πρότυπο και έμπνευση για την επόμενη γενιά των Διπλωματών».

  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη επίδοση τιμητικής πλακέτας στον Πρέσβη Κυριάκο Κενεβέζο, ο οποίος, σύμφωνα με το αναγνωσθέν σκεπτικό της τιμητικής αυτής διάκρισης, «στήριξε και εμβάθυνε τη συνεργασία των δύο κρατών, Ελλάδας και Κύπρου, σε θέματα Πολιτισμού, καθώς και τη συνεργασία Ελλαδιτών και Κυπρίων επιστημόνων σε όλον τον κόσμο, μέσα από τη θεσμοθέτηση των Πανελλήνιων Συνεδρίων Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενώ παράλληλα συνέβαλε, μέσα από τρία διεθνή Forums, στη δημιουργία θεσμικών οργάνων για την Ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την ανάδειξη του Ελληνικού και Κυπριακού Πολιτισμού σε όλο τον κόσμο».
ΔΤ Τιμητικής Εκδήλωσης.docx (Μέγεθος αρχείου:15.35Kb)[
viber_image_2023-09-15_10-05-51-943.jpg (Μέγεθος αρχείου:242.19Kb)[
viber_image_2023-09-15_10-05-53-126.jpg (Μέγεθος αρχείου:205.37Kb)[
viber_image_2023-09-15_10-05-53-614 1η.jpg (Μέγεθος αρχείου:199.94Kb)[
viber_image_2023-09-15_10-05-54-313.jpg (Μέγεθος αρχείου:218.93Kb)[
viber_image_2023-09-15_10-05-55-295.jpg (Μέγεθος αρχείου:208.92Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Αρχή Σελίδας


Καλύτερη Απεικόνιση με MS Internet Explorer 5.5+ και Netscape Navigator 6.2+

© 2006 - 2023 Κυπριακή Δημοκρατία,Υπουργείο Εξωτερικών
Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα
Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπέυθυνος Σελίδας