Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα


Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες


Παρουσίαση βιβλίου του Κώστα Ν. Χατζηκωστή ΕΞΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ, Πολιτικά βιώματα με τους Προέδρους της Κύπρου την περίοδο των τελευταίων πενήντα χρόνων.

Το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις Γερμανός παρουσιάζουν το βιβλίο του Κώστα Ν. Χατζηκωστή ΕΞΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ, Πολιτικά βιώματα με τους Προέδρους της Κύπρου την περίοδο των τελευταίων πενήντα χρόνων, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 20:00 στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο τέως Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Κοσμήτορας της Σχολής Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών κ. Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης.

Ο Κώστας Ν. Χατζηκωστής γεννήθηκε στην Πάφο το 1939. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Το 1976 ίδρυσε τον εκδοτικό οργανισμό ΔΙΑΣ για την έκδοση της εφημερίδας Σημερινή, της οποίας έγινε διευθυντής και στην οποία αρθρογραφούσε για μία εικοσαετία. Ο ΔΙΑΣ επεκτάθηκε σταδιακά και σε άλλους εκδοτικούς τομείς όπως τον περιοδικό τύπο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση καθώς και στη δημιουργία του πρώτου ειδησεογραφικού πόρταλ στην Κύπρο. Σήμερα, ο ΔΙΑΣ και το τηλεοπτικό κανάλι ΣΙΓΜΑ συναποτελούν το μεγαλύτερο συγκρότημα ΜΜΕ στην Κύπρο.

Το βιβλίο προσφέρει ένα οδοιπορικό στη σύγχρονη κυπριακή πολιτική ιστορία μέσα από τους διαλόγους και τις επαφές του κ. Χατζηκωστή με τους έξι πρώτους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πενήντα χρόνια προσωπικών βιωμάτων ξετυλίγονται μέσα από μια αφήγηση που μεταφέρει τον αναγνώστη στις αίθουσες όπου ελήφθησαν οι κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις. Ξεκινώντας από την εποχή που ήταν δημοσιογράφος και αρθρογράφος και καταλήγοντας μέχρι την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, όταν είχε πλέον δημιουργήσει τον μεγαλύτερο εκδοτικό όμιλο στην Κύπρο, ο συγγραφέας περιγράφει και αξιολογεί τους κορυφαίους ηγέτες που διαχειρίστηκαν τη μοίρα της Κύπρου. Μέσα από την πλούσια γνώση που αποκόμισε κατά τη διάρκεια αυτών των πενήντα ετών, καταθέτει το δικό του προσωπικό απολογισμό για τα πολιτικά πεπραγμένα.
Ανοίξτε το Αρχείο Word25-11-2015 παρουσίαση βιβλίου κώστα χατζηκωστή.doc
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Παρακαλώ κάντε κλικ εδώ για να εκτυπώσετε το έγγραφο.
Εκτύπωση