Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα


Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες


Το Σπίτι της Κύπρου παρουσιάζει τις Εκδόσεις ΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ που κυκλοφόρησαν το 2014

Το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις ΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ παρουσιάζουν την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 20:00 στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα, τους 14 νέους τίτλους που κυκλοφόρησαν το 2014.
Για τις εκδόσεις θα μιλήσουν ο κ. Μιχάλης Κατσίγερας Δημοσιογράφος, ο κ. Βαγγέλης Χατζηβασιλείου Κριτικός λογοτεχνίας, ο κ. Ήρκος Ρ. Αποστολίδης Φιλόλογος και ο κ. Στάντης Ρ. Αποστολίδης Φιλόλογος.
Τον τίτλο ΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ πρωτοχρησιμοποίησε ο Ρένος Ηρ. Αποστολίδης το 1960, για να εκδώσει τα προσωπικά λογοτεχνικά και κριτικά του βιβλία, και κατόπιν για την έκδοση του ομώνυμου μαχητικού περιοδικού του, αλλά και της καταξιωμένης επτάτομης Ανθολογίας, ποιητικής και διηγήματος, που εξέδιδε ο πατέρας του Ηρακλής, από το 1930.
Σιγά-σιγά, στη δεκαετία του 1980, άρχισαν να επεκτείνονται στον τομέα της νεοελληνικής Φιλολογίας και των ιστορικών μελετών, περιλαμβάνοντας πιά την Ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του κορυφαίου γερμανού ιστορικού J. G. Droysen, (σε μετάφραση του Ρένου και σχόλια των Ήρκου και Στάντη Αποστολίδη), τα Άπαντα του Καβάφη, του Βιζυηνού, του Φ. Μπαρλά, μελέτες για τη βυζαντινή Ιστορία και την Αναγέννηση, έργα του Κ. Θ. Παπαλεξάνδρου, και γενικά βιβλία κλασικής ευρωπαϊκής σκέψης και λογοτεχνίας, σε άριστες μεταφράσεις, με τα απαραίτητα υπομνήματα, πάντοτε ιδιαίτερα φροντισμένες από τυποεκδοτικής απόψεως. Οι εκδότες, Ήρκος και Στάντης Αποστολίδης, φιλοδοξούν να συστήσουν μια βιβλιοθήκη αξιών με διαχρονικά ερείσματα Παιδείας.
Το 2014 εκδόθηκαν 14 τόμοι φροντισμένοι από τους δύο εκδότες οι οποίοι θα συνεχίσουν την δραστηριότητά τους και το 2015, με νέα έργα, κυρίως στον τομέα της αρχαιοελληνικής γραμματείας.

Ανοίξτε το Αρχείο Wordtaneaellinika.doc
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Παρακαλώ κάντε κλικ εδώ για να εκτυπώσετε το έγγραφο.
Εκτύπωση