Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα


Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες


Παρουσίαση του βιβλίου "Πολιτισμός και Προοπτική Η σημασία της στρατηγικής σε τέσσερις τομείς του πολιτισμού στο Σπίτι της Κύπρου"

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 8:00 μμ θα παρουσιαστεί, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα, το βιβλίο Πολιτισμός και Προοπτική - Η σημασία της στρατηγικής σε τέσσερις τομείς του πολιτισμού, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δ.Σ. του Συνδέσμου Υποτρόφων Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη (Ελλάδας), με την υποστήριξη του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη.

Το βιβλίο παρουσιάζει τέσσερις διαστάσεις και θεματικές του πολιτισμού οι οποίες αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά όχι μόνο στην αναπτυξιακή προοπτική της αλλά και στη βελτίωση ή ανασύσταση της εικόνας της στο εξωτερικό. Το ζητούμενο του βιβλίου είναι η επαναξιολόγηση του πολιτιστικού μας κεφαλαίου και οι τρόποι προσέγγισης του πολιτισμού τόσο στην άσκηση της δημόσιας πολιτικής όσο και στο πλαίσιο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ο πολιτισμός διατηρείται διαχρονικά μόνο στο βαθμό που είναι εφευρετικός, δημιουργικός και εξελικτικός και μόνο μέσω μιας δυναμικής προσέγγισης έχει προοπτική.

Για τον πολιτισμό και την πολιτική θα συζητήσουν η βουλευτής Ν.Δ., πρώην υπουργός κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο συγγραφέας κ. Χρήστος Λάζος, ο ομότιμος καθηγητής Αρχιτεκτονικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ. Πέτρος Μαρτινίδης και ο συγγραφέας, πρώην βουλευτής κ . Πέτρος Τατσόπουλος.

Την εκδήλωση θα συντονίζει η δημοσιογράφος της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κ. Τασούλα Επτακοίλη.

2 Νοεμβρίου 2015


Κατεβάστε το Acrobat Reader


Παρακαλώ κάντε κλικ εδώ για να εκτυπώσετε το έγγραφο.
Εκτύπωση