Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα


Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες


Διάλεξη με θέμα: 17ος – αρχές 18ου αι.: Μία οικονομία σε κίνηση

Το Σπίτι της Κύπρου
και η Εταιρεία Μελέτης Έργου
Ιωάννη Καποδίστρια
σας προσκαλούν
την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016
και ώρα 20:00
στη διάλεξη με θέμα:
17ος – αρχές 18ου αι.: Μία οικονομία σε κίνηση
που πραγματοποιείται
στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου διαλέξεων
με τον γενικό τίτλο
Προς την Επανάσταση και τη συγκρότηση
του Ελληνικού Κράτους
Ομιλητής:
Βασίλης Καρδάσης
Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης

Σχολιάζει:
Μαρία-Χριστίνα Χατζηϊωάννου
Διευθύντρια στο Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών
του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών
Ανιχνεύονται τα χαρακτηριστικά της οικονομίας στην κατακτημένη Ελλάδα, στοιχεία της τοπικής παραγωγής και του εμπορίου, εμπορικές, εμπράγματες και εγχρήματες ανταλλαγές στον ευρύτερο ανατολικομεσογειακό χώρο, ήθη και νοοτροπίες, με άλλα λόγια προσεγγίζονται οι συνθήκες που προκάλεσαν τη μετέπειτα αναζωογόννηση του οικονομικού ελλαδικού χώρου.
Ο Βασίλης Καρδάσης γεννήθηκε στη Δημητσάνα της Αρκαδίας το 1956. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και οικονομική ιστορία στο Πανεπιστήμιο Paris I της Γαλλίας. Υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1986. Έχει δημοσιεύσει μονογραφίες και άρθρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με την οικονομική και κοινωνική ιστορία του νεότερου Ελληνισμού. Οι μελέτες του αναφέρονται κυρίως στα ζητήματα του εμπορίου, της ναυτιλίας και της ελληνικής διασποράς. Από το 1987 διδάσκει ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομική ιστορία στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου σήμερα είναι Καθηγητής. Την περίοδο 2012-2015 ήταν αναπληρωτής πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ σήμερα είναι πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
www.ioanniskapodistrias.com
Σκοπός της είναι η επιστημονική μελέτη ιστορικών θεμάτων (πολιτικών - στρατιωτικών - διπλωματικών - κοινωνικών - εκπαιδευτικών - οικονομικών κ.ο.κ.) της περιόδου από τον 16ο έως τον 19ο αιώνα.
Συμμετέχει α) σε επιστημονικά συνέδρια/ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κύπρος, Ελβετία, Αυστρία, Ρωσία κ.ο.κ.), β) σε προγράμματα δημοσίων σχολείων με τη μορφή παρουσιάσεων-διαλέξεων. Συνεργάζεται με ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια και επιστημονικούς φορείς. Στηρίζει μεταπτυχιακούς φοιτητές και οργανώνει εκδηλώσεις συνδυάζοντας ιστορικά γεγονότα με τη μουσική.
Ανοίξτε το Αρχείο Words 21.doc
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Παρακαλώ κάντε κλικ εδώ για να εκτυπώσετε το έγγραφο.
Εκτύπωση