English
Έμβλημα Κυπριακής ΔημοκρατίαςΠρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑθήναΛογότυπο Υπουργείου Εξωτερικών


Αρχική Σελίδα | Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία
Αναζήτηση:  
Αναζήτηση
Ειδική Αναζήτηση            

Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες


English

Πίσω στην Προηγούμενη Σελίδα

ΕκτύπωσηΕκτύπωση


Διάλεξη της τ. Ευρωβουλευτού κ. Αντιγόνης Περικλέους Παπαδοπούλου Το ιδεολογικό υπόβαθρο της μετεξέλιξης της κυπριακής οικογένειας (1974-2009) από τη σκοπιά τριών γενεών γυναικών στο Σπίτι της Κύπρου

Συνεχίζεται και φέτος, για τρίτη χρονιά, η επιτυχημένη «Σειρά διαλέξεων Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου», που συνδιοργανώνεται, από το Σπίτι της Κύπρου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος, στο πλαίσιο συνεργασίας και γόνιμης σύμπραξης των τριών φορέων, με στόχο την ανάδειξη θεμάτων εκπαιδευτικού, πολιτιστικού, ιστορικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος που αφορούν στην Κύπρο.

Πρόκειται για μία σημαντική μορφωτική πρωτοβουλία, που εκφράζει το πνεύμα και πραγματώνει την ουσία του μνημονίου συνεργασίας των τριών φορέων, για την προβολή της Κύπρου, της ιστορίας της, της πνευματικής και επιστημονικής παραγωγής και του πολιτισμού της, και άλλων θεμάτων ενδιαφέροντος, μέσω συντονισμένων πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων, με τη συμμετοχή έγκριτων ομιλητών.

Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, από τον Οκτώβριο 2018 και μέχρι τον Μάιο 2019, θα πραγματοποιηθούν, συνολικά, επτά διαλέξεις, την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, εκτός Ιανουαρίου. Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη. Με την ολοκλήρωση του τρίτου κύκλου διαλέξεων, βεβαιώσεις παρακολούθησης θα χορηγηθούν από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε όσους παρακολουθήσουν.

Ο νέος κύκλος της «Σειράς» αρχίζει την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 στις 6:30 μ.μ., στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα με τη διάλεξη της τ. Ευρωβουλευτού κ. Αντιγόνης Περικλέους Παπαδοπούλου, η οποία θα μιλήσει με θέμα Το ιδεολογικό υπόβαθρο της μετεξέλιξης της κυπριακής οικογένειας (1974-2009) από τη σκοπιά τριών γενεών γυναικών.

Στο θεωρητικό μέρος της διάλεξης, επιδιώκεται, μέσα από μια επισκόπηση της διεθνούς, ελλαδικής και κυπριακής βιβλιογραφίας και έρευνας, η γενικότερη παρουσίαση των σημαντικών αλλαγών που έχει υποστεί ο θεσμός της οικογένειας, ως απότοκο του μετασχηματισμού της αγροτικής οικογένειας στη βιομηχανική και μεταβιομηχανική περίοδο και των πιέσεων και προκλήσεων που δέχεται στο σημερινό διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης. Η μελέτη επικεντρώνεται ειδικότερα σε μια κριτική επισκόπηση των σημαντικών αλλαγών που επισυνέβησαν στην κυπριακή κοινωνία και παραθέτει τα ευρήματα της εμπειρικής διερεύνησης του ιδεολογικού πλαισίου της μετεξέλιξης της κυπριακής οικογένειας (1974-2009), όπως προκύπτουν μέσα από τη σκοπιά τριών γενεών γυναικών. Μέσα από τις αντιλήψεις, απόψεις, στάσεις και βιωματικές εμπειρίες τριών γενεών γυναικών, αναλύονται οι εσωτερικοί παράγοντες και οι ιδιαιτερότητες που επηρέασαν την κυπριακή οικογένεια και συνδέεται ο θεωρητικός προβληματισμός με τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις.

Η Αντιγόνη Περικλέους Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Μόρφου, από όπου εκτοπίστηκε το 1974 λόγω της τουρκικής εισβολής. Σπούδασε Χημεία στα Πανεπιστήμια Russell Sage College (H.Π.Α) και Lancaster (Ηνωμένου Βασιλείου) με υποτροφίες. Κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΙΜ) και στις Ανθρωπιστικές Σπουδές (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Διετέλεσε Διευθυντής Ελέγχου Ποιότητας στον ιδιωτικό τομέα. Εγκατέλειψε 23χρονη επαγγελματική σταδιοδρομία, όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, πιστεύοντας στο ασυμβίβαστο. Ανήκει στους ανθρώπους που ασυμβίβαστα διεκδικούν στόχους πατρίδας, στόχους για τον άνθρωπο, τη γυναίκα, τους νέους. Δραστηριοποιήθηκε έντονα στα κοινά ως Δημοτική Σύμβουλος Στροβόλου, Δήμαρχος Μόρφου, Βουλευτής Λευκωσίας, Μέλος της αντιπροσωπείας της Κύπρου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ευρωβουλευτής, Πρόεδρος της ΓΟΔΗΚ. Διοργάνωσε πλειάδα εκδηλώσεων πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής υφής εντός και εκτός Κύπρου. Συγγραφέας των βιβλίων: «Μπροστά στο συρματόπλεγμα του Αττίλα»(1996), «Γυναίκα, το άλλο μισό του ουρανού» (2006), «Η Μετεξέλιξη της Κυπριακής Οικογένειας» (2014). Ιδρυτικό Μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου «Τέχνη Δίχως Σύνορα». Δημιουργός και Πρόεδρος του Συνδέσμου Συγγενών και Φίλων Θυμάτων Καρδιακής Ανακοπής «Παλμός Ζωής». Δημιουργός του Πολυχώρου Λόγου και Τέχνης ΡΟΕΣ από το 2016. Έχει στο ενεργητικό της πέντε ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και πλειάδα συμμετοχών σε ομαδικές εκθέσεις.

Ανοίξτε το Αρχείο Word03-10-2018 (σκ) απκυ-διάλεξη αντιγόνης περικλέους παπαδοπούλου (πρόεξαγγελτικό).doc
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Αρχή Σελίδας


Καλύτερη Απεικόνιση με MS Internet Explorer 5.5+ και Netscape Navigator 6.2+

© 2006 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,Υπουργείο Εξωτερικών
Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα
Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπέυθυνος Σελίδας